ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η στατιστική απεικόνιση του Παναθηναϊκού

Η στατιστική απεικόνιση του Παναθηναϊκού

Με την μπάλα στα πόδια προσπαθεί να παίζει ο Παναθηναϊκός όντας η δεύτερη ομάδα με τις περισσότερες πάσες στο παιχνίδι του. Πρωτιά στα λάθη για τους πράσινους ενώ μόλις 3 εκ των 23 παικτών που έχει χρησιμοποιήσει ο Γιάννης Αναστασίου έχουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και για αυτό προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι.

Οι πράσινοι με κατοχή μπάλας και πολλές πάσες προσπαθούν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και μέσα από την σωστή κυκλοφορία να φτάσουν και στην δημιουργία ευκαιριών στην διάρκεια ενός αγώνα και μέχρι στιγμή το έχουν καταφέρει αρκετά καλά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Λίγκας ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος στις πάσες στο πρωτάθλημα έχοντας 813, όντας πίσω από τον ΠΑΟΚ που έχει 853.

Δημιουργεί, αλλά δεν σκοράρει

Εκείνο που επίσης φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Το Τριφύλλι έχει κάνει συνολικά 127 τελικές προσπάθειες και είναι πέμπτο στη σχετική λίστα. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει σχεδόν 11.5 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι.

Οι πράσινοι όμως δεν τελειώνουν εύκολα τις επιθέσεις τους και για αυτό έχουν μόνο 13 γκολ σε 127 τελικές ευκαιρίες, κάτι δυσανάλογο δηλαδή. Για την ακρίβεια οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου βρίσκουν τα αντίπαλα δίχτυα μία φορά ανά 9.8 τελικές προσπάθειες.

Οι πρώτοι σκόρερ στο πρωτάθλημα και τα στατιστικά τους

Όνομα Γκολ Τελικές Γκολ/Τελικές
Μπεργκ 4 26 1/6.5
Φιγκερόα 3 10 1/3.3
Κλωναρίδης 2 6 1/3

Σε ότι αφορά τις τελικές προσπάθειες υπάρχει μία μεγάλη ισορροπία σε ό,τι αφορά των τρόπο εκδήλωσής τους. Σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά έχει δημιουργήσει 50 τελικές μέσα από την περιοχή, ενώ άλλες 59 επιθέσεις τελείωσαν με προσπάθειες εκτός περιοχής. Ενώ οι πράσινοι έχουν απειλήσει την αντίπαλη εστία και με 18 κεφαλιές.

Πρώτος στα λάθη

Το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας όμως και οι πολλές πάσες φέρνουν και πολλά λάθη για αυτό και ο Παναθηναϊκός στην μοναδική κατηγορία που φιγουράρει στην πρώτη θέση της στατιστικής είναι αυτή των λαθών με τους πράσινους να έχουν 552 σε 11 παιχνίδια, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 50 λάθη ανά ματς. Πάρα πολλά δηλαδή.

Την ίδια ώρα το Τριφύλλι μέχρι στιγμής έχει 229 κλεψίματα και οι παίκτες του έχουν υποπέσει σε 224 φάουλ ενώ έχουν κερδίσει 162.

Τρεις το απόλυτο

Σε ότι έχει να κάνει με τα ατομικά στατιστικά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού την ώρα που ο Γιάννης Αναστασίου έχει χρησιμοποιήσει στα έως τώρα 11 ματς 23 παίκτες από το ρόστερ του εκ των οποίων μόνο οι τρεις έχουν δώσει το παρών σε όλα τα ματς.

Ο λόγος για τους Καπίνο, Νάνο και Μπεργκ με τους δυο πρώτους μάλιστα να είναι και πρώτοι σε χρόνο συμμετοχής έχοντας 990 και 989 λεπτά αντίστοιχα παρουσίας εντός των αγωνιστικών χώρων.

Τους τρεις πράσινους ακολουθούν οι Λαγός και Ζέκα με 10 παιχνίδια από τα έντεκα που έχει δώσει το Τριφύλλι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ