SERIE A

Ρόμα - Βερόνα 2-2: Οι αλλαγές του Μουρίνιο έσωσαν το βαθμό

Ο Λορέντζο Πελεγκρίνι της Ρόμα μονομαχεί με τον Φεντερίκο Τσεκερίνι της Βερόνα για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022
Ο Λορέντζο Πελεγκρίνι της Ρόμα μονομαχεί με τον Φεντερίκο Τσεκερίνι της Βερόνα για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 GREGORIO BORGIA/ASSOCIATED PRESS

Η Ρόμα βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ απέναντι στη Βερόνα, όμως δύο αλλαγές στο 2ο ημίχρονο έσωσαν το βαθμό της ισοπαλίας 2-2. Ο Πάνος Ρέτσος έπαιξε στο τελευταίο τέταρτο για τους φιλοξενούμενους, στον πάγκο ο Δημήτρης Κεραμίτσης για τους γηπεδούχους.

Η Ρόμα ολοκλήρωσε τον αγώνα απέναντι στη Βερόνα πολύ διαφορετικά από ό,τι τον άρχισε. Το τελικό 2-2 στο "Ολίμπικο" για την 26η αγωνιστική της Serie A βρίσκει ευχαριστημένους τους "τζιαλορόσι", που βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με δύο γκολ και μάλιστα χωρίς να εμφανίσουν αντίδραση.

Μόλις στο 5ο λεπτό μια εξαιρετική κομπίνα των φιλοξενούμενων σε εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά θέση άφησε άναυδους τους παίκτες της Ρόμα. Ο Ρουί Πατρίσιο έκανε μια επέμβαση, όμως ο Αντονίν Μπαράκ με ριμπάουντ άνοιξε το σκορ. Στο 20', μια υποδειγματική αντεπίθεση έδωσε τη δυνατότητα στον Αντριάν Ταμεζέ να σουτάρει από καλή θέση και να κάνει το 2-0 για την ομάδα του Ίγκορ Τούντορ.

Με αυτό το σκορ η Βερόνα πλησίαζε στο βαθμό τους "τζιαλορόσι", οι οποίοι αδυνατούσαν να απαντήσουν στα γκολ, έστω και με ευκαιρίες. Στο 62ο λεπτό ο Ζοζέ Μουρίνιο έριξε στη μάχη τον 19χρονο Αυστραλό μέσο Κρίστιαν Βολπάτο για το δεύτερο παιχνίδι του σε επαγγελματικό επίπεδο και τέσσερα λεπτά αργότερα ο νεαρός μέσος μείωσε με σουτ μέσα στην περιοχή και μια κόντρα στον Μπαράκ.

Η ψυχολογία βελτιώθηκε, η Ρόμα πίεσε παραπάνω και στο 79' ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στον αγώνα ακόμα έναν 19χρονο μέσο και δικαιώθηκε ξανά. Στην 7η συμμετοχή του με τους "τζιαλορόσι" (όλες ολιγόλεπτες), ο Εντοάρντο Μποβέ σούταρε από δεξιά στην κλειστή γωνία του Λορέντζο Μοντιπό, ο οποίος δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη και δέχθηκε δεύτερο γκολ.

Το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Πάνο Ρέτσο να περνάει στον αγώνα στο 79' για τη Βερόνα, αλλά να μην καταφέρνει να κρατήσει το προβάδισμά της. Ο Δημήτρης Κεραμίτσης έμεινε στον πάγκο των γηπεδούχων.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Τα highlights

Σαμπντόρια - Έμπολι 2-0

Γιουβέντους - Τορίνο 1-1

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ