ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νοκ άουτ ο "Κάρα"

Νοκ άουτ ο "Κάρα"
Καραγκούνης, Παναθηναϊκός

Απώλεια "Κάρα" για 10 μέρες. Μοίρασε "μπράβο" ο Τεν Κάτε. Μάτος: "Την πρώτη θέση στα πλέι-οφ"

Νοκ άουτ ο "Κάρα"

Με άσχημα μαντάτα ξεκίνησε η εβδομάδα την επομένη της νίκης του "τριφυλλιού" επί της Ξάνθης. Ο Σιμάο δεν πήρε μέρος στη προπόνηση καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα όμως τα πιο άσχημα νέα για τον Χενκ Τεν Κάτε ήρθαν από τον Γιώργο Καραγκούνη.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ακολούθησε θεραπεία καθώς έχει ενοχλήσεις στον έσω σφυρό του δεξιού ποδιού και ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι 10 μέρες, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει την προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και την εκτός έδρας αναμέτρηση των "πράσινων" στις Σέρρες.

Ο Χρήστος Μελίσσης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω σφιξίματος στο γαστροκνήμιο του αριστερού ποδιού. Ο Βαγγέλης Μάντζιος ακολούθησε το πρώτο μέρος της προπόνησης και στην συνέχεια έκανε ατομικό, παραμένοντας εκτός πλάνων.

Συγχαρητήρια Τεν Κάτε... και σε πρόσωπα

Στο αγωνιστικό μέρος, όσοι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την ακριτική ομάδα ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι "πράσινοι" μετά από το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν τη προπόνηση με δίτερμα, τελειώματα φάσεων και αποθεραπεία.

Σε ότι αφορά την ομιλία του Χενκ Τεν Κάτε, ο Ολλανδός τεχνικός μοίρασε συγχαρητήρια για το παιχνίδι των "πράσινων" στα περισσότερα διαστήματα του αγώνα, με την πίεση του αντιπάλου να είναι μεγάλη, κάτι που ο ίδιος επιθυμεί.

" Συγχαρητήρια για την νίκη και για τον τρόπο που αγωνιστήκατε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Ετσι πρέπει να πιέζουμε τον αντίπαλο και από τον άξονα αλλά και από τα άκρα" είπε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός προπονητής που συμπλήρωσε:

" Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και πιο συγκεκριμένα στους Μάτος και Ιβανσιτς που απέδειξαν ότι προσφέρουν ανα πάσα στιγμή τους ζητηθεί" ήταν μερικά από τα λόγια του 55χρονου τεχνικού που έδειχνε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Εκτός από τους δύο ξένους τα εύσημα κέρδισε και ο σκόρερ των τελευταίων αγώνων, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Μάτος: "Να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι-οφ"



Για την επιτυχία με την Σκόντα Ξάνθη αλλά και τα στοιχεία που είχε το παιχνίδι του "τριφυλλιού" με τα οποία ήρθε το "τρίποντο" μίλησε ο εκ των κορυφαίων, Μαρσέλο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος μέσος αντικατέστησε επάξια τον απόντα Ζιλμπέρτο Σίλβα και μιλώντας στα ΜΜΕ μετά το ματς αναφέρθηκε στην σημασία της κατάκτησης της πρώτης θέσης στα πλέι-οφ.

- Μαρσέλο, επιστρέψατε στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις έπειτα από μια κακή εμφάνιση στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα. Να περιμένουμε ότι θα συνεχίσετε έτσι και στα πλέι-οφ;

" Κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο γήπεδο, έχει υποχρέωση να φεύγει νικητής από αυτό. Σήμερα η ομάδα θεωρώ ότι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πρέπει να βελτιώσουμε όμως κάποια πράγματα, για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι-οφ. Εκεί θα παίξουμε πολύ δύσκολα ματς και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από μέρους σας."

- Παρακολουθήσαμε μερικούς εξαιρετικούς συνδυασμούς από σας μέσα στο γήπεδο και γενικά ωραίο ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό. Ποια η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που δεν παίξατε τόσο καλά;
"
Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε με σιγουριά. Σε κάποια ματς μπορεί να σου πάνε καλά τα πράγματα και σε άλλα όχι. Με τον Αστέρα δεν παίξαμε τόσο καλά, ενώ σήμερα ήμασταν καλοί. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι και γι αυτό στο μυαλό μας πρέπει να είναι να αποκτήσουμε σταθερότητα."

- Ο Παναθηναϊκός θα δείξει το καλό του πρόσωπο στα πλέι-οφ;

" Πιστεύω πως ναι! Κάθε παίκτης της ομάδας προσπαθεί να είναι συγκεντρωμένος για να τα καταφέρουμε. Δεν κυνηγάμε ένα τίτλο, κάτι που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δουλεύουμε πολύ όλη τη σεζόν για να πετύχουμε πράγματα."

- Τι να περιμένουμε από τον Μαρσέλο Μάτος στα επόμενα παιχνίδια;
" Είναι σημαντικό για εμένα όπως και για κάθε παίκτη να παίζω και προσπαθώ για να βρω το χώρο μου στην ομάδα. Θα δώσω όλο μου τον εαυτό για να πάει καλά ο Παναθηναϊκός και να νικάει πάντα".

Νίλσον: "Αυτή είναι η δυναμή μας"

Το μυστικό της επιτυχίας των "πράσινων" στο ματς με την Ξάνθη αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Μίκαελ Νίλσον πριν αποχωρήση από το ΟΑΚΑ ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι προωθήθηκε αρκετά.

- Μίκαελ, τι άλλαξε και ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πολύ καλύτερος σήμερα σε σχέση με το ματς της Τρίπολης;
" Θεωρώ ότι παίξαμε καλά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν παίξαμε τόσο καλά. Παρόλα αυτά, κάναμε ένα καλό ματς. Όσον αφορά τον Αστέρα, προσωπικά νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Ξάνθη.

Είναι δύσκολο να πούμε τι άλλαξε. Αυτό πάντως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως σήμερα είχαμε περισσότερη κίνηση. Πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να παίζουμε με ταχύτητα, να έχουμε μόνο μία ή δύο επαφές με τη μπάλα κάθε φορά. Αυτό το κάναμε ελαφρώς καλύτερα με την Ξάνθη και φάνηκε αυτό μέσα στο γήπεδο."





- Ο Παναθηναϊκός θα είναι αγωνιστικά έτοιμος για τα πλέι-οφ;

"Θα είμαστε έτοιμοι. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τα πλέι-οφ. Πρέπει να κάνουμε φέτος ότι κάναμε και την περασμένη χρονιά."


- Ποιο είναι το "μυστικό" για το καλό ποδόσφαιρο που σε γενικές γραμμές έπαιξε ο Παναθηναϊκός σ' αυτό τον αγώνα;
" Παίξαμε πιο γρήγορα, δίναμε την μπάλα γρήγορα, κάναμε συνδυασμούς. Έτσι πρέπει να παίζουμε κάθε φορά, με τους ποδοσφαιριστές που έχει η ομάδα στο έμψυχο δυναμικό τους. Έχουμε κοντόσωμους παίκτες, τεχνίτες παίκτες που μπορούν να αλλάζουν τη μπάλα με ταχύτητα. Αυτή είναι και η δύναμή μας."

- Σ' είδαμε να προωθείσαι αρκετά. Μπορείς να δώσεις περισσότερες βοήθειες και στην ανάπτυξη της ομάδας;

" Είναι στις δυνατότητές μου. Στο πρώτο ημίχρονο πήρα πολλές προσπάθειες πάνω μου, στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήμουν λίγο κουρασμένος- για να είμαι ειλικρινής- και αφού το ματς ήταν στο 2-0, θα ήταν λίγο… ανόητο να αφήσω τα αμυντικά μου καθήκοντα. Πάντα αισθάνεσαι ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα, αλλά το μοναδικό πράγμα που σε κρατά πίσω είναι η κούραση"





































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ