FIFA

Ινφαντίνο: "Παρερμηνεύθηκαν όσα είπα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ήταν ένα γενικότερο σχόλιο"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2021 BILL KOSTROUN / AP IMAGES

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο με ανάρτηση της FIFA στο Twitter, προχώρησε σε μια διευκρινιστική δήλωση για τη δήλωσή του ότι η διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια θα μειώσει τη μεταναστευτική ροή από την Αφρική προς την Ευρώπη, τονίζοντας ότι είναι ένα γενικότερο σχόλιο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προχώρησε σε μια διευκρινιστική δήλωση για όσα δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το σχέδιο διεξαγωγής του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

Ο Ιταλοελβετός δικηγόρος συνέδεσε το μεταναστευτικό ζήτημα με το Μουντιάλ, τονίζοντας ότι η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα "κίνητρο" για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική προς την Ευρώπη. Ο Ινφαντίνο τόνισε ότι αυτό ήταν ένα γενικότερο σχόλιο και ότι δεν αφορούσε μόνο την Αφρική, ενώ δεν συνδέεται άμεσα με τη διεξαγωγή του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

"Δεδομένου ότι κάποιες αναφορές μου που έγιναν στο Συμβούλιο της Ευρώπης νωρίτερα σήμερα και φαίνεται να έχουν παρερμηνευθεί και na έχουν μεταδοθεί εκτός του γενικότερου πλαισίου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στην ομίλια μου, το γενικότερο μήνυμά μου είναι ότι ο καθένας που βρίσκεται σε μια θέση λήψης αποφάσεων, έχει την ευθύνη να βελτιώσει την κατάσταση των ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Αν υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, αλλά φυσικά όχι μόνο σε αυτή την ήπειρο, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να πάρουν αυτές τις ευκαιρίες στις χώρες τους. Ήταν ένα γενικότερο σχόλιο, το οποίο δεν ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την πιθανότητα να παίξουμε το Μουντιάλ ανά δύο χρόνια", ανέφερε συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter της FIFA ο Τζιάνι Ινφαντίνο

TAGS FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ