LA LIGA

Ίδρωσε αλλά νίκησε η Μπάρτσα

Ίδρωσε αλλά νίκησε η Μπάρτσα
βιγιαρεαλ απογευτηση

Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τελικά η Μπάρτσα με 2-1 την Λα Κορούνια στο "Καμπ Νου" και έμεινε στο -4 από την Ρεάλ

Οι καταλανοί για άλλον έναν αγώνα δεν έπαιξαν θεαματικό ποδόσφαιρο αλλά πήραν αυτό που ήθελαν και μειώσαν στους τέσσερις βαθμούς πλέον την διαφορά τους από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης που το Σάββατο νίκησε την Μπιλμπάο.
Η Ντεπορτίβο αιφνιδίασε τους γηπεδούχους καθώς πήρε από νωρίς το προβάδισμα, όταν στο 2ο μόλις λεπτό ο Κριστιάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντέζ και πάγωσε το Καμπ Νου.

Οι "καταλανοί" πίεσαν την Λα Κορούνια για την ισοφάριση και τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου τα κατάφεραν.

Στο 40' ο Ινιέστα έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, μπήκε στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, ανατράπηκε από το σκόρερ Κριστιάν και ο διαιτητής καταλόγισε αυστηρό πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ροναλντίνιο που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της Ντέπορ και ισοφάρισε για τους "μπλαουγκράνα".

Στην επανάληψη η Μπάρτσα ήταν αυτή που πίεσε για το γκολ της νίκης, όμως η Ντέπορ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μανουέλ Πάμπλο έκανε δυνατό σουτ από τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Βαλντέζ να διώξει με υπερένταση.

Τελικά στο 71ο λεπτό το γκολ ήρθε για την Μπαρτσελόνα όταν ο Μέσι ανοίξε την μπάλα για τον Πουγιόλ που από τα δεξιά έκανε την σέντρα, ο νεοεισελθών Μπόγιαν έκανε το πλασέ ο Μούα απέκρουσε, όμως στην συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Τσάβι που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Απο εκεί και πέρα η Μπάρτσα έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού και κατάφερε έστω και δύσκολο να πάρει το τρίποντο της νίκης.

Συνεχίζεται ο κατήφορος για Βιγιαρεάλ

Από την στιγμή που ανέβηκε για μια αγωνιστική στην κορυφή κάνει την μια γκέλα μετά την άλλη. Ο λόγος για την Βιγιαρεάλ που γνώρισε την ήττα στην έδρα της με 1-0 από την προτελευταία της βαθμολογίας Ρεάλ Μπέτις.

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική τα "κίτρινα υποβρύχια" δεν κατάφεραν να γευτούν την χαρά της νίκης καθώς γνώρισαν την ήττα στο "Μαδριγάλ" από την Ρεάλ Μπέτις.

Οι Ανδαλουσιανοί στο πρώτο τους αγώνα μετά την φυγή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από τον πάγκο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 9ο μόλις λεπτό με τον Κάπι.

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Κυπέλλο UEFA, Βιγιαρεάλ, δεν μπόρεσε να αντιδράσει και με την πέμπτη ήττα της στο πρωτάθλημα έμεινε επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Πήραν το ντέρμπι οι "ροχιμπλάνκος"

Σ' ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και 4 αποβολές η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε στην έδρα της με 1-0 την "συμπολίτισσα" Χετάφε.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες της Μαδρίτης με τον Ντιέγκο Φορλάν να ανοίγει το σκορ για τους "ροχιμπλάνκος" στο 20ο λεπτό.

Απο εκεί και πέρα μπορεί να μην ήρθαν άλλα γκολ, ήρθαν όμως πολλές αποβολές. Συγκεκριμένα ο Αγκουέρο δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Ατλέτικο με δέκα παίκτες. Στην συνέχεια ο Λιχτ στο 73' και ο Αμπονταντζιέρι 77' δέχτηκαν κόκκινη κάρτα και η Χετάφε αγωνίστηκε μέχρι και το τέλος με δέκα παίκτες.

Τον "χορό" όχι των γκολ, αλλά των αποβολών ολοκλήρωσε ο Ρέγιες στο 78' και οι δύο ομάδες τελειώσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες.

Μ' αυτή την νίκη η Ατλέτικο πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη την ήττα της Βιγιαρεάλ.

Σούπερ ανατροπή για Σαραγόσα



Μπορεί μέχρι το 85' να ήταν δυο γκολ πίσω και μάλιστα με παίκτη λιγότερο, όμως με δύο γκολ του Ολιβέιρα στα τελευταία λεπτά η Σαραγόσα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Εσπανιόλ σ' έναν αγώνα που έληξε 3-3.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους καθώς ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 5ο μόλις λεπτό με γκολ του Μιλίτο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η Εσπανιόλ που εκπλήσει τους πάντες με τις εμφανίσεις της στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία της Πριμέρα Ντιβιζιόν, κατάφερε μέσα σε διάστημα επτά λεπτών να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί μπροστά με 3-1.

Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό ο αρχηγός των "καταλανών" Ραούλ Ταμούδο, έφερε το παιχνίδι στα ίσια, τρία λεπτά αργότερα (10') ο Βάλντο έβαλε την Εσπανιόλ μπροστά στο σκορ, ενώ ο Σαμπαλέτα στο 14' έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του, κάνοντας το 3-1.

Και εκεί που τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως η Σαραγόσα ήταν αντιμέτωπη με μια ακόμη ήττα, ο Ρικάρντο Ολιβέιρα σε ρόλο λυτρωτή πέτυχε δύο γκολ στο 85' και στο 89' και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους.

Επιστροφή στις νίκες για Σεβίλλη



Ύστερα από τρια ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα (3 ήττες, 1 ισοπαλία) η Σεβίλλη επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε εντός έδρας με 3-1 της Μούρθια.

Οι Σεβιγιάνοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, όταν στο 4ο μόλις λεπτό ο Λούις Φαμπιάνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στο 58' ο Μαρέσκα ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ενώ επτά λεπτά αργότερα (65') ο Μπαϊάνο μείωσε για την Μούρθια σε 2-1.

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Λούις Φαμπιάνο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και κλείδωσε την νίκη για την Σεβίλλη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια



Η Μαγιόρκα με τον Άγγελο Μπασινά να μπαίνει αλλαγή στο 33' στην θέση του Αράνγκο γνώρισε την ήττα στην έδρα της Σανταντέρ με 3-1, η Ουέλβα του Βίκτορ Μουνιόθ νίκησε εκτός έδρας την "ουραγό" Λεβάντε
με 2-0, ενώ η Αλμερία επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της Βαγιαδολίδ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικης στην Πριμέρα Ντιβιζιόν

Σάββατο 8/12/2007




Οσασούνα-Βαλένθια 0-0
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (55’ Φαν Νίστελροϊ)

Κυριακή 9/12/2007



Αλμερία-Βαγιαδολίδ 1-0 (76’ Νεγκρέδο)
Λεβάντε-Ουέλβα 0-2 (38’ Καμούνας, 54΄ Βάσκεθ)
Σανταντέρ-Μαγιόρκα 3-1 (18’ Λόπεθ, 29΄ Ντούσερ, 83’ Μουνίτις/ 11’ Γουεμπό)
Σεβίλλη-Μούρθια 3-1 (4’, 90’ Λουίς Φαμπιάνο, 58’ Μαρέσκα πεν. / 65’ Μπαϊάνο)
Βιγιαρεάλ-Μπέτις 0-1 (9’ Κάπι)
Σαραγόσα-Εσπανιόλ 3-3 (5’ Μιλίτο, 86’, 90’ Ολιβέιρα / 8’ Ταμούδο, 11’ Βάλντο, 15’ Σαμπαλέτα)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 1-0 (20' Φορλάν)
Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια 22:00

Δείτε το γκολ που χάρισε την νίκη στην Μπέτις κόντρα στην Βιγιαρεάλ



Δείτε το γκολ του Φορλάν που έδωσε την νίκη στην Ατλέτικο



Δείτε στιγμιότυπα από την νίκη της Σεβίλλης
















































































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ