ΤΟΥΡΚΙΑ

Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάντησε για το φιάσκο του Süper Kupa

Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάντησε για το φιάσκο του Süper Kupa
TWITTER

Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου απάντησε σε δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή της στο φιάσκο του Süper Kupa στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και την αναβολή του παιχνιδιού.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας απάντησε με ανακοίνωση στην κριτική που γίνεται και στις φήμες που την αφορούν σχετικά με τη διοργάνωση του Süper Kupa στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο αγώνας μεταξύ της Γαλατάσαραϊ και της Φενέρμπαχτσε δεν διεξήχθη ποτέ, αφού οι δύο ομάδες δεν πήγαν στο γήπεδο λόγω απαγόρευσης από τους οικοδεσπότες να εμφανιστούν εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ και άλλα εθνικά σύμβολα της Τουρκίας στο πλαίσιο του αγώνα.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε και το πού θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.

Η ανακοίνωση

"Ως Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν πρέπει ποτέ να παρεμβαίνει στον αθλητισμό. Με βάση αυτή την πεποίθηση και τη διαφανή συνεργασία μας με τους δύο διακεκριμένους συλλόγους μας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ορισμένα σημαντικά θέματα σχετικά με το Süper Kupa στο Ριάντ.

Η πρόταση να διεξαχθεί ο αγώνας του Süper Kupa στο Ριάντ διαβιβάστηκε στην ομοσπονδία μας από την SMC (Saudi Media Company / Season Riyadh) και υπογράφηκε με την έγκριση και των δύο συλλόγων μας. Όλοι οι ισχυρισμοί ότι ο πρόεδρός μας συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτήν τη διαδικασία είναι αβάσιμοι.

Οι εθνικές αξίες μας κι οι αρχές του Ατατούρκ δεν ήταν ανοιχτές προς συζήτηση σε κανένα στάδιο της διαδικασίας. Οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι, κακόβουλοι και αποτελούν πρόκληση που στοχεύει στην ακεραιότητα του έθνους μας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, η διοργάνωση υπόκειται στις οδηγίες της FIFA για τη Διοργάνωση Διεθνών Αγώνων. Όλες οι απαιτήσεις κι οι διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόζονται σε διεθνείς αγώνες ισχύουν και γι' αυτόν τον αγώνα.

Ως Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τις προσπάθειες χρήσης του αθλητισμού, που είναι η πιο σημαντική ενωτική δύναμη της κοινωνίας μας, για διαφορετικούς σκοπούς και εκφράζουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποφασιστικά για να κάνουμε διάσημο το τουρκικό ποδόσφαιρο με επιτυχία.

Το παρουσιάζουμε στο κοινό".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ