ΑΕΚ

Ισμαέλ Μπλάνκο: "Εδώ θα μείνω"

Ισμαέλ Μπλάνκο: "Εδώ θα μείνω"
Μπλάνκο

Ο Μπλάνκο επιβεβαίωσε το προ δύο μηνών ρεπορτάζ του SPORT 24 πως θα μείνει στην ΑΕΚ. Επιστρέφει ο "Αλεξό"

Τελικά είναι οριστικό; Μένεις στην ΑΕΚ;

"Αισθάνομαι άνετα στην Ελλάδα, μου αρέσει πολύ εδώ, συναντήθηκα με τον πρόεδρο και μου έδωσε τον λόγο του ότι θα μείνω. Απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες με την Κολόν και είμαι χαρούμενος που του χρόνου θα είμαι και πάλι εδώ".

Είστε έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη στην Τούμπα; Θα νικήσετε;

"Είναι πολύ δύσκολο ματς, ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτε, εμείς πιστεύουμε και ελπίζουμε στην νίκη και στον τίτλο, Πρέπει όμως να αγωνιστούμε με ηρεμία στην Τούμπα και να κυνηγήσουμε τον στόχο μας που είναι μόνο η νίκη δίχως να σκεφτόμαστε τη γίνεται στην Ξάνθη".

Πιστεύεις ότι η Ξάνθη μπορεί να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό;

"Γιατί όχι; Ελπίζω ότι η Ξάνθη θα κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καμιά ομάδα δεν μπορεί να κερδίζει συνέχεια. Έχουμε την πίστη ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει βαθμούς και θα βγούμε πρωταθλητές".

Είναι πρόκληση για σένα η πρωτιά στους σκόρερ;

"Στόχος πάνω από όλα και όλους είναι το πρωτάθλημα για την ομάδα μας. Από εκεί και πέρα αν καταφέρω να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ, τότε στο τέλος του πρωταθλήματος θα είναι διπλή η χαρά για μένα".

Ήρθε η ώρα να σκοράρεις και στην Θεσσαλονίκη; Δεν το έχεις καταφέρει ως σήμερα…

"Ως επιθετικός αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Αυτό βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από μένα αλλά και από τις συνθήκες του αγώνα. Αν πετύχω γκολ στην Τούμπα θα είμαι χαρούμενος αρκεί να συνδυαστεί με νίκη της ΑΕΚ".

Ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε Κωστένογλου και Φερέρ;

"Κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία τόσο στην προπόνηση όσο και στο παιχνίδι. Ο κύριος Κωστένογλου γνωρίζει καλύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει διαφορετικό στυλ από τον κύριο Φερέρ και πάνω σε αυτό το στυλ δουλεύουμε".

Επιστρέφει για να γίνει βασικός (όχι ως ζητιάνος)!

Η βραδινή πτήση από Βρυξέλλες θα σημάνει και το τέλος μιας μεγάλης περιπέτειας για τον Γιώργο Αλεξόπουλο. Σε ένα μήνα θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από την τελευταία φορά που ο διεθνής αμυντικός αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε αγώνα της ΑΕΚ _ ήταν ένα παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη σε μια χρονιά μάλιστα που ο 30χρονος στόπερ είχε αγωνιστεί και στα 30 ματς πρωταθλήματος _ κι όμως ο ίδιος αισθάνεται σαν να μην έλειψε μια μέρα.

"Είμαι πιο δυνατός από ποτέ και επιστρέφω σίγουρος για τον εαυτό μου» λέει ο «Αλεξό» σε γνωστούς και φίλους αλλά σε καμία περίπτωση δεν έρχεται πίσω στην Ελλάδα ως επαίτης. Τα δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και επίπονης προσπάθειας για να ξεπεράσει δύο σοβαρές επεμβάσεις δίχως να χάσει την υπομονή και την πίστη του δεν διαπραγματεύονται με μπακαλίστικες λογικές. Θα δεχόταν ευχαρίστως ένα μονοετές συμβόλαιο, όχι όμως να πληρώνεται και με το… κομμάτι, δηλαδή ανάλογα με τις συμμετοχές όπως μάλιστα κάποιοι "εμπνεύστηκαν" ότι θα ζητήσει κιόλας!

Ο Αλεξόπουλος αναγνωρίζει ότι η διοίκηση και ο πρόεδρος ήταν δίπλα του τα τελευταία δύο χρόνια και το εκτιμά για αυτό άλλωστε επέλεξε να ακολουθήσει ειδική θεραπεία στο Βέλγιο με δικά του έξοδα _ τα οποία ενδέχεται να του καλύψει η ΠΑΕ, κάτι που ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί και που δεν προτίθεται από μόνος του να ζητήσει _ ώστε να ανταποδώσει επιστρέφοντας σιδερένιος στα γήπεδα.

Άλλωστε ο κατά πολλούς πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ την περίοδο 2005-06 πιστεύει τόσο πολύ στον εαυτό του σε σημείο να θεωρεί ότι όχι απλώς θα επιστρέψει για να αποτελέσει εναλλακτική λύση αλλά για να πάρει στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού.

Και στην ΑΕΚ άλλωστε δεν είναι κορόιδα να χάσουν έναν ποδοσφαιριστή που εκτός από το ότι κοστίζει φθηνά (μόλις 20.000 ευρώ περισσότερα από τον… αόρατο Ασκάρατε), τον περίμεναν δύο ολόκληρα χρόνια! Ακριβώς επειδή πιστεύουν πολύ στην αξία και στις δυνατότητές του. Είναι κουτό να τον αφήσουν να φύγει με την σοβαρή πιθανότητα να αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα και να διαπρέψει.

Σκέψεις για Μπρούνο

Μαζί με τον Αλεξόπουλο πιθανολογείται και η επιστροφή του Μπρούνο Τσιρίλο ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Η ισπανική Λεβάντε _ στην οποία ανήκει αφού αγωνίζεται ως δανεικός στην ιταλική Ρετζίνα _ έχει μεν συμβόλαιο για επιπλέον έναν χρόνο με τον Ιταλό, ωστόσο η συμφωνία είναι σαν να μην υφίσταται πλέον από τη στιγμή που ο υπάρχει όρος ο οποίος προβλέπει ότι ο Τσιρίλο να μείνει ελεύθερος σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας. Κάτι που είναι βέβαιο για την Λεβάντε.

Ασφαλώς και ο Τσιρίλο πετάει τη σκούφια του για να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Θεωρεί ότι αποχώρησε αδίκως και όλοι γνωρίζουν ότι πλήρωσε την κακή σχέση του με τον (καταστροφέα) Φερέρ, ασχέτως αν αμφότεροι επέλεξαν να το "κουκουλώσουν" μετά το διαζύγιο. Ο ιταλός στόπερ, ο οποίος λατρεύτηκε από τους οπαδούς της Ένωσης, δεν έκρυψε ποτέ ότι η θητεία του στην ΑΕΚ ήταν και η κορυφαία ποδοσφαιρική εμπειρία της ζωής του για αυτό κι αν του ζητηθεί να επιστρέψει δεν θα το πολυσκεφτεί.

Έτοιμος ο Ρίμπο

Κανονικά προπονήθηκε σήμερα ο Ριβάλντο και θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ στον αγώνα της Τούμπας. Οι ένδεκα του Κωστένογλου αναμένεται να είναι οι Μάχο, Γεωργέας, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Καφές, Εντίνιο, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.











































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ