ΑΕΚ

Η δύσκολη αποστολή των 29 γκολ

Η δύσκολη αποστολή των 29 γκολ
Φούντας, Λεονάρντο INTIME SPORTS

Με αφορμή την επιθετική "ξηρασία" της ΑΕΚ στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος, με το μοναδικό τέρμα να έρχεται από την άμυνα, το Sport24.gr θυμάται τις επιδόσεις της περσινής ομάδας και παρουσιάζει την δύσκολη αποστολή των παικτών του Βλάχου που καλούνται να ισοφαρίσουν τουλάχιστον μια μέτρια έως κακή επίδοση για το επίπεδο του δικεφάλου

Από την αρχή της σεζόν, γνωρίζαμε πως τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την ΑΕΚ. Η αποδυνάμωση του ρόστερ από έμπειρους παίκτες και η ενίσχυση με παιδιά από την Β' ομάδα της Ένωσης δημιουργούσαν ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις δυνατότητες της κιτρινόμαυρης ομάδας.

Παρά τις αντιξοότητες, δεδομένων των συνθηκών, η εικόνα της ΑΕΚ στα πρώτα ματς ήταν αρκετά καλή και έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα για την συνέχεια της ομάδας, καθώς από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει σταδιακή βελτίωση.

Η επίθεση προβληματίζει και η σύγκριση είναι ατυχής

Παρόλα αυτά, η επιθετική συγκομιδή στα πρώτα τρία ματς προβληματίζει και δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσο οι νέοι παίκτες της ΑΕΚ θα μπορέσουν να πιάσουν στάνταρ για τα δεδομένα της ομάδας που σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ, είναι υψηλά.

Γιατί ναι μεν υπάρχουν και άλλες ΠΑΕ που αναγκαστικά λειτουργούν φέτος με νέους όπως ο Άρης, ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ, η Κέρκυρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα αλλά συγνώμη, όλες τις ομάδες αυτές να τις προσθέσεις, το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ και την πίεση που θα νιώσει ο οποιασδήποτε πιτσιρικάς την φορέσει, δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε για πλάκα.

Ο ένας ξέρει ότι "ΟΚ ας κάνω μια καλή παρουσία εδώ και μετά μπορεί να με πάρει η ΑΕΚ" και ο άλλος ξέρει ότι "αμάν, ήρθα στην ΑΕΚ που είναι στις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και σε κάθε μου ματς με βλέπουν χιλιάδες, όχι 500 στην τηλεόραση και 500 στο γήπεδο".

Ο στόχος της περσινής μέτριας(έως κακής) χρονιάς

Μετά την μικρή παρένθεση σχετικά με την δυναμικότητα και την πίεση που δέχεται ο παίκτης της ΑΕΚ, συνεχίζουμε με το βασικό θέμα που είναι το ερωτηματικό της φετινής επίθεσης. Το ένα γκολ σε τρία ματς και αυτό από αμυντικό, δημιουργεί πονοκέφαλο στον Βαγγέλη Βλάχο, αλλά και έξτρα πίεση στους παίκτες που καλούνται να αντικαταστήσουν όχι τα τέρατα του παρελθόντος, αλλά τους περσινούς τέσσερις παίκτες που πέτυχαν συνολικά 29 γκολ και οδήγησαν την ΑΕΚ στην έξοδο στην Ευρώπη.

Πέρυσι, σε μια μέτρια (έως κακή) χρόνια επαναλαμβάνουμε, η ΑΕΚ πήρε 14 γκολ από τις πτέρυγες και 15 γκολ από την επίθεση. Ο Λεονάρντο πέτυχε 10, ο Κλωναρίδης 4, ο Λυμπερόπουλος 10 και ο Μπέλεκ 5. Και οι τέσσερις αποτελούν παρελθόν και ως αποτέλεσμα, έχει χαθεί σε ποσοστό 100% το γκολ από την Ένωση.

Η αποστολή που πρέπει να βγάλουν εις πέρας οι νέοι παίκτες (μικροί ή μεγάλοι), μαζί με την βοήθεια του προπονητή της ομάδας, είναι η επίτευξη τουλάχιστον 25 γκολ προκειμένου η ΑΕΚ να μην μπει σε καταστάσεις άγνωστες προς αυτήν από την πρώτη μέρα της ιστορίας της.

Οι "πράκτορες" των 29 γκολ

Ο κλήρος αυτής της δύσκολης αποστολής πέφτει στους επιθετικούς, κυρίως, αλλά και τις πτέρυγες. Συγκεκριμένα η τετράδα Φουρτάδο, Κατσικοκέρης, Τσίτας, Σταματής μαζί με την τετράδα στις πτέρυγες Φούντα, Κουρελλά, Παπαδημητρίου, Λαγό(;), είναι οι παίκτες που θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ.

Και επειδή όπως είπαμε τα δεδομένα είναι άλλα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν πάνω κάτω ίδια προβλήματα, η φετινή επίθεση της ΑΕΚ πρέπει να "ματώσει", γιατί είναι διαφορετικό να πρέπει να σκοράρεις από το να πρέπει να μην χάσεις...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ