ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1
αεκ παο για σωκ

Ούτε τώρα (με δέκα παίκτες ο ΠΑΟ) η ΑΕΚ δεν νίκησε (1-1) το "τριφύλλι" στο άδειο ΟΑΚΑ. Συνθήματα κατά Ντέμη

Για άλλο ένα πιαχνίδι στα πλέι οφ οι παίκτες του Παναθηναϊκού απέδειξαν απλά ότι είχαν περισσότερη όρεξη από τους αντιπάλους τους. Οι "πράσινοι" πήραν πανάξια την πρώτη θέση στα πλει οφ αν και στο ΟΑΚΑ παρατάχθηκαν με λύσεις ανάγκης ενώ αγωνίστηκαν με 10 παίκτες λόγω της ανόητης αποβολής του Δάρλα στο 65'. Μάτος και Ενσαλίβα (MVP του ματς) οι σκόρερ με τις δύο ομάδες να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους νεαρούς τους παίκτες εκατέρωθεν.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Διαιτητής: Βασσάρας Γ. (Θεσ/κης)
Βοηθοί διαιτητή: Σαραιδάρης Δ. (Θεσ/κης), Γενναίος Χ. (Αθηνών)
Τέταρτος: Σταθόπουλος Γ. (Αχαϊας)
Κίτρινες: Ενσαλίβα, Ζεράλντο, Μαντούκα / Ν' Ντόι, Ρομέρο, Σιμάο, Δημούτσος
Κόκκινη: Δάρλας

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μορέτο, Λαγός, Ράμος, Ζεράλντο, Παπασταθόπουλος, Ταχτσίδης (46' Λυμπερόπουλος), Ενσαλίβα, Εντίνιο (46' Ριβάλντο), Μαντούκα, Παυλής (68' Γεωργέας), Μπλάνκο.

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ (46' Καρνέζης), Μόρις, Δάρλας, Σαριέγκι, Παντίδος (75' Μπουτζίκος, Μάτος, Σιμάο, Ρομέρο, Νίνης (69' Δημούτσος), Ποστίγκα, Ν' Ντόι.
Με μια ματιά
Με σύστημα 4-4-2 και αρκετούς βασικούς στο σχήμα του παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ τοποθέτησε στην άμυνα τους Ζεράλντο, Παπασταθόπουλος (κέντρο) και Ράμος (δεξιά) με Λαγό (αριστερά). Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ταχτσίδης και Ενσαλίβα, τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Εντίνιο και την αριστερή ο Μαντούκα. Τέλος στη "γραμμή κρούσης" βρέθηκαν οι Μπλάνκο και Παυλής.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζοσέ Πεσέιρο παρέταξε μια ενδεκάδα (με σύστημα 4-2-3-1) με παίκτες.... ανάγκης λόγω της απουσίας των (περισσοτέρων) διεθνών και μια ομάδα που ποτέ ίσως να μην ξαναγωνιστεί μαζί. Ο Μάλαρτζ επανήλθε κάτω από τα δοκάρια ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Σαριέγκι και ο 17χρονος Παντίδος στο ντεμπούτο του. Λύση στη δεξιά πλευρά ο Μόρις ενώ αριστερό μπακ ο Δάρλας αντί Σέριτς που ζήτησε να μην αγωνιστεί και έμεινε εκτός αποστολής. Αμυντικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Μάτος και Σιμάο ενώ ο Ρομέρο αγωνίστηκε αριστερά και ο Νίνης δεξιά με τον Ποστίγκα σε ρόλο επιτελικού και τον Ν' Ντόι προωθημένο επιθετικό.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο κεφάτοι με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και πλησίασαν δύο φορές στις 3-4 επιθετικές τους πρωτοβουλίες για γκολ αλλά τόσο ο Λαγός (3') στην κάθετη πάσα "κόπηκε" από τους Μάλαρτζ και εν συνεχεία Σιμάο, όσο και ο Μπλάνκο με κεφαλιά (8') που πέρασε μόλις άουτ δεν στάθηκαν πιο τυχεροί.

Οι "πράσινοι" μετά από ένα νωθρό πρώτο δεκάλεπτο ανέβασαν την αποδοσή τους και παραλίγο να προηγηθούν από τύχη, όταν ο Δάρλας στο 11' επιχείρησε την σέντρα αλλά ο Αραμπατζής που παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας την πέταξε δύσκολα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Νίνης ο Ν' Ντόι έκανε την πρώτη κεφαλιά και ο Ποστίγκα από κοντά με εκ νέου κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον νεαρό πορτιέρο που στην σωστή θέση μπλόκαρε.

Οι παίκτες του Κωστένογλου πήραν την "σκυτάλη" στις ευκαιρίες και μετά την σέντρα του Παυλή ο Μαντούκα έκανε το σουτ από πλάγια αλλά έγκαιρα ο Μάλαρτζ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το ματς ήταν συνεχώς πάνω-κάτω στο ρυθμό του αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στις επιθετικές του προσπάθειες αναζητώντας το γκολ. Στο 21' η μπάλα μετά από ένα πλάγιο άουτ του Μόρις έφτασε μετά από απέκρουση των αμυντικών της ΑΕΚ, στον Σιμάο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε δυνατά αλλά ο Αραμπατζής και πάλι απέκρουσε κερδίζοντας το χειροκρότημα της εξέδρας.

Δύο λεπτά αργότερα (23'), οι "κιτρινόμαυροι" επιθετικού Μπλάνκο και Παυλής άλλαξαν ρόλους στο παιχνίδι με τον Αργεντίνο να βγαίνει από δεξιά και να "σερβίρει" με σέντρα στην πλάτη των "πράσινων" έτοιμο γκολ για τον νεαρό επιθετικό που όμως δεν πρόλαβε την πορεία της μπάλας.

Οι φιλοξενούμενοι από στημένη φάση κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 26', όταν μετά από φάουλ που κέρδισε ο Νίνης (διαμαρτυρήθηκαν παίκτες και οπαδοί της ΑΕΚ) ο Μάτος με "κεραυνό" νίκησε τον Αραμπατζή αφού η μπάλα χτύπησε και στον Παπασταθόπουλο αλλά "έσκασε" και μπροστά του.

Μετά το γκολ των "πράσινων" αξίζει να σημειώσουμε πως από την εστία πίσω από τον Μάλαρτζ που ήταν οι λιγοστοί οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα εις βάρος του Νικολαϊδη, με τους υπόλοιπους φίλους της "Ενωσης" να τους αποδοκιμάζουν...

Το γκολ αυτό έδωσε περισσότερη ψυχολογία στους παίκτες του Πεσέιρο που εν συνεχεία προσπάθησαν να διατηρήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να "ηρεμήσουν" τον ρυθμό του αγώνα.

Αυτό το εκμεταλλεύθηκαν εν μέρει οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όπου είχαν όμως μόνο τρεις καλές στιγμές μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 30' ο Ταχτσίδης με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Πολωνό πορτιέρο του "τριφυλλιού" να μπλοκάρει.

Στο 39' μετά το κόρνερ του Ράμος, ο Παυλής έκανε την κεφαλιά εκείνη βρήκε τον Σαριέγκι άλλαξε λίγο πορεία αλλά ο Δάρλας πάνω στην γραμμή (δίπλα στο κάθετο δοκάρι) απομάκρυνε σωτήρια. Στις καθυστερήσεις μετά την σέντρα του Μαντούκα ο Μπλάνκο έκανε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγές από τις δύο πλευρές για τους Κωστένογλου και Πεσέιρο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έβαλε στο ματς τους "ποιοτικούς" Ριβάλντο και Λυμπερόπουλο (χειροκροτήθηκαν και οι δύο με την αναγγελία τους) ενώ στην άλλη πλευρά ένα "χτύπημα" του Μάλαρτζ στο πρώτο 45λεπτο ανάγκασε τον Πορτογάλο προπονητή του να τον αποσύρει και να βάλει τον Ορέστη Καρνέζη στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με το φινάλε.

Οι γηπεδούχοι όπως στο πρώτο μέρος ξεκίνησαν πιέζοντας περισσότερο (αφού ήταν και πίσω στο σκορ) και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 47' όταν ο Λαγός έκανε την σέντρα και ο Παυλής με κεφαλιά νικήθηκε από τον Καρνέζη που είχε σωστή θέση κάτω από την εστία του.

Στο 52' όμως ο νεαρός τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" νικήθηκε από έναν "κεραυνό" του Ενσαλίβα έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Καναδό μέσο να εκμεταλλεύεται την 4λεπτη απουσία του Σιμάο στο χώρο της μεσαίας γραμμής (είχε τραυματιστεί και του παρείχαν ιατρική βοήθεια) και ανενόχλητος να ισοφαρίζει σε 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε περισσότερη ώθηση στους παίκτες του Κωστένογλου που θέλησαν να αναζητήσουν ένα ακόμη γρήγορο γκολ. Επτά λεπτά αργότερα (59') η συνεργασία των δύο αλλαγών δεν απέδωσε "καρπούς", όταν ο Βραζιλιάνος σταρ έκανε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Καλαματιανού επιθετικού πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Πεσέιρο έδειξαν να ξεπερνούν γρήγορα την ισοφάριση και βγήκαν στην επίθεση και έφτασαν δύο φορές μια "ανάσα" από το γκολ. Στο 62' αρχικά ο Ρομέρο έκανε την σέντρα και ο Σιμάο με εκπληκτικό άλμα και με φόρα έκανε την κεφαλιά αλλά ο Αραμπατζής μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά (64') ο ποστίγκα κοντρόλαρε ωραία την μπάλα και με πλάτη προς το τέρμα γύρισε αλλά και πάλι ο νεαρός πορτιέρο της "Ενωσης" ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε.

Σε μια φάση που δεν υπήρχε λόγος στο 65' ο Δάρλας πήγε με φόρα και από πίσω στα πόδια του Παυλή και χωρίς καθυστέρηση αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του κ. Βασσάρα, αφήνοντας σε ένα κρίσιμο σημείο (και ενώ πίεζαν οι "πράσινοι") την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ο Πεσέιρο άμεσσα αναθεώρησε τα πλάνα του και "έριξε" στο ματς τους Δημούτσο και Μπουτζίκο στέλντοντας στο κέντρο της άμυνας τον Μόρις και τον Δημούτσο στα δεξιά με τον Μπουτζίκο να πηγαίνει στα αριστερά της άμυνας.

Οι γηπεδούχοι στο 76' έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Καρνέζης απέδειξε ότι δικαιολογημένα αποτελεί έναν ακόμη ελπιδοφόρο τερματοφύλακα για τον Παναθηναϊκό, όταν μετά το κόρνερ του Ριβάλντο η μπάλα κατέληξε στον Μπλάνκο που σούταρε απευθείας και ο 23χρονος γκολκίπερ με το ένα χέρι σταμάτησε την πορεία της για τα δίχτυα εντυπωσιακά.

Ο ρυθμός του αγώνα στο τελευταίο τέταρτο έπεσε "αισθητά" με τις δύο ομάδες να δείχνουν "βολεμένες" με το υπάρχον σκορ και ο χρόνος κύλησε μέχρι το τέλος χωρίς να υπάρξει κάποια καλή στιγμή.

Συνέντευξη Τύπου


Ν. Κωστένογλου
“Ξεκινήσαμε το παιχνίδι και δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες που θα μας έδιναν την δυνατότητα να προηγηθούμε, στην συνέχεια δεν είχαμε καλό ρυθμό και απο μια στημένη φάση ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε. Στο β' ημίχρονο κάναμε δυο αλλαγές, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, όμως δεν καταφέραμε να σημειώσουμε γκολ. Μετά την ισοφάριση και την αποβολή ο Παναθηναϊκός κλείστηκε πίσω αλλά εμείς δεν πήραμε τη νίκη.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας που μου έδωσε την ευκαιρία σε αυτή την θέση και τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Βεβαίως, στα play-off αλλοιώθηκε η εικόνα μας λόγω κάποιων παραγόντων με την λήξη του πρωταθλήματος, αλλά και των τραυματισμών που είχαμε σε αυτούς τους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με τους οποίους συνεργάστηκα, καθώς δημιουργήσαμε ένα καλό κλίμα για να δουλέψουμε.

Μετά απο 14 χρόνια που αποχωρώ απο την ομάδα θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που με σεβάστηκαν εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν θ' αναφερθώ στις ικανότητες μου, δεν μου αρέσει η λέξη πικρία, είχα πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο, τις τελευταίες μέρες κάναμε διάφορες συζητήσεις σε καλό κλίμα και νιώθω οτι όλα πήγαν καλά.

Προχθές είχα μια συνάντηση εφ' όλης της ύλης με τον πρόεδρο που έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Όσο για τον Γιώργο Δώνη που τον γνωρίζω και ήμασταν συμπαίκτες ενημέρωσα οτι είμαι στην διάθεση του για οτι χρειαστεί. Μια και αναφερθήκαμε στο πρόσωπο του, θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία γιατί είναι νέος και φιλόδοξος,ενώ είναι σημαντικό οτι η ομάδα εμπιστεύεται Έλληνες προπονητές.

Όταν ανέλαβα ο πρόεδρος με ενημέρωσε απο την πρώτη στιγμή οτι ψάχνει για έναν έμπειρο προπονητή. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε να μου πει οτι υπάρχει άλλος προπονητής, στην συνέχεια έγιναν και άλλες συζητήσεις, γνώριζα τα σχέδια του και νομίζω οτι είχαμε και θα έχουμε μια ειλικρινή σχέση.

Η ομάδα έκανε ιστορικές νίκες, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, σημείωσε ποιοτικά γκολ. Σίγουρα ξέραμε οτι στα play-off θα έχουμε πτώση στην εικόνα μας, καθώς μερικοί παίκτες φορτώθηκαν με αγώνες, ενώ κάποιοι άλλοι δεν είχαν την θέληση να βοηθήσουν. Το αρνητικό είναι οτι είχαμε δυο βαριές ήττες, όμως ο κόσμος έχει πάρει τα θετικά μηνύματα απο αυτή την σεζόν και ελπίζω του χρόνου να σπάσουμε το ρεκόρ στα διαρκείας.

Η σχέση μου με τον πρόεδρο δεν ήταν περιστασιακή. Απο την πρώτη στιγμή που σταμάτησα το ποδόσφαιρο με βοήθησε, δημιουργήθηκε μια σχέση που ωρίμασε στην πορεία, κατάλαβε οτι έχω θέληση, φιλοδοξίες. Βρέθηκα στην ομάδα σαν σκάουτερ αρχικά, στην συνέχεια σαν βοηθός του Φερέρ και έκανα μια πορεία βήμα-βήμα. Σε εκείνο το δύσκολο σημείο που μου ζητήθηκε βοήθεια ήταν μεγάλο το ρίσκο οτι δέχθηκα, αλλά σε αυτή την ομάδα ήμουν στρατιώτης, ήξερα την ομάδα και είχα πίστη οτι θα πάνε όλα καλά. Πορεύτηκα με τον σωστό τρόπο, ήταν μαζί μου και όλα θα πάνε καλά.

Απο εδώ και πέρα θα αξιολογήσω κάποιες προτάσεις. Είναι πιθανό για ένα χρονικό διάστημα να βρεθώ εκτός χώρου, να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, γι' αυτό και θα παρακολουθήσω απο κοντά την δουλειά 3-4 προπονητών. Θέλω να κάνω το σωστό, αν θα πετύχω ή όχι εξαρτάται απο τ' αποτελέσματα, εγώ θ' ακολουθήσω το πλάνο που έχω και αν με βοηθήσει ο Θεός ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Βελτιώσαμε το κλίμα στ' αποδυτήρια, την λειτουργία της ομάδας, όμως είναι αλήθεια οτι η ΑΕΚ θέλει ενίσχυση και απ' όσο γνωρίζω ο πρόεδρος με τον προπονητή ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις του συλλόγου. Δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώνει η σχέση μου με την ΑΕΚ, η ΑΕΚ είναι ιδέα. Μια και μπαίνω στον χώρο της προπονητικής, ίσως να με βοηθούν αυτές οι δηλώσεις, αλλά εγώ λέω οτι νιώθω μέσα μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας για την συνεργασία που είχαμε, νομίζω οτι είχαμε καλή επικοινωνία”.

Ζ. Πεσέιρο
“Παρόλο που το ματς δεν είχε ουσιαστικό ενδιαφέρον, οι παίκτες μου μπήκαν με σκοπό να νικήσουν, να τα δώσουν όλα και έδειξαν το χαρακτηριστικό που είχαμε και έχουμε μέχρι το τέλος της σεζόν, πάντα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο, για την ομάδα, για τους οπαδούς και τους εαυτούς τους. Τα έδωσαν όλα για την φανέλα και αξίζουν συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της ΑΕΚ που διεκδίκησε τη νίκη.

Αυτό είναι το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έγινε μια συνάντηση με τον κ. Βαρδινογιάννη και αποφασίσαμε απο κοινού οτι δεν συνεχίζουμε μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βαρδινογιάννη, τον κ. Βέλιτς, όσους εργάζονται στον σύλλογο, τους παίκτες, το ιατρικό επιτελείο, όλους που μας βοήθησαν να κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας. Ευχαριστώ και εσάς τους δημοσιογράφους που κάνετε την δουλειά σας, όπως και τους βοηθούς μου, αλλά και όσους είναι στην Παιανία και εργάζονται καθημερινά.

Μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες που δούλεψαν σκληρά σε όλη την σεζόν κάτω απο δύσκολες συνθήκες. Παρά το γεγονός οτι δεν είχαμε την στήριξη των οπαδών όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ παλέψαμε με αποφασιστικότητα, όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο, αλλά την δεύτερη θέση που μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους παίκτες, τους αξίζουν συγχαρητήρια, ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα μαζί τους”.






















Όλα τα λεφτά...
-Ο ταλαντούχος Παντίδος έγινε επαγγελματίας στις 30 Ιανουαρίου και είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Παίδων ενώ αναμένεται να προσφέρει και στις άλλες ομάδες της Εθνικής στο μέλλον. Ακόμα οι Ταχτσίδης και Παυλής της ΑΕΚ που έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν.

- Οι φίλοι της ΑΕΚ που μετά το τέλος του αγώνα, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, ενώ φώναξαν και το "Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές"

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα υβριστικά συνθήματα κατά του Ντέμη Νικολαϊδη λίγο μετά το γκολ του Μάτος από μερίδα οπαδών της ΑΕΚ (οι υπόλοιποι άλλοι τους αποδοκίμαζαν). Επίσης την απουσία του κόσμου που ίσως θα έπρεπε να δώσουν το παρών στο τελευταίο ματς της σεζόν.
To Live του αγώνα...























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ