ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποχώρησε ο Έκι

Αποχώρησε ο Έκι
Γκονζαλες

Αποχώρησε με νέο πρόβλημα ο Εκι στο 3-1 με τον Ηλυσιακό. Πεσέιρο: "Εχουμε δρόμο ακόμη"

Μπορεί το φιλικό με τον Ηλυσιακό να πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να δει ο Ζοσέ Πεσέιρο, την ετοιμότητα ορισμένων παικτών που προέρχονται από τραυματισμό, όπως ο Έκι Γκονζάλες, όμως τελικά μόνο σε καλό δεν βγήκε για τον Αργεντινό μέσο.
Ο Γκονζάλες πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 9 λεπτά καθώς οι ενοχλήσεις στον δικέφαλο δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει τον αγώνα.

Το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκό έδεσε με πάγο το πόδι του Αργεντινού, ενώ στην συνέχεια πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αργύρης Μήτσου, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου αποχώρησε από την κερκίδα όπου βρισκόταν μαζί με τους δημοσιογράφους και πήγε στο ιατρικό επιτελείο των πρασίνων προκειμένου να μάθει πληροφορίες για τον τραυματισμό του Γκονζάλες, ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.

Τα ευχάριστα νέα για τον πορτογάλο τεχνικό του τριφυλλιού, ήταν η εμφάνιση τόσο του Σωτήρη Νίνη που έδειξε ετοιμοπόλεμος και του Θανάση Τσίγκα που πέτυχε μάλιστα χατ τρικ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο μπήκαν δυνατά στο πρώτο μέρος και στο 14ο λεπτό ο Σιμάο έκανε την σέντρα, ο Δάρλας με προβολή έσωσε την μπάλα πριν βγει άουτ και με ψηλοκρεμαστή μπαλιά βρήκε τον Τσίγκα που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα (17') ο ύστερα από σουτ του Δάρλα και κόντρες μέσα στην περιοχή, ο Τσίγκας έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0.

Οι παίκτες του Ηλυσιακού μείωσαν το σκορ στο 25ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρκομιχάλη, όμως στο 39' μετά από εκτέλεση φάουλ του Δάρλα, ο Τσίγκας με κεφαλιά πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το 3-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν γκολ.

Συγκεκριμένα στο 70' ύστερα από σέντρα του εξαιρετικού Δάρλα, ο Ρομέρο έκανε το σουτ, όμως ο Ντάγκας πάνω στην γραμμή έσωσε την ομάδα του από 4ο γκολ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (74') ο Ηλυσιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν ο Σιμάο ανέτρεψε τον Πατσιαβούρα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάμπας όμως ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε την μπάλα αποσοβώντας την εστία του από δεύτερο γκολ.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε ένα λεπτό πριν από την λήξη του αγώνα (89'), από την μεριά των πρασίνων όμως, καθώς ύστερα από σέντρα του Δάρλα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μάριαν, ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, όμως το πέναλτι του Παπαδόπουλου απέκρουσε ο Ιβάνοφ και το 3-1 έμελλε να ήταν το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός:

Μάλαρτζ(46 Γκαλίνοβιτς), Φύσσας, Σαριέγκι, Ενακαρίρε (46' Σέριτς), Σιόντης, Δάρλας, Σιμάο, Γκονζάλες (14' Παπαδόπουλος), Νίνης, Ρομέρο, Τσίγκας (46' Ν'Ντόι).

Ηλυσιακός: Βενιαμίν, Μπελεβέτης, Μάριαν, Καρακώστας, Χώνος, Τσεμπερίδης, Μαρκομιχάλης, Γκουιντούτσι, Καμπάς, Κωστέλλος, Τσικτσιρής.

Για τον Ηλυσιακό αγωνίστηκαν και οι: Ντάγκας, Αντωνόπουλος, Πατσιαβούρας, Κουρτεσιώτης, Ιβάνοφ, Τσεβρεντζής, Ρέιζερ, Νάστος.

*Όπως ενημέρωσε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, ο Γκούμας έχει ένα αιμάτωμα και θα κάνει θεραπεία για 2-3 μέρες λόγος που κάνει δύσκολη την συμμετοχή του στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Λάρισα. Σε ότι αφορά τον Ενακαρίρε που αποχώρησε στο ημίχρονο ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις οι οποίες δεν ανησυχούν τους ανθρώπους του συλλόγου.

Πεσέιρο: "Η γιορτή θα γίνει στο τέλος...."


Στην συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση του φιλικού ο Ζοσέ Πεσέιρο ξεκίνησε, λέγοντας συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος ενώ μιλώντας για κατάκτηση του πρωταθλήματος τόνισε πως η γιορτή του τίτλου θα γίνει στο τέλος αφού υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα.

« Αρχικά, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος για την πρόκριση στο ΕURO, αλλά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Συγχαρητήρια ακόμα σε όσους ποδοσφαιριστές συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα

- Τι μπορεί να πετύχει η Εθνική Ελλάδος στο EURO;

« Η Εθνική Ελλάδος είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, δυστυχώς για μένα. Η ομάδα αυτή τώρα έχει μεγαλύτερη ποιότητα από εκείνη το 2004.Ειναι δική μου άποψη και δεν σημαίνει ότι θα ξαναπάρει τον τίτλο, αφού γι’ αυτό παίζουν πολλά πράγματα ρόλο».

- Ακολουθούν δύσκολοι αγώνες για την ομάδα σας θα συνεχίσεται να διαχειρίζεστε το ίδιο το ρόστερ σας;

« Θα διαχειριστώ με τον ίδιο τρόπο την ομάδα για να έχουμε τους ποδοσφαιριστές μας σε καλή κατάσταση και θα βάλουμε πάνω απ΄ όλα την ομάδα που είναι το πιο σημαντικό. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και σε αυτό που μπορούμε να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο. Το μόνο που μας απασχολεί τώρα είναι η Λάρισα. Ένα ματς πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ δύσκολο. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και θετικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια, ο προπονητής της Λάρισας είναι αυτός που πιστώνεται το θετικό ποδόσφαιρο που παίζει η Λάρισα. Ειλικρινά, όσες φορές την παρακολούθησα, μου άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο που παρουσίασε και θεωρώ ότι η θέση που έχει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της. Είναι μία ομάδα αρκετά άτυχη, θα μπορούσα να πω. Όπως με τη Ζενίτ, που πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να χάσει μέσα στην έδρα της.

»

- Θα θέλατε να κάνεται ένα σχόλιο πως είδατε τους παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμό; Αλλά και το νέο περιστατικό με τον Γκονζάλες.

« Αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά για να δώσουμε ρυθμό σε όσους δεν έχουν ματς στα πόδια τους. Ειναι σημαντικά όπως και οι προπονήσεις. Ακόμα είναι σημαντικό και για όσους προέρχονται από τραυματισμούς. Για τον Εκι, περιμένουμε ότι δεν θα είναι κάτι σοβαρό. Ειμαστε προσεκτικοί με τους τραυματίες αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ρισκάρουμε στην συμμετοχή τους σε φιλικά ματς για να μπουν σε δυνατούς ρυθμούς. Να δούμε τι θα γίνει με Γκονζάλες και Ενακαρίρε, μετά το επόμενο 24ωρο. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκούμα.»

- Υπαρχει ανησυχία για το γεγονός ότι έρχεται ένα δύσκολο ματς και δεν έχεται στις προπονήσεις 13 παίκτες;

« Σίγουρα με ανησυχεί και αυτό αλλά είμαι και ευχαριστημένος που οι παίκτες μας είναι στις Εθνικές τους. Εκτός από τις εμπειρίες που κερδίζουν συνήθως επιστρέφουν χειρότεροι. Πάντα παίζουν με άλλα συστήματα με άλλους προπονητές, άλλοι παίζουν και άλλοι όχι. Υπάρχει κόστος από τις συμμετοχές αυτές. Μπορεί να κερδίζουμε πολλά αλλά χάνει η ομάδα μας. Ομως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαστε ευτυχισμένοι από την συμμετοχή αυτή. Εχουμε παράλληλα την ευθύνη να παίξει η ομάδα όπως και πριν την διακοπή και στο ματς με την Λάρισα. Να κάνουμε την ομάδα να συγκεντρωθεί εδώ».

- Εχεται σχηματίσει μέχρι τώρα κάποια εικόνα για το πρωτάθλημα και την ποιότητά του;

« Είναι κάπως πρόωρο να το κάνουμε αυτό τώρα. Εχουν γίνει καλά ματς και κακά. Οι περισσότερες ομάδες έχουν θετικό τρόπο σκέψης στο παιχνίδι τους αφού κυνηγούν τις νίκες. Μερικές ρισκάρουν άλλες όχι αφού παίζουν πιο αμυντικά. Για μένα θα ήταν καλύτερο να πω να παίζουν πιο ψηλά αλλά ίσως το ρόστερ τους δεν τους το επιτρέπει. Πάντως από ομάδες χάθηκαν βαθμούς για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό».

- Τελικά οι τραυματίες πλην του Εκι θεωρείται πως είναι έτοιμοι;

« Εγώ έχω να επιλέξω τους 18 για την αποστολή και μετά τους 11 παίκτες για να παίξουν. Οταν νιώσω ότι μπορούν να προσφέρουν και είναι έτοιμοι 100% θα παίξουν. Τους υπολογίζω αλλά θα παίξουν όταν νιώσουν ψυχολογικά έτοιμοι».

- Υπάρχει σκέψη για ενίσχυση τον Ιανουάριο;

« Οχι, Οι πρώτες μεταγραφές θα είναι για μένα να παίξουν όσοι δεν το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα.»

- Πιο δύσκολο είναι να φτάσεις ή να μείνεις στην κορυφή;

« Οσο δύσκολο είναι να βρεθούμε τόσο δύσκολο είναι να παραμείνεις και να κρατηθείς. Ομως εμείς μπορούμε να μείνουμε στην κορυφή. Με ακόμα μεγαλύτερη ταπεινότητα, διότι τώρα που είμαστε πρώτοι πρέπει να δείξουμε την ταπεινότητά μας. Με μεγαλύτερο επαγγελματισμό, με μεγαλύτερη προσπάθεια, με μεγαλύτερη αφοσίωση, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή, με μεγαλύτερη και καλύτερη ξεκούραση, με καλύτερη προπόνηση, με καλύτερη διατροφή, γιατί η υπευθυνότητα πλέον είναι μεγαλύτερη. Αν τηρήσουμε όλους αυτούς τους κανόνες θα είναι λιγότερο δύσκολο.

Όχι ότι θα είναι εύκολο, πάντα θα παραμένει δύσκολο, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αν αρχίσουμε να πετάμε στα σύννεφα επειδή είμαστε πρώτοι στην 8η αγωνιστική ή αν νιώσουμε χορτασμένοι επειδή είμαστε πρωτοπόροι, τότε. Αυτό ισχύει και για μένα και για όλους τους παίκτες. Η γιορτή θα γίνει, όταν είναι να γίνει. Στο τέλος του πρωταθλήματος και όχι τώρα. Για να στεφθούμε πρωταθλητές έχουμε ακόμα πολύ δρόμο.»




































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ