PREMIER LEAGUE

Γράμμα-έκκληση Έρικσον στους οπαδούς της Σίτι!

Γράμμα-έκκληση Έρικσον στους οπαδούς της Σίτι!
Έρικσον-Μάντσεστερ Σίτι

O Σβεν-Γκόραν Έρικσον με επιστολή προς τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι ζητάει να σεβαστούν την 50η επέτειο από το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου το 1958

Η διοίκηση των "πολιτών"φοβάται ότι κάποιοι οπαδοί της θα θελήσουν να χαλάσουν την ενός λεπτού σιγή που θα τηρηθεί από τους ομολόγους τους της Γιουνάιτεντ με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από το ξεκλήρισμα εκείνης της "χρυσής ομάδας", και για το λόγο αυτό πήρε την απόφαση να σταλεί ένα γράμμα, με την υπογραφή του Σουηδού τεχνικού αλλά και του αρχηγού της Σίτι, Ρίτσαρντ Νταν, στους περίπου 3000 οπαδούς που θα προμηθετούν εισιτήρια για το παιχνίδι της 10ης Φεβρουαρίου.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Guardian", ο Έρικσον θα τους υπενθυμίσει ότι ο πρώην τερματοφύλακας της Σίτι, Φρανκ Σουίφτ, ο οποίος δούλευε ως ποδοσφαιρικός ρεπόρτερ για την εφημερίδα "News of the World", ήταν ανάμεσα στους 23 ανθρώπους που πέθαναν ακαριαία μετά την συντριβή του αεροπλάνου του αεροδρόμιο του Μονάχου στις 6 Φεβρουαρίου 1958.

"Πολλοί οπαδοί μας θα ξέρουν ήδη ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχασε ήδη έναν δικό μας στην τραγωδία αυτή, τον γκολκίπερ Φρανκ Σουίφτ. Εικοσιδύο παίκτες, επιτελείο και δημοσιογράφοι έχασαν επίσης τις ζωές τους.

Ζητάμε από όλους τους οπαδούς να σεβαστούν το καλό όνομα της Μάντσεστερ Σίτι και να σεβαστούν αυτή την θλιβερή επέτειο, την οποία θα παρακολουθήσουν επίσης οι φίλοι και οι οικογένειες των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας του Φρανκ Σουίφτ.

Να σημειωθεί ότι για τον αγώνα αυτό η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει πάρει ειδική άδεια από την Πρέμιερ Λιγκ να φορέσει μία συλλεκτική εμφάνιση της δεκαετίας του '50 (θα είναι ξεχωριστή όσον αφορά επίσης το σήμα και τα νούμερα στις φανέλες), ενώ εμφάνιση ρετρό θα φοράει και η Μάντσεστερ Σίτι.






TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ