ΓΑΛΛΙΑ

Γκι Ρου: "Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν ο Εμπαπέ που έσπασε δύο φορές το πόδι του"

Ο Τζιμπρίλ Σισέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε ματς των play offs της Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ (22 Μαΐου 2011)
Ο Τζιμπρίλ Σισέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε ματς των play offs της Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ (22 Μαΐου 2011) EUROKINISSI

Ο θρυλικός Γάλλος τεχνικός, Γκι Ρου, αποθέωσε σε συνέντευξή του τον Τζιμπρίλ Σισέ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ήταν πιο ταχύς από τον Κιλιάν Εμπαπέ και πως αν δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς θα έκανε πολύ μεγαλύτερη καριέρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ένας παίκτης-φαινόμενο των ευρωπαϊκών γηπέδων που αναμένεται να απασχολήσει το παγκόσμιο φίλαθλο κοινό με τα κατορθώματά του για πολλά χρόνια ακόμα, με δεδομένο πως είναι μόλις 22 ετών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γκι Ρου, τον θρυλικό Γάλλο τεχνικό που έκατσε για 44 ολόκληρα χρόνια στον πάγκο της Οσέρ και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, υπήρχε παίκτης ισάξιος του Εμπαπέ που θα μπορούσε -αν είχε αποφύγει τους τραυματισμούς- να άφηνε εποχή.

Ποιος είναι αυτός; Ο Τζιμπρίλ Σισέ, με τον 82χρονο τεχνικό να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο, την ταχύτητα και το πνεύμα νικητή που διακατείχαν τον άλλοτε κάπτεν του Παναθηναϊκού, τον οποίο ο Γκι Ρου "έφτιαξε" στην Οσέρ.

"Είχε σπουδαία καριέρα. Κατέκτησε το Champions League με την Λίβερπουλ έχοντας σπάσει προηγουμένως το πόδι του. Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν ένας Εμπαπέ που έσπασε δύο φορές το πόδι του.

Ήταν πιο γρήγορος από τον Εμπαπέ αλλά ελαφρώς πιο κάτω σε επίπεδο στο παιχνίδι του σε σύγκριση με τον Εμπαπέ.

Ήταν όμως καλός σκόρερ που ξεπέρασε αρκετές φορές το φράγμα των 25 τερμάτων σε μία σεζόν. Ήταν φανταστικός παίκτης.

Είχε εκπληκτικές ικανότητες όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση ενώ είχε παρόμοια νοοτροπία και συγκέντρωση με αυτή που έχει ο Εμπαπέ", τόνισε ο Γκι Ρου, με τον Τζιμπρίλ Σισέ, που αγωνίζεται πλέον στην 4η κατηγορία του πρωταθλήματος των ΗΠΑ με τον Παναθηναϊκό Σικάγου, να ανεβάζει από την πλευρά του ένα video με συνέντευξη του Γκι Ρου και να σχολιάζει στο Twitter: "Τον αγαπώ αυτό τον άνθρωπο".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ