ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Σουίντον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Άνετη πρόκριση για τους "πολίτες"

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν ένα γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σουίντον
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν ένα γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σουίντον © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τη Σουίντον στην έδρα της με 4-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κόουλ Πάλμερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το καθήκον της και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του FA Cup, καθώς νίκησε τη Σουίντον, ομάδα τέταρτης κατηγορίας της Αγγλίας, με 1-4, πάρα τα 21 κρούσματα κορονοϊού που είχε, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκαν σε μέλη προσωπικού και όχι τεχνικού επιτελείου.

Οι παίκτες του Ροδόλφο Μπορέλ, μιας και τόσο ο Γκουαρδιόλα όσο και ο βοηθός του Λίλο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ήταν καταιγιστικοί καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε γενικές γραμμές.

Το σκορ για τους "πολίτες" άνοιξε ο Μπερνάρντο Σίλβα έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια του Πάλμερ και παράλληλο γύρισμα στη μικρή περιοχή από τα δεξιά. Το 2-0 έκανε ο Γκάμπριελ Ζεσούς, έπειτα από λάθος των γηπεδούχων στα καρέ τους και ασίστ του Ντε Μπρόινε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι, που συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Γκουντογκάν, ενώ τρία λεπτά μετά ο Γκάμπριελ Ζεσούς αστόχησε από την άσπρη βούλα. Το γκολ της τιμής για τη Σουίντον πέτυχε ο ΜακΚίρντι στο 78ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ωραία και έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον 24χρονο μέσο να εκτελεί τον Στέφεν μέσα στην περιοχή από την κλειστή του γωνία.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο κορυφαίος των πρωταθλητών Αγγλίας, Κριστόφ Πάλμερ με ωραίο τελείωμα, ενώ είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής της τρέχουσας σεζόν στο Νησί, που έχει καταφέρει να σκοράρει στο Κύπελλο, το Λιγκ Καπ, αλλά και το Champions League.

Σουίντον: Γουόρντ, Οντιμάγιο (71' Κρίκλοου - Νομπλ), Κονρόι, Χαντ, Κέσλερ, Γκλάντγουϊν (71' Γουίλιαμς), Ριντ (87' Ιστ), Λίντεν, Ιαντόλο, Σίμπσον (83' Πάρσονς), ΜακΚίρντι (87' Ντάμπρε).

Μάντσεστερ Σίτι: Στέφαν, Γουόκερ, Ντίας, Άκε (86' Εμπέτε), Κανσέλο. Ντε Μπρόινε (65' ΜακΆτι), Ρόδρι, Γκιντογκάν (83' Λάβια), Ζεσούς, Πάλμερ (86' Καίκι), Μπερνάρντο Σίλβα.

FA Cup: Τα αποτελέσματα της φάσης των 64

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ