ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα για κορονοϊό: "Λέτε πως η Όμικρον δεν θέλει να έρχεται σε εμάς;"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Λιντς | 14 Δεκεμβρίου 2021
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Λιντς | 14 Δεκεμβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν συμμερίζεται την άποψη συναδέλφων του πως έχουν χτυπηθεί οι ομάδες τους περισσότερο από τον κορονοϊό σε σύγκριση με την Σίτι, τονίζοντας πως το ιατρικό επιτελείο των πρωταθλητών Αγγλίας κάνει εκπληκτική δουλειά.

Η Μάντστεστερ Σίτι αντιμετωπίζει το μεσημέρι του Σαββάτου (15/1, 14:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από SPORT24) την Τσέλσι στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Premier League και θα έχει το πλεονέκτημα να παραταχτεί έχοντας αέρα 10 πόντων από την αντίπαλό της.

Σε αυτό έχει συμβάλλει σε καθοριστικό βαθμό το τρομερό νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα, που βρίσκεται πλέον στα 11 ματς, με τους πολίτες να δείχνουν μάλιστα πως αντέχουν σε μία περίοδο που η πανδημία θερίζει μέσω της μετάλλαξης Όμικρον.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν χτυπηθεί στον ίδιο βαθμό με τις ανταγωνίστριες Τσέλσι και Λίβερπουλ όσον αφορά στους παίκτες που έχουν χάσει λόγω κορονοϊού, με τον Καταλανό να αποκρούει τις δηλώσεις των συναδέλφων του Κλοπ και Τούχελ πως η Σίτι δεν αντιμετώπισε τόσο μεγάλα προβλήματα και να κάνει λόγο για εξαιρετική δουλειά του ιατρικού επιτελείου.

"Έχουμε και νέα κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με το ματς με την Σουίντον αλλά οι παίκτες δεν θέλουν να πω τα ονόματά του. Πέρα από τον κορονοϊό είχαμε και τραυματισμούς και στο ματς με την Άστον Βίλα παραταχτήκαμε με μόλις 11 παίκτες της πρώτης ομάδας.

Στα τελευταία 4,5,6 ματς είχαμε στον πάγκο τέσσερις με πέντε παίκτες της ακαδημίας μας. Είμαστε στην ίδια ακριβώς κατάσταση που βρίσκονται και οι άλλοι σύλλογοι", τόνισε ο Γκουαρδιόλα, για να προσθέσει με νόοημα:

"Θέλετε να πείτε πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν θέλει να έρχεται εδώ; Είχαμε κρούσματα Covid και τραυματισμούς όπως όλοι οι άλλοι. Ο κορονοϊός είναι σε όλο τον κόσμο, δεν είναι πως εμείς είμαστε εξυπνότεροι ή σοφότεροι ή εφαρμόζουμε καλύτερα το πρωτόκολλο

Είμαστε στην ίδια κατάσταση με άλλους συλλόγους, ίσως λίγο καλύτερα σε θέματα τραυματισμών εξαιτίας του εκπληκτικού ιατρικού μας επιτελείου".

Όσον αφορά την σπουδαία κόντρα με την Τσέλσι, ο προπονητής των πρωταθλητών Αγγλίας επαίνεσε τόσο τους Λονδρέζους όσο και τον Γερμανό προπονητή τους, Τόμας Τούχελ:

"Είναι πολύ δημιουργικός, ένας από τους λίγους από τον οποίο μαθαίνω συνέχεια για να γίνω καλύτερος. Είναι εξαιρετικός σε όλους τους τομείς. Κάνει καλύτερο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η Τσέλσι είναι πρωταθλητές Ευρώπης, εξαιρετικοί παντού. Είναι ένα ακόμα τεστ, ένα ακόμα ματς που θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ