PREMIER LEAGUE

Γουότφορντ - Άρσεναλ 2-3: Πέρασε αλώβητη από το Vicarage Road και φουλάρει για Champions League

Ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι πανηγυρίζει γκολ της Άρσεναλ κόντρα στην Γουότφορντ για την Premier League | 6 Μαρτίου 2022
Ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι πανηγυρίζει γκολ της Άρσεναλ κόντρα στην Γουότφορντ για την Premier League | 6 Μαρτίου 2022 @2022 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η Άρσεναλ συνέχισε την ανοδική της πορεία και στο Vicarage Road, με την ομάδα του Αρτέτα να επικρατεί 3-2 της Γουότφορντ και να συμπληρώνει τέσσερις σερί νίκες που την βάζουν για τα καλά σε τροχιά Champions League.

Η Άρσεναλ βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι και η πιο πρόσφατη απόδειξη δόθηκε το απόγευμα της Κυριακής (6/3), με τους Λονδρέζους να επικρατούν 3-2 της Γουότφορντ εκτός έδρας και να εκτοξεύονται στην πρώτη τετράδα που τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα για συμμετοχή στο Champions League τη νέα σεζόν.

Αυτή μάλιστα ήταν η τέταρτη διαδοχική επιτυχία για τους κανονιέρηδες, με τις σφήκες από την πλευρά τους να αδυνατούν να βάλουν φρένο στον αγωνιστικό κατήφορό τους που τους οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία, γνωρίζοντας την όγδοη διαδοχική εντός έδρας ήττα στην Premier League.

Το ματς

Καθόλα εντυπωσιακή ήταν η αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά αφού αμφότερες οι ομάδες βρήκαν στόχο. Την αρχή την έκανε η Άρσεναλ, με τον Έντεγκααρντ να δέχεται ασίστ του Σακά και να εκτελεί με συρτό διαγώνιο πλασέ τον Φόστερ στο 5ο λεπτό (0-1), με την Γουότφορντ να απαντάει άμεσα, όταν μετά από σέντρα του Φεμένια, ο Ερνάντες ισοφάρισε σε 1-1 με τρομερό ψαλιδάκι στο 11ο λεπτό.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι κανονιέρηδες πήραν εκ νέου προβάδισμα, ξανά με συνεργασία. Αυτή τη φορά ο Λακαζέτ ήταν ο δημιουργός και ο Σακά ο εκτελεστής, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Φόστερ με πλασέ εντός της μεγάλης περιοχής και να γράψει το 2-1.

Στο 52ο λεπτό ο Λακαζέτ σέρβιρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και ο Μαρτινέλι έγραψε το 3-1 με ασύλληπτο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την Γουότφορντ να μειώνει σε 2-3 με πλασέ του Σισοκό στο 87' αλλά να μην προλαβαίνει στα υπόλοιπα λεπτά να κάνει κάτι περισσότερο για να αλλάξει την μοίρα της και να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Αρτέτα πανηγύρισαν την τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους αναφορικά με την κατάληψη της 4ης θέσης που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το νέο Champions League.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Φόστερ, Φεμένια, Κάθκαρτ, Σαμίρ, Καμαρά, Σισοκό, Λούζα (64' Σιεράλτα), Κλέβερλι (89' Καγέμπε) Ερνάντεθ, Ντένις, Πέδρο

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίερνι, Παρτέι, Τζάκα, Σάκα, Έντεγκααρντ (90' Χόλντινγκ), Μαρτινέλι (73' Πεπε), Λακαζέτ (80' Ενκέτια)

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Λέστερ - Λιντς 1-0

Άστον Βίλα - Σαουθάμπτον 4-0

Μπέρνλι - Τσέλσι 0-4

Νιούκαστλ - Μπράιτον 2-1

Νόριτς - Μπρέντφορντ 1-3

Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας 0-2

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 1-0

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ