ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η Φενέρμπαχτσε των ρεκόρ: Η ομάδα με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην Τουρκία

Οι Μπατσουαγί και Ουντέρ πανηγυρίζουν γκολ της Φενέρμπαχτσε απέναντι στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο Conference League | 7 Μαρτίου 2024
Οι Μπατσουαγί και Ουντέρ πανηγυρίζουν γκολ της Φενέρμπαχτσε απέναντι στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο Conference League | 7 Μαρτίου 2024 @2024 GEERT VANDEN WIJNGAERT/AP IMAGES

Η Φενέρμπαχτσε έγραψε ιστορία με το επιβλητικό 4-2 επί της Αδάνα Ντεμιρσπόρ άφου έφτασε τα 128 γκολ φέτος και έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ μέσα σε μία σεζόν στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Το ότι ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Φενέρμπαχτσε είναι γνωστό τοις πάσοι από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση, όχι μόνο για το γεγονός πως οι δύο ομάδες συναντιούνται ένα βήμα πριν από τα ημιτελικά του Conference League αλλά και επειδή η ομάδα της Κωνσταντινούπολης χτίστηκε φέτος με σκοπό να πετύχει μεγάλα πράγματα.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη οικονομική δύναμή της, αφού έκανε ρεκόρ μεταγραφικής δαπάνης στο καλοκαιρινό παζάρι του 2023, ούτε το γεγονός πως διαθέτει το καλύτερο ρόστερ την τελευταία δεκαετία κυνηγώντας την κορυφή εντός των συνόρων για πρώτη φορά μετά από το 2014.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα καναρίνια δείχνουν τη δυναμική τους από την αρχή της σεζόν εντός γηπέδου, σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες παίρνουν μέρος, με ένα νούμερο το οποίο έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης (03/04) χάρη στο εντός έδρας 4-2 επί της Αδάνα Ντεμίρσπορ να είναι αρκετό για να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αυτό αφορά την επιθετική συγκομιδή τους, με την ομάδα του Ισμαΐλ Καρτάλ να γράφει το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας της αφού έφτασε τα 128 γκολ από την αρχή της σεζόν, σε 48 συνολικά παιχνίδια, και έγινε εκείνη με τα περισσότερα σε μία σεζόν στην Τουρκία.

Μέχρι πρότινος, το κοντέρ είχε σταματήσει στα 126 τέρματα και το αντίστοιχο ρεκόρ το μοιραζόταν η "Φενέρ" της... περασμένης σεζόν με τη μεγάλη αντίπαλό της, Γαλατάσαραϊ, που το είχε πετύχει το 1999-2000 (όταν και έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Κύπελλο UEFA, νικώντας στον τελικό την Άρσεναλ), με τις δύο ομάδες να έχουν φτάσει επίσης από μία φορά στα 121 γκολ (το 1988-89 η "Φενέρ", το 2000-01 η "Γαλατά").

Σημειώνεται πως από τα 148 γκολ (2.67 ανά αγώνα), μόνο 15 έχουν σημειωθεί με πέναλτι, ενω στο ίδιο διάστημα έχει δεχτεί μόλις 44 γκολ, δηλαδή λιγότερο από ένα γκολ σε κάθε ματς (0.92).

Όσον αφορά δε στην Γαλατάσαραϊ με την οποία κονταροχτυπιέται φέτος μέχρι τελικής πτώσης για τα πρωτεία στην Super Lig (1η η Γαλατάσαραϊ με 84 βαθμούς, 2η η Φενέρμπαχτσε με 82 βαθμούς, με επτά αγωνιστικές να απομένουν), εκείνη έχει πετύχει 103 γκολ σε 48 παιχνίδια και στον αντίποδα έχει δει την εστία της να παραβιάζεται 49 φορές.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ