ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκούμας: "Ταμείο στο τέλος"

Γκούμας: "Ταμείο στο τέλος"
γκουμας

Αποκαλυπτικός για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδος, εγκωμιαστικός για Πεσέιρο ο Γκούμας

Ο Γιάννης Γκούμας ξεκαθάρισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Supersport, οτι ο Παναθηναϊκός αποδίδει αυτή την στιγμή καλή ποδόσφαιρο, όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα.
“Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, όλοι μας είχαν καταδικάσει οτι δεν θα κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Μέχρι τώρα είμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος, αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Είναι πολύ νωρίς, πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό και να είμαστε προσγειωμένοι. Στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε τι έχουμε καταφέρει.

Η ομάδα με την προσθήκη κάποιων νέων παικτών και την εμπειρία παλαιότερων, νομίζω οτι έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει τις δυνατότητες να βελτιωθεί ακόμη περισσοτερο”.

Ο κεντρικός αμυντικός του “τριφυλλιού” τόνισε οτι ο Ζοσέ Πεσέιρο έχει αλλάξει αρκετά πράγματα στην φετινή ομάδα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα που ανδρώθηκε και αγάπησε, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Η παρουσία του Πεσέιρο έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Η ομάδα έχει 25 ισάξιους παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν. Δεν υπάρχει κάποιος βασικός αυτή την στιγμή στην ομάδα. Πέμπτη-Κυριακή που είναι τα παιχνίδια βλέπεις διαφορετικές ενδεκάδες, αυτό δείχνει την ποιότητα των παικτών.

Ευελπιστώ σε 2-3 χρόνια να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό, απο εκεί και πέρα δεν είναι στο δικό μου χέρι. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα που ανδρώθηκα, που μεγάλωσα και αγάπησα, απο εκεί και πέρα το μέλλον θα δείξει”.

"Η ομάδα αυτή δεν είναι τυχαία. Εχει περισσότερη ποιότητα"

Για την Εθνική Ελλάδος ο αμυντικός του Παναθηναϊκού μίλησε με κολακευτικά λόγια ενώ δεν δίστασε να διαλέξει και αντιπάλους για το EURO και το Παγκόσμιο Κύπελλο (προκριματικά).

" Ο στόχος επιτεύχθει. Τα καταφέραμε. Η ομάδα έχει δείξει καλά στοιχεία. Δεν αεροβατούμε. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Είναι εφικτό να πάμε καλά. Ολα γίνονται.

Η ομάδα δεν είναι τυχαία. Αξίζει και πάει στο EURΟ. Μαξέψαμε τους περισσότερους βαθμούς. Εχουμε πολλές δυνατότητες να πετύχουμε πολλά.

Η χημεία μεταξύ των παλαιότερων και των νέων δεν έχει χαλάσει την ομάδα. Το δείχνουν και τα αποτελέσματα. Το κράμα αυτό φέρνει τις νίκες. Η ομάδα έχει μέλλον καιπαρών. Στο EURO θεωρώ ότι θα πάμε καλά. Επειδή έχω βιώσει και παλιότερες στιγμές, λόγω των αποτυχιών τα πράγματα έχουν αλλάξει σε ότι αφορά την παρουσία στην ομάδα, αφού όλοι θέλουν να είναι μέλη της. Η Εθνική είναι πάνω απ' όλα."

Ο Γκούμας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της ήττας από την Τουρκία στο Καραϊσκάκη αλλά και την ποιότητα της ομάδας αυτής σε σχέση με εκείνη της Πορτογαλίας, αποκαλύπτοντας και πάλι: " Η ήττα αυτή από την Τουρκία μας ωφέλησε. Μάθαμε από τα λάθη μας. Η κριτική που δεχθήκαμε και από ανθρώπους που δεν ξέρουν πολλά από ποδόσφαιρο μας πείσμωσε περισσότερο και έτσι άλλαξαν όλα στην συνέχεια.

Υπάρχουν καλύτεροι παίκτες σίγουρα. Ο κ. Ρεχάγκελ μπορεί να στηρίζετε σε περισσότερες επιλογές. Ολοι είναι ισάξιοι, πλέον.

Ο προπονητής μας πάντα μας επιφυλάσει εκπλήξεις. Εμείς με την σειρά μας μέσα από τις προπονήσεις δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να παίξουμε στην ενδεκάδα. Ετσι έχει καλύτερες και περισσότερες επιλογές



" είπε και αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του Γερμανού τεχνικού:

" Ο κ. Ρεχάγκελ είναι ψυχολόγος. Σου περνάει την αυτοπεποίθηση που πρέπει και ταυτόχρονα ξέρει να σου πέρνει το 100% των δυνατοτήτων σου εντός αγωνιστικού χώρου".

Συμπεράσματα... αντίπαλοι και υποσχέσεις

Ο αμυντικός της Εθνικής και του "τριφυλλιού" μίλησε με παράπονο για τους ανθρώπους που ασχολούνται για την πρόοδο του ποδοσφαίρου, ευχαρίστησε τους οπαδούς της Εθνικής ενώ διάλεξε και αντιπάλους για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού και τα προκριματικά του Παγκόσμιου.

" Με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, έλεγα ότι πολλά θα άλλαζαν στο ελληνικό ποδοόσφαιρο. Εγώ δεν είδα να αλλάζει τίποτα στα γήπεδα, την συμπεριφορά, την διαιτησία κ.α. Και τώρα να τα καταφέρουμε πάλι τίποτα δεν θα γίνει. Ασχολούμαι τόσα χρόνια και έχω φάει με το κουτάλι τα γήπεδα και δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα" είπε και απάντησε πόσο καιρό θα παίζει ακόμα, λέγοντας: " Θέλω 2-3 χρόνια να παίξω ακόμα και μετά θα κρεμάσω τα παππούτσια μου".

Σε ότι αφορά τους αντιπάλους της Εθνικής στο EURO 2008, ο Γκούμας επέλεξε: Ρωσία (2ο γκρουπ), Πορτογαλία (3ο γκρουπ) και Κροατία (4ο γκρουπ) ενώ για τα προκριματικά του Παγκόσμιου επέλεξε τους Ισραήλ (2ο όμιλο), Δανία (3ο όμιλο), Κύπρο (4ο όμιλο), Σλοβενία (5ο όμιλο), και 6ο όμιλο δεν διάλεξε αλλά είπε να αποφύγουν το επικίνδυνο Μαυροβούνιο.

Για την παρουσία της Εθνικής στα γήπεδα της Αυστρίας ο διεθνής αμυντικός τόνισε: " Για τους αντιπάλους μας το γεγονός ότι μαζέψαμε τόσους βαθμούς είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Θα μας προσέχουν περισσότερο. Καλύτερα για μας να μην πάμε με την σκέψη ότι απλά εντάξει προκριθήκαμε. Θέλουμε να περάσουμε την πρώτη φάση αρχικά και μετά βλέπουμε.

Αν δεν δικαιολογείς το όνομά σου μέσα στο γήπεδο δεν λέει κάτι. Ολες οι ομάδες έχουν δυνατότητες να πάρουν το τρόπαιο. Σε μια τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχει εύκολη ομάδα. Πρέπει να μοχθήσεις στο γήπεδο"

είπε ο Γιάννης Γκούμας που μίλησε και για τους οπαδούς:

" Ο Ελληνας φίλαθλος έχει πάνω απ' όλα την Εθνική. Ερχεται από παντού και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γι' αυτό αφού έτσι μας δίνει ώθηση για την συνέχεια. Μακάρι να συνεχιστούν οι επιτυχίες. Σε πολλές πόλεις της Ελλάδος υπάρχουν σύνδεσμοι και αυτό έχει επιτευχθεί με την προσπάθεια που κάνει και η ομάδα."

Τέλος σε ότι αφορά το τί θα θυμάται όταν σταματήσει από την Εθνική αλλά και το μυστικό της επιτυχίας είπε εμφανώς συγκινημένος: " Καταρχήν δεν είναι μόνο 3 πράγματα (διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες) για το καλό κλίμα. Διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές, οπαδοί και άλλα πράγματα συνθέτουν την επιτυχία. Είναι όλα ένας κρίκος. Μόλις περάσουν τα χρόνια θα λέμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας τι έγινε και δακρύζουμε όταν βλέπουμε τι έχουμε πετύχει."

Πεσέιρο: "Μην χαλάσουμε την καλή εικόνα"

Επιστροφή άπαντων στην Παιανία και ο Ζοσέ Πεσέιρο μπορεί να τρίβει τα χέρια του που όλοι γύρισαν υγιείς ωστόσο ο 47χρονος τεχνικός θα έχει δύο μέρες μόνο να προετοιμάσει την ομάδα του για το δύσκολο παιχνίδι στην Λάρισα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός όπως εμφανίστηκε στην συνέντευξή του προς τα ΜΜΕ μετά το φιλικό με τον Ηλυσιακό, ήταν και απέναντι στους παίκτες του στην ομιλία του, ξεκινώντας μοιράζοντας συγχαρητήρια σε όσους από τους διεθνείς πέρασαν στα τελικά του EURO:

"Συγχαρητήρια σε όσους περάσατε στην τελική φάση, όμως υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα για το EURO, μέχρι το καλοκαίρι.

Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που έχει μάλιστα προετοιμαστεί καλύτερα. Θα πρέπει να μην χαλάσουμε την καλή εικόνα, που έχουμε δημιουργήσει μέχρι στιγμής για να παραμείνουμε εκεί που έχουμε φτάσει".





Το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις με πάσες, ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας σε μικρούς χώρους και δίτερμα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με στημένες φάσεις και τελειώματα.

Όλοι οι διεθνείς έκαναν αποθεραπεία πλην του Βαγγέλη Μάντζιου που ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα. Θεραπεία έκαναν οι Σωτήρης Λεοντίου, Τζόζεφ Ενακαρίρε και Έκι Γκονζάλες ενώ ο Γιάννης Γκούμας έκανε ατομικό πρόγραμμα.

“Στέλνουν” Ελ Ταΐμπ οι Ιταλοί

Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού βρίσκεται σύμφωνα με ιταλική ιστοσελίδα ο Λίβυος μέσος Ταρέκ Ελ Ταΐμπ, ο οποίος αγωνίζεται στην Αλ Χιλάλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρετζίνα στοχεύει στην απόκτησή του, με την Οσέρ, τον Παναθηναϊκό και την Μπεσίκτας να προσπαθούν να μπουν “σφήνα”.

Ο Ελ Ταΐμπ είναι 30 ετών (γεννήθηκε στις 28/02/1977) και θεωρείται ο “σωτήρας” της Εθνικής Λιβύης (ήταν αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και του Copa Africa).

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αχλί της Λιβύης και πριν ενηλικιωθεί είχε προτάσεις απο ιταλικές ομάδες (Γιουβέντους, Ουντινέζε και Ρετζίνα). Στις αρχές του 1995 μόλις ενηλικιώθηκε, αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Γιουβέντους, όμως δεν κατάφερε να πείσει στην “Γηραιά Κυρία” με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί ούτε σε μια αναμέτρηση. Έτσι οι “μπιανκονέρι” αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν δανεικό στην Αλ Αχλί όπου σημείωσε 11 γκολ σε 26 συμμετοχές.

Έχει αναδειχθεί πέντε φορές κορυφαίος παίκτης της Λιβύης (1999, 2000, 2002, 2003 και 2005). Το 2000 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ιταλία και να ξαναδοκιμάσει την τύχη του, όμως και πάλι δεν τα καταφέρε να εξασφαλίσει θέση στην Γιουβέντους, που το 2002 αποφάσισε να τον παραχωρήσει στην Σπορτίφ Σφαξιέν έναντι 700.000 ευρώ.

Στον σύλλογο της Τυνησίας έμεινε δυο χρόνια, αγωνίστηκε 65 φορές και σημείωσε 27 γκολ, πραγματοποιώντας τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του. Το 2004 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Γκαζιάντεπσπορ (58 συμμετοχές / 15 γκολ) και απο το 2006 ανήκει στην Αλ Χιλάλ, όπου μετράει 42 συμμετοχές και 17 γκολ.


























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ