SERIE A

Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-0: Ο Πιάτεκ την πλήγωσε πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Ο Τζαπακόστα στην αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Γιουνγκ Μπόις
Ο Τζαπακόστα στην αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Γιουνγκ Μπόις © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο Κρίστοφ Πιάτεκ πέτυχε το χρυσό γκολ για τη Φιορεντίνα, η οποία επικράτησε 1-0 της Αταλάντα πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης για τους 16 του Europa League. Αποβλήθηκε στο 63' με κόκκινη κάρτα ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι λόγω έντονης διαμαρτυρίας.

Η Αταλάντα γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Φιορεντίνα στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Serie A και ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης την προσεχής Πέμπτη (24/2), όπου θα κριθεί η πρόκριση για τους 16 του Europa League.

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι παρέμεινε στην πέμπτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A με 44 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να "πιάσει" την τέταρτη Γιουβέντους.

Οι "βιόλα" μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, έψαξαν το γρήγορο γκολ και άσκησαν πίεση στην αντίπαλο των ερυθρόλευκων. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους, με το ανάποδο ψαλίδι του Γκονζάλες ωστόσο να καταλήγει άουτ μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα.

Ο Αργεντινός απείλησε εκ νέου στο 20', αλλά ο τερματοφύλακας της Αταλάντα μπλόκαρε. Ο Μούσο έσωσε ξανά την ομάδα του και κράτησε το μηδέν, πραγματοποιώντας σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Σοτίλ στο 39'. Το γκολ που έψαχνε η Φιορεντινα ήρθε στο δεύτερο μέρος.

Στο 56΄ ο Πιάτεκ άνοιξε με πλασέ το σκορ για τη Φιορεντίνα έπειτα από ασίστ του Γκονζάλες με το εξωτερικό, σημειώνοντας το πέμπτο του γκολ με τη φανέλα των "βιόλα" σε ισάριθμα παιχνίδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον Μαλινόβσκι, αλλά έπειτα από έλεγχο VAR το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Ουκρανός ήταν σε θέση οφσάιντ. Μάλιστα, ο Τζαν Πιερο Γκασπερίνι διαμαρτυρήθηκε έντονα στον 4ο διαιτητή για την απόφαση, με τον ρέφερι να τον αποβάλει με κόκκινη κάρτα. Η Αταλάντα δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αφήνοντας βαθμούς στο Αρτέμιο Φράνκι.

Φιορεντίνα: Ντραγκόφσκι, Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς (66' Μαρτίνες), Ίγκορ, Μπιράγκι (75' Τέρζιτς), Μποναβεντούρα (76' Μαλέχ), Τορέιρα, Καστροβίλι (67' Μαρτίνες), Σοτίλ, Πιάτεκ, Γκονζάλες.

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι (76' Σκαλβίνι), Ντεμιράλ, Τζιμσίτι (58' Πάσαλιτς), Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ (58' Πεσίνα), Τζαπακόστα (59' Πετσέλα), Κούπμαϊνερς, Μπογκά (82' Μιχάιλα), Μαλινόβσκι.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Τα highlights

Γιουβέντους - Τορίνο 1-1

Σαμπντόρια - Έμπολι 2-0

Ρόμα - Βερόνα 2-2

Σαλερνιτάνα - Μίλαν 2-2

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ