PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 1-0: Πήρε το θρίλερ και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της Σίτι

Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ με την Λίβερπουλ απέναντι στην Γουέστ Χαμ | 5 Μαρτίου 2022
Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει γκολ με την Λίβερπουλ απέναντι στην Γουέστ Χαμ | 5 Μαρτίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε να περάσει διά πυρός και σιδήρου αλλά τελικά λύγισε με 1-0 την Γουέστ Χαμ με το χρυσό γκολ του Μανέ από το 27ο λεπτό, για να συνεχίσει το τρομερό νικηφόρο σερί της και να πλησιάσει στους τρεις πόντους την πρωτοπόρο Σίτι.

Η Γουέστ Χαμ την δυσκόλεψε, την ζόρισε, την έφερε στα όριά της, όμως η Λίβερπουλ... επιβίωσε. Στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Premier League, κόκκινοι και σφυριά τα έδωσαν όλα και είχαν αμφότερες από αρκετές ευκαιρίες για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τους γηπεδούχους να το πετυχαίνουν ωστόσο στο 27ο λεπτό με τον Μανέ και αυτό να τους είναι αρκετό για να πάρουν ένα χρυσό τρίποντο.

Αυτή ήταν η 12η σερί νίκη για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε όλες τις διοργανώσεις (7η διαδοχική στο πρωτάθλημα), η οποία είναι ξανά στο -3 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και ελπίζει την Κυριακή (6/3) σε κάποιο στραβοπάτημα της πρωταθλήτριας στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι απέναντι στην Γιουνάιτεντ για να βάλει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους γαλάζιους του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε φουλ επιθετικά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό είχε τεράστια ευκαιρία με το τετ α τετ του Σαλάχ με τον Φαμπιάνσκι που έβγαλε κερδισμένο τον κίπερ της Γουέστ Χαμ (απέκρουσε με το στήθος το πλασέ του Αιγύπτιου) ενώ στο 14' ο Σαλάχ είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ από το σουτ που έκανε εντός περιοχής.

Ακολούθως ήταν η σειρά των Λονδρέζων να απειλήσουν με δύο σουτ του Αντόνιο στο 14' και στο 22' που ανάγκασαν τον Άλισον να επέμβει, για να ανατραπεί η ισορροπία στο παιχνίδι στο 27ο λεπτό.

Τότε που ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε σέντρα σουτ από τα δεξιά και ο Σαντιό Μανέ ακολούθησε την πορεία της μπάλας, για να πεταχτεί στην πλάτη του Ντόουσον και να κάνει το 1-0 από κοντά, με το 12ο γκολ του (5 στα ισάριθμα τελευταία ματς της Premier League) από την 16η φετινή ασίστ του Άγγλου δεξιού μπακ σε όλες τις διοργανώσεις την κόκκινη φανέλα.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που κυριάρχησαν το τελευταίο δεκάλεπτο και άγγιξαν το 2-0 όμως η Γουέστ Χαμ είχε και αυτή τεράστια ευκαιρία από την πλευρά της για την ισοφάριση, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να κόβει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στο πλασέ του Φορνάλς και να ακολουθεί σπουδαία επέμβαση του Άλισον σε κεφαλιά του ίδιου παίκτη.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Λίβερπουλ να έχει τον έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο και να έχει μάλιστα ως κορυφαία στιγμή το φαλτσαριστό σουτ του Ντίας από το ύψος της περιοχής στο 64' που έφυγε ελάχιστα άουτ, με τα σφυριά να βρίσκουν όμως κενούς χώρους στη συνέχεια και να έχουν κραυγαλέα ευκαιρία στο 70'.

Τότε που μετά από γύρισμα από τα δεξιά ο Λαντσίνι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Άλισον και ενώ όλοι περίμεναν πως θα έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα, εκείνος δεν την βρήκε όπως θα ήθελε και την έστειλε απελπιστικά άουτ, θυμίζοντας τον... Κέπα της Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι στον πρόσφατο τελικό του League Cup που πανηγύρισαν στο φινάλε το τρόπαιο οι κόκκινοι.

Το ματς είχε πάρει μία άγρια ομορφιά, με τον Ντίας να έχει νέο καλό σουτ εκτός περιοχής στο 75' και πέντε λεπτά αργότερα, οι Λονδρέζοι να απειλούν εκ νέου στην κόντρα, αυτή τη φορά με τον Αντόνιο, με τον Κεϊτά να εμφανίζεται όμως ως από μηχανής Θεός και να βάζει την κόντρα, για να καταλήξει η μπάλα κόρνερ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας του ματς μαζί με τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων προσέφεραν τρομερές μάχες στο κοινό, με το γκολ να μην έρχεται πάντως για κάποια από τις δύο ομάδες και το 1-0 να παραμένει, με την Λίβερπουλ να το κρατάει με νύχια και με δόντια και να παραμένει ολοζώντανη στο κόλπο του τίτλου και στο κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά (90' Μίλνερ), Μανέ, Ντίας (96' Τζόουνς), Σαλάχ (79' Ζότα)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Ζουμά, Ντόουσον, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Φορνάλς (93' Τσέτσερς), Μπόουεν (54' Μπενραχμά), Λαντσίνι, Βλάσιτς (61' Νομπλ), Αντόνιο

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Λέστερ - Λιντς 1-0

Άστον Βίλα - Σαουθάμπτον 4-0

Μπέρνλι - Τσέλσι 0-4

Νιούκαστλ - Μπράιτον 2-1

Νόριτς - Μπρέντφορντ 1-3

Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας 0-2

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ