ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καραγκούνης: "Αν είχαμε πιο κοντά τον κόσμο"

Καραγκούνης: "Αν είχαμε πιο κοντά τον κόσμο"
Καραγκουνης

"Αν ο κόσμος ήταν πιο κοντά θα μας έδινε ώθηση" είπε ο Κάρα που μίλησε για Σεϊταρίδη, Κυργιάκο

Αμέσως μετά την λήξη του πρωταθλήματος και των play-off ο εκ των αρχηγών του "τριφυλλιού" ξεκουράζεται λίγες μέρες αφού σύντομα αρχίζουν οι υποχρεώσεις του και με την Εθνική ομάδα εν όψει του ΕURO. Ο "τυπάρας" μίλησε με τον χαρακτηριστικό τρόπο και λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους αναφερόμενος σε "καυτά" θέματα του Παναθηναϊκού αλλά και της Εθνικής. Η επιτυχημένη επιστροφή του στον Παναθηναϊκό έχει οδηγήσει σε σενάρια επιστροφής και άλλων παιδιών (Κυργιάκος, Σεϊταρίδης, Γκέκας) που φόρεσαν και τίμησαν την πράσινη φανέλα και ο ίδιος σε σχετική ερώτηση απάντησε:

" Μακάρι να γυρίσουν όλα τα παιδιά! Μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν με την ποιότητά τους, όπως έδειξαν και με την Εθνική Ομάδα. Όμως, άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις".

-Ο Πεσέιρο είπε στο "αντίο" ότι η φετινή σεζόν του άφησε γλυκόπικρη γεύση. Εσένα τι γεύση σου άφησε;

" Στενοχώρια, γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα, αλλά το κυριότερο γιατί δεν είχαμε τον κόσμο κοντά μας. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν διχασμένοι και αυτό έκανε τη δουλειά μας πολύ πιο δύσκολη. Ξέρεις τι είναι να αγωνίζεσαι σε άδειο γήπεδο και σε τέτοια αρρωστημένη ατμόσφαιρα; Είναι ό,τι χειρότερο! Εγώ δεν χάρηκα τους αγώνες. Δεν ευχαριστήθηκα ρε παιδί μου, πώς το λένε..."

-Ποιοι είναι οι λόγοι που χάσατε τον τίτλο;
"
Αντιμετωπίσαμε πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα. Κάναμε και εμείς λάθη, δεν λέω... Όμως βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο φέτος. Δεν πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά βγήκαμε δεύτεροι και θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάναμε σημαντικά βήματα προόδου φέτος.

Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Φτάσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα και να είμαστε στην πρώτη θέση πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος. Αν είχαμε πιο κοντά μας τον κόσμο, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα παίρναμε τον τίτλο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μας έδινε ώθηση.

"

-Η αγωνιστική σου μεταμόρφωση και αυτό το εκπληκτικό φινάλε που έκανες και παρέσυρες μαζί σου τον ΠΑΟ στα πλέι οφ πού οφείλεται;

" Ίσως στο γεγονός ότι έπαιξα σε άλλη θέση, έχοντας πιο ελεύθερο ρόλο και πιο κοντά στους επιθετικούς. Δεν νομίζω ότι οφείλεται πουθενά αλλού."

- Οι διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ μπορούν να φέρουν τον ΠΑΟ στην κορυφή και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη;

" Η δουλειά μου δεν είναι να ασχολούμαι με τα διοικητικά. Μακάρι να βοηθήσουν όλοι ώστε η ατμόσφαιρα τη νέα χρονιά να είναι καλύτερη, υγιής και να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι."

- Η Εθνική Ομάδα μέχρι που μπορεί να φτάσει στο Εuro;

" Πιστεύω ψηλά, χωρίς όμως να μπορώ να πω πού! Θα δούμε. Έχουμε φιλοδοξίες, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην Εθνική Ομάδα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά."

- Έκανες πολλά χιλιόμετρα φέτος με τον ΠΑΟ (32 συμμετοχές).Σου έχουν μείνει δυνάμεις για την πρωταθλήτρια Ευρώπης;

" Είμαι πάντα έτοιμος."

Πεσέιρο: "Ζητώ συγνώμη..."


Τα αίτια της απώλειας του πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό ανέφερε ο Ζοσέ Πεσέιρο μιλώντας στον σταθμό "Antena 1" της Πορτογαλίας. Ο 49χρονος πρώην τεχνικός του "τριφυλλιού" ζήτησε συγνώμη γι' αυτό ενώ για τα σενάρια επαναπατρισμού ήταν σαφής πως δεν επιστρέφει πίσω.

" Τερματίσαμε με 12 βαθμούς περισσότερους σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αποκλειστήκαμε με μία ήττα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κατακτήσαμε μια θέση που είχε τρία χρόνια να κατακτήσει η ομάδα.

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα, αλλά φέτος ήταν πολύ πιο ισορροπημένο και διεκδικίσιμο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Πήγαμε στα πλέι οφ και πήραμε την πρωτιά. Θεωρώ πως πετύχαμε τον μικρότερο δυνατό στόχο, που ήταν η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν πήραμε τον τίτλο και δεν νομίζω ότι ήταν θέμα πίεσης. Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, γιατί αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού, η κατάκτηση του πρωταθλήματος.







Για μένα το να μην κερδίζεις είναι κακό, αλλά κατακτήσαμε μια θέση που ήθελε ως μίνιμουμ στόχο η ομάδα, επομένως είμαι ικανοποιημένος από αυτή την άποψη" είπε ο πρώην τεχνικός των "πράσινων".

Σε σχετική ερώτηση για τις φήμες που τον θέλουν να κάθεται στον πάγκο της Μπενφίκα ή της Μπελενένσες, ο 49χρονος, υποστήριξε: " Είναι φήμες. Το μέλλον μου είναι εκτός Πορτογαλίας, στην Ευρώπη, σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με φιλοδοξίες. Θα έρθω στην Πορτογαλία αλλά για διακοπές".




















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ