ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ίδια συνταγή από τον Ρεχάγκελ

Ίδια συνταγή από τον Ρεχάγκελ
ρεχαγκελ

Την ίδια συνταγή θα ακολουθήσει ο Ότο Ρεχάγκελ στα παιχνίδια με τη Βοσνία(13/10) και την Τουρκία(17/10) για τα προκριματικά του "Euro 2008".

Οι κλήσεις του Γερμανού τεχνικού από τους παίκτες που αγωνίζονται εντός των συνόρων δεν έκρυβαν εκπλήξεις.
Έτσι πιο αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι: Χαλκιάς(Άρης), Νικοπολίδης(Ολυμπιακός), Βύντρα(Παναθηναϊκός), Σεϊταρίδης(Ατλέτικο Μαδρίτης), Δέλλας(ΑΕΚ), Κυργιάκος(Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Αντζας(Ολυμπιακός), Καψής(ΑΠΟΕΛ), Σπυρόπουλος(Πανιώνιος), Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Μπασινάς(Μαγιόρκα),

Τζιώλης(Παναθηναϊκός), Κατσουράνης(Μπενφίκα), Πατσατζόγλου(Ολυμπιακός), Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Αμανατίδης(Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Σαλπιγγίδης(Παναθηναϊκός), Γιαννακόπουλος(Μπόλτον), Λυμπερόπουλος(ΑΕΚ), Γκέκας(Μπάγερ Λεβερκούζεν), Σαμαράς(Μάντσεστερ Σίτι), Χαριστέας(Νυρεμβέργη), Γκούμας(Παναθηναϊκός).

Η αποστολή της εθνικής θα συγκεντρωθεί την Τρίτη(9/10-12:00) στο ξενοδοχείο Suites Βουλιαγμένης. Οι προπονήσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής: 9/10 και ώρα 19:00 (ανοιχτή) στο ΟΑΚΑ, 10/10 και ώρα 18:30 (κλειστή) στον Αγιο Κοσμά, 11/10 και ώρα 19:00 (κλειστή) στο ΟΑΚΑ, 12/10 και ώρα 18:30 στον Αγιο Κοσμά, 14/10 και ώρα 11:00 (κλειστή) στον Αγιο Κοσμά, 15/10 και ώρα 11:00 (κλειστή) στον Αγιο Κοσμά.

Η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη στις (15/10-17:00) και θα πραγματοποιήσει τη μοναδική προπόνηση επί τουρκικού εδάφους την Τρίτη 16/10 και ώρα 19:30 (ανοιχτή στα πρώτα 15΄) στο "Aλί Σαμί Γεν".

Ο Ότο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη(11/10-14:00) στα γραφεία την ΕΠΟ στο Ελληνικό. Ο αγώνας με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 21:30 στο ΟΑΚΑ και με την Τουρκία την Τετάρτη(17/10-20:30) στο "Αλί Σαμί Γεν".

Κυργιάκος:"Στόχος η πρωτιά"

Την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο έθεσε ως στόχο με συνέντευξη του στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ", ο Σωτήρης Κυργιάκος. Ο αμυντικός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με τα δύο γκολ που σημείωσε στον αγώνα της ομάδας του με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, χάρισε τη νίκη με 2-1 και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Πιο αναλυτικά η συνέντευξη του Σωτήρη Κυργιάκου:

-Θεωρείς ότι η «δυάδα» αυτή παιχνιδιών του Οκτωβρίου, κόντρα σε Βοσνία και Τουρκία, είναι η πιο καθοριστική της προκριματικής φάσης του EURO 2008;

«Σίγουρα είναι από τα πιο καθοριστικά παιχνίδια για την πρόκριση. Πέρα όμως από αυτές τις δύο αναμετρήσεις, θα πρέπει να παλέψουμε και στα υπόλοιπα ματς, ώστε να καταφέρουμε να περάσουμε πρώτοι από τον όμιλό μας. Δεν πρέπει να μείνουμε στην πρόκριση, αφού σκοπός μας είναι η νίκη σε όλους τους αγώνες και μακάρι να το κατορθώσουμε».

-Ποια αναμέτρηση από αυτές τις δύο νομίζεις ότι κρύβει περισσότερες παγίδες και γιατί;

«Πιστεύω πως η πρώτη αναμέτρηση της σειράς, δηλαδή αυτή με την Βοσνία, είναι η πιο επικίνδυνη. Ο αντίπαλός μας δεν έχει τίποτα να χάσει. Θα έρθει στην Ελλάδα για να παίξει χωρίς άγχος. Αυτό το δεδομένο είναι καλό για εμάς. Η Εθνική χρειάζεται τους τρεις βαθμούς και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί».

-Ύστερα από αυτούς τους δύο αγώνες θεωρείς ότι η Εθνική ομάδα θα παραμείνει επικεφαλής του ομίλου της;

« Σας είπα ότι αυτός είναι ο στόχος μας. Εμείς θέλουμε να είμαστε στην πρώτη θέση του γκρουπ κι αυτό θα επιδιώξουμε να πετύχουμε. Εκτός από την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2008, θέλουμε και την πρωτιά του ομίλου».

- Πόσοι βαθμοί χρειάζονται προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει την πρόκριση και να υπερασπιστεί το στέμμα της του χρόνου στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας;

«Δεν μπορούμε να μιλάμε με αριθμούς, ειδικά τώρα που απομένουν ακόμα τέσσερα σημαντικά παιχνίδια. Πώς μπορούμε να πούμε ότι μας αρκούν τόσοι βαθμοί, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων; Άλλωστε, στόχος είναι να έχουμε συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».

-Eκτός από τους βαθμούς θα αναζητήσετε στην Κωνσταντινούπολη και μια ρεβάνς για τη βαριά ήττα του περασμένου Μαρτίου στο Καραϊσκάκη;

«Όπως σε κάθε ματς, έτσι και στην Κωνσταντινούπολη θέλουμε τη νίκη. Είπαμε ότι μας ενδιαφέρει η συγκομιδή πολλών βαθμών κι αυτό είναι το σημαντικότερο».

-Στο παιχνίδι με την Τουρκία, σκόραρες, ωστόσο αυτό το γκολ δεν αποδείχτηκε αρκετό για τη νίκη. Θα επιδιώξεις να σημειώσεις ένα τέρμα- ίσως το νικητήριο- μέσα στο «Αλί Σαμί Γεν»;

«Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι και σε κάθε παιχνίδι. Δηλαδή να βοηθήσω για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό προέχει και όχι αν θα σκοράρω εγώ ή κάποιος άλλος».

- Πώς εξηγείς το γεγονός ότι είσαι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας σε αυτή την προκριματική φάση;

«Δεν χρειάζεται να εξηγήσω κάτι. Αυτή είναι η δουλειά μου, όπως και των υπολοίπων παικτών της Εθνικής ομάδας. Να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να βοηθάμε την ομάδα σε όποια θέση και αν παίζουμε».

- Μπορεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει πολύ καλή συγκομιδή βαθμών, όμως ορισμένες φορές δεν έπεισε με την αγωνιστική του εικόνα και δέχθηκε έντονη κριτική. Πού οφείλεται αυτό;

«Εμείς οι Έλληνες λατρεύουμε να δημιουργούμε είδωλα, έτσι ώστε μετά να μπορούμε να τα γκρεμίζουμε. Δεν γίνεται σε όλα τα παιχνίδια να έχουμε την ίδια αγωνιστική εικόνα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν το θέλουμε και δεν προσπαθούμε γι' αυτό, δηλαδή να παίζουμε πάντα σε υψηλά στάνταρ».

-Στο ματς κατά των Νορβηγών, ο Τζον Κάριου ήταν «σκληρός» αντίπαλος; Θα τον συμπεριελάμβανες μεταξύ των δυσκολότερων που έχεις αντιμετωπίσει;

« Ναι, σίγουρα τον συμπεριλαμβάνω μεταξύ των δυσκολότερων αντιπάλων που έχω αντιμετωπίσει. Πρόκειται πραγματικά για έναν πολύ δυνατό ποδοσφαιριστή με πολλές δυνατότητες».

- Στην τηλεόραση φάνηκε πως στο πρώτο γκολ των Νορβηγών, στο Όσλο, ο Κάριου σου έκανε φάουλ. Τι συνέβη ακριβώς;

«Τι παραπάνω να δηλώσω εγώ για κάτι που ο ίδιος ο παίκτης της Νορβηγίας έχει τοποθετηθεί; Ο Κάριου παραδέχθηκε πως ήταν φάουλ, ωστόσο δεν αλλάζει τίποτα. Όμως αυτά συμβαίνουν στους αγώνες».

- Θεωρείς ότι η Εθνική ομάδα αδικήθηκε από τον διαιτητή στον εκτός έδρας αγώνα με τη Νορβηγία;

«Ναι, πιστεύω ότι αδικηθήκαμε και φαντάζομαι πως αυτό το διαπίστωσε όλος ο κόσμος. Πάντως πως δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό, αν δηλαδή ο διαιτητής είτε άθελα του είτε ηθελημένα αδίκησε την Εθνική ομάδα. Είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού».

-Οι εμπειρίες που έχεις αποκομίσει στην Μπουντεσλίγκα πόσο σε έχουν βοηθήσει στην καριέρα σου και στην καθιέρωσή σου στην Εθνική ομάδα;

« Από τη στιγμή που γίνεσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αποκτάς πείρα σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και αν αγωνίζεσαι. Άλλοτε μεγαλύτερες και άλλοτε μικρότερες εμπειρίες, όλες όμως είναι ωφέλιμες, αρκεί να είσαι πρόθυμος δέκτης».

-Το ότι έχασες λόγω τραυματισμού την τελική φάση του Euro 2004 αποτελεί για εσένα ένα επιπλέον κίνητρο για το Euro 2008;

«Το κίνητρο είναι ένα κι είναι ομαδικό. Δεν υπάρχει προσωπικό κίνητρο σε ένα ομαδικό άθλημα. Το μοναδικό που έχουμε στο νου μας είναι να κερδίζουμε τους αγώνες και στο τέλος να προκριθούμε. Αυτό είναι το πραγματικό κίνητρο...».

-Ποιες ήταν οι χαρακτηριστικότερες αντιδράσεις σου παρακολουθώντας τις αναμετρήσεις της Πορτογαλίας από την τηλεόραση πριν από τρία χρόνια;

«Ήταν ακριβώς όπως οι αντιδράσεις που είχε κάθε Έλληνας σε όποια γωνιά της Γης και αν βρισκόταν. Ένιωθα ανατριχίλα, υπερηφάνεια και τεράστια χαρά. Πρόκειται πραγματικά για απερίγραπτα συναισθήματα».

-Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία των προκριματικών. Ποιες ομάδες του ομίλου μας θεωρείς ότι είναι φαβορί για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας και της Ελβετίας;

«Θεωρώ ότι, έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο όμιλος, εμείς κι η Τουρκία θα εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στην τελική φάση».

-Αν τελικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφαλίσει την πρόκριση στο Euro 2008, αυτή η στιγμή θα είναι η κορυφαία της καριέρας σου;

« Όσο ένας ποδοσφαιριστής παραμένει ενεργός, ποτέ δεν υπάρχει κορυφαία στιγμή, ό,τι και αν πετύχει, όπου και αν φτάσει. Μέσα του πάντα πιστεύει πως υπάρχει κάτι κορυφαίο που τον περιμένει».

- Κατά τη γνώμη σου, ο Οτο Ρεχάγκελ πρέπει να παραμείνει και μετά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, έτσι ώστε να προσπαθήσει να την οδηγήσει και σε ένα Μουντιάλ;

«Φυσικά και πρέπει να παραμείνει. Δεν το συζητώ αυτό. Άλλωστε η πορεία αποδεικνύει ότι του πάνε οι μεγάλες στιγμές. Ένας προπονητής που έδωσε το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα και την οδηγεί στο επόμενο Euro, το μόνο που εύχεσαι είναι να μείνει όσο περισσότερα χρόνια γίνεται».

-Αν είχες τη δυνατότητα και περνούσε από το δικό σου χέρι, ποια τιμή θα έκανες στον Γερμανό ομοσπονδιακό τεχνικό όταν αυτός θα αποφάσιζε να αποχωρήσει;

«Επειδή η ερώτηση είναι υποθετική και δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις, θα πω μόνο το εξής: Πιστεύω ότι η ελληνική πολιτεία, όταν θα έρθει αυτή η στιγμή - και εύχομαι να αργήσει - θα πρέπει να τιμήσει τον κ. Ρεχάγκελ όπως πραγματικά του αρμόζει για όλα όσα έχει προσφέρει».

-Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους Έλληνες φιλάθλους εν όψει του αγώνα με τη Βοσνία;

«Ο κόσμος αποτελεί τον 12ο παίκτη της Εθνικής ομάδας. Πάντα μας στήριζε και ευελπιστώ να συνεχίσει έτσι. Ελπίζω το Σάββατο να βρεθούν στο πλευρό μας και να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας».
























































































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ