ΜΟΥΝΤΙΑΛ

FIFA - ΕΠΟ: Συζήτησαν εκτενώς για το Μουντιάλ 2030 οι Ινφαντίνο και Μπαλτάκος στο Παρίσι

FIFA - ΕΠΟ: Συζήτησαν εκτενώς για το Μουντιάλ 2030 οι Ινφαντίνο και Μπαλτάκος στο Παρίσι
PRINT SCREEN

Το Μουντιάλ 2030 και η πιθανή συνυποψηφιότητα της Ελλάδας με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο συζητήθηκε εκτενώς στο ραντεβού του Τάκη Μπαλτάκου με τον Τζάνι Ινφαντίνο στο Παρίσι.

Στο Παρίσι βρέθηκε την Τετάρτη (22/3) ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας επιβεβαιώνεται το ραντεβού των δύο ανδρών και τονίζεται πως η κουβέντα τους αφορούσε γενικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις και τη συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με την Ελληνική.

Το SPORT24 έγραψε πως δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση από τη FIFA και την UEFA, ακόμα και με τον ορισμό διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εν ολίγοις, διάλυση του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου και τοποθέτησης νέων προσώπων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Τάκης Μπαλτάκος θα αποχωρήσει από την προεδρία της ΕΠΟ, αλλά θα τοποθετηθούν πρόσωπα που θα έχουν το "πράσινο φως" των διεθνών συνομοσπονδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, το άλλο θέμα που συζητήθηκε εκτενώς ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι το Μουντιάλ του 2030, όπου η Ελλάδα σκέφτεται εδώ και καιρό να προχωρήσει σε κοινή υποψηφιότητα με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Βέβαια, είναι ένα ζήτημα που το χειρίζεται και η ελληνική κυβέρνηση, επομένως οι πληροφορίες προκύπτουν με το σταγονόμετρο για τις προθέσεις της χώρας μας και πώς εντέλει θα κινηθεί, αλλά δεδομένα οι κ.κ. Μπαλτάκος και Ινφαντίνο μίλησαν γι' αυτό το θέμα αρκετή ώρα.

Ο κύριος Ινφαντίνο είναι αρκετά "ζεστός" με την προοπτική της διοργάνωσης του Μουντιάλ στη Σαουδική Αραβία και έχει έντονο ενδιαφέρον για την κατάθεση του σχετικού φακέλου. "Το Μουντιάλ 2022 ήταν πολύ επιτυχημένο και γνωρίζω ότι θα υπάρχει πολύς κόσμος που θα επιστρέψει στο Κατάρ στο μέλλον, οπότε γιατί να μην έχουμε το τουρνουά σε αραβική χώρα ξανά;", είχε τονίσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΠΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ