ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ινφαντίνο: "Πήγα Ελλάδα, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, γιατί να μην συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ 2030;"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2021 BILL KOSTROUN / AP IMAGES

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε για το Μουντιάλ 2030 και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στην Ελλάδα, όταν ρωτήθηκε για την πιθανή συνυποψηφιότητα με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αφήνει πίσω του το Μουντιάλ 2022 που διεξήχθη στο Κατάρ και προετοιμάζει το μέλλον. Το τουρνουά θα μεταφερθεί στην αμερικανική ήπειρο το 2026, με ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό να αναλαμβάνουν τη συνδιοργάνωση, όμως κατόπιν είναι άγνωστος ο προορισμός.

Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος και Ελλάδα έχουν επαφές για κοινή συνυποψηφιότητα και ο Ελβετός παράγοντας ρωτήθηκε σχετικά από το αιγυπτιακό δίκτυο Al Kass TV.

"Πήγα σε αυτές τις τρεις χώρες και ήταν φανταστικές. Οι οικοδεσπότες του Μουντιάλ 2030 θα αποφασιστούν σε δύο χρόνια από τώρα", δήλωσε αρχικά ο Ινφαντίνο.

"Ως πρόεδρος της FIFA, είναι καλό να έχουμε έναν αριθμό πιθανών διοργανωτών, επειδή μας ωθεί να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το Μουντιάλ 2022 ήταν πολύ επιτυχημένο και γνωρίζω ότι θα υπάρχει πολύς κόσμος που θα επιστρέψει στο Κατάρ στο μέλλον, οπότε γιατί να μην έχουμε το τουρνουά σε αραβική χώρα ξανά;"

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ