ΤΟΥΡΚΙΑ

Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε: Αναβλήθηκε το Süper Kopa έπειτα από το φιάσκο με τη Σαουδική Αραβία και τα τουρκικά σύμβολα

Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε: Αναβλήθηκε το Süper Kopa έπειτα από το φιάσκο με τη Σαουδική Αραβία και τα τουρκικά σύμβολα
TWITTER

Το Süper Kopa μεταξύ Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Ριάντ αναβλήθηκε, λόγω της διαμάχης Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την επίδειξη τουρκικών εθνικών συμβόλων στο πλαίσιο του αγώνα και των εορτασμών των εκατό ετών από την ίδρυση του κράτους.

Το Süper Kopa μεταξύ Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε δεν θα διεξαχθεί στο Ριάντ, αφού η διαμάχη της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας δεν κατέληξε σε ανακωχή.

Οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει να συνδυάσουν τον αγώνα με events για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του κράτους τους. Πανό με μηνύματα για ειρήνη, με μηνύματα για τους θανάτους Τούρκων όλα αυτά τα χρόνια, μπλουζάκια στο ζέσταμα με τον Κεμάλ Ατατούρκ και ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας ήταν μερικά από τα όσα θα έκαναν οι Τούρκοι στο "Κινγκ Σαούντ".

Οι Σαουδάραβες απαγόρευσαν τα περισσότερα εξ αυτών και δη να εμφανιστεί το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ στο γήπεδο του Ριάντ, με συνέπεια από το μεσημέρι να αρχίσουν διαπραγματεύσεις στην τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με παράγοντες των τουρκικών συλλόγων.

Αν και αρχικά η TFF εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά και με τα προγραμματισμένα events, γρήγορα έγινε κατανοητό πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Μία ώρα πριν από τη σέντρα (ήταν προγραμματισμένη στις 19:45 ώρα Ελλάδας) οι αποστολές των ομάδων δεν είχαν φύγει από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν, διαμηνύοντας ότι αν δεν τους επιτραπεί να φορέσουν τα μπλουζάκια με τον εθνικό ήρωά τους, δεν θα πήγαιναν στο γήπεδο.

Οι Σαουδάραβες τοποθέτησαν αστυνομικούς στα αποδυτήρια, ώστε να αποτρέψουν τους παίκτες των δύο ομάδων, αν πήγαιναν στο γήπεδο, να βγουν με μπλουζάκια με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Τούρκοι φίλαθλοι κατήγγειλαν ότι η αστυνομία τους έβγαλε από το γήπεδο επειδή φορούσαν φανέλες με τα "απαγορευμένα" μηνύματα,

Εν τέλει, λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη σέντα, τα τουρκικά ΜΜΕ γνωστοποίησαν ότι οι παίκτες των δύο ομάδων ενημερώθηκαν πως ο αγώνας αναβλήθηκε. Το επιτελείο της Γαλατάσαραϊ που είχε πάει στο γήπεδο και περίμενε τους ποδοσφαιριστές, μάζεψε τα πράγματά του και αποχώρησε άμεσα.

Μάλιστα, ορισμένα ΜΜΕ ανέφεραν ότι έπειτα από αυτό το φιάσκο παραιτήθηκε ο πρόεδρος της TFF, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί.

Την ίδια στιγμή, σύλλογοι, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί Τούρκοι φίλαθλοι γέμισαν τα social media με εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ και αποθέωσαν τη στάση της Γαλατάσαραϊ και της Φενέρμπαχτσε να αρνηθούν να αγωνιστούν χωρίς τις ειδικές μπλούζες τους.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ