PREMIER LEAGUE

Premier League: Τεσσάρες για Τσέλσι και Άστον Βίλα, σπουδαία διπλά για Μπρέντφορντ και Πάλας

Χάβερτς και Τζέιμς πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Μπέρνλι | 6 Νοεμβρίου 2021
Χάβερτς και Τζέιμς πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Μπέρνλι | 6 Νοεμβρίου 2021 @2022 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Η Τσέλσι ήταν σαρωτική στο δεύτερο μέρος στο Turf Moor και διέλυσε με 4-0 την Μπέρνλι ενώ με το ίδιο σκορ σκόρπισε εντός έδρας η Άστον Βίλα την Σαουθάμπτον. Σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες για Μπρέντφορντ και Πάλας επί των Νόριτς και Γουλβς.

Η Τσέλσι μετράει αντίστροφα για να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της και να δει την επόμενη ημέρα χωρίς τον Αμπράμοβιτς στο τιμόνι της όμως παραμένει μία τεράστια δύναμη και αυτό το διαπίστωσε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο η Μπέρνλι, στο πλαίσιο της αναμέτρησής τους για την 28η αγωνιστική.

Οι κλάρετς αντιστάθηκαν κάτι παραπάνω από σθεναρά για ένα 45λεπτο όμως στο δεύτερο μέρος υποτάχτηκαν πλήρως στους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου, που βρήκαν τέσσερα γκολ και έφτασαν σε ένα εντυπωσιακό 4-0 που τους εδραιώνει στην 3η θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Το πρώτο μέρος βρήκε την Μπέρνλι, που μάχεται για τη σωτηρία, να είναι άκρως ανταγωνιστική και να έχει μάλιστα την κορυφαία ευκαιρία σε αυτό το διάστημα αλλά τον ΜακΝιλ να αποτυγχάνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ από πλεονεκτική θέση και μπροστά σε ανυπεράσπιστη -από τερματοφύλακα- εστία.

Από τη στιγμή όμως που δεν μπόρεσε στο καλό της διάστημα να βάλει από κάτω την Τσέλσι, το πλήρωσε ακριβά στο δεύτερο μέρος όπου μίλησε η κλάση, το ταλέντο και η ποιότητα των παικτών του Τούχελ.

Ο Ρις Τζέιμς με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ για τους μπλε στο 47' ενώ στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ο Χάβερτς, που έκανε το 0-2 με κεφαλιά στο 53' και το 0-3 με πλασέ στο 55'.

Το κρεσέντο του Γερμανού επιθετικού έριξε νοκ-άουτ την Μπέρνλι και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τους Λονδρέζους να προσθέτουν απλά το κερασάκι στην τούρτα στο 69' με τον Πούλισικ που έγραψε το τελικό 4-0.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Ρόμπερτς, Ταρκόφσκι, Κόλινς, Τέιλορ, Λένον, Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, ΜακΝιλ, Βέγκχορστ (78' Μπαρνς), Ροντρίγκεζ (64' Κορνέ)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλόμπα, Τιάγκο Σιλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς (74' Κόβατσιτς), Καντέ (71' Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο, Σαούλ, Μάουντ (79' Βέρνερ), Πούλισικ, Χάβερτς

Πάρτι για Βίλα, ανάσες για Νιούκαστλ και Μπρέντφορντ

Όσον αφορά στα άλλα σαββατιάτικα ματς, με εντός έδρας νίκες συνέχισαν Άστον Βίλα και Νιούκαστλ, με τους βίλανς να σκορπούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα την Σαουθάμπτον (λίγες ημέρες μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του FA Cup) επικρατώντας 4-0 με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και τις καρακάξες να λυγίζουν με 2-1 την αντίσταση της Μπράιτον και να επιβεβαιώνουν την ανοδική τους πορεία ξεφεύγοντας επτά πόντους από τη γραμμή του υποβιβασμού.


Στο Μολινό, η Κρίσταλ Πάλας απέδρασε με το τρίποντο απέναντι στην ομάδα των Ζοζέ Σα και Ντανιέλ Ποντένσε (αμφότεροι βασικοί, αγωνίστηκαν σε όλο το ματς) με τα δύο γκολ των Ματετά και Ζαχά από το πρώτο μέρος (2-0) ενώ στο "Κάροου Ρόουντ" η Μπρέντφορντ επιβλήθηκε 3-1 της Νόριτς έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόνι που σημείωσε χατ-τρικ με δύο πέναλτι.


Σημειώνεται πως ο Κρίστιαν Έρικσεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τις μέλισσες απο την αρχή του ματς στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του μαζί τους από τότε που επέστρεψε στη δράση μετά το πρόβλημα με την καρδιά του, ενώ όσον αφορά στα καναρίνια, ο Δημήτρης Γιαννούλης έμεινε στον πάγκο και ο Χρήστος Τζόλης ήταν εκτός αποστολής.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Λέστερ - Λιντς 1-0

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΝΟΡΙΤΣ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ