EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Εγκαταλείπει το πλάνο των μόνιμων μελών και γίνεται ανοιχτή Λίγκα

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, παρακολουθεί προπόνηση της ομάδας του στο Παρκ Ντε Πρενς πριν από αγώνα στο Champions League με την Παρί | 14 Φεβρουαρίου 2022
Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, παρακολουθεί προπόνηση της ομάδας του στο Παρκ Ντε Πρενς πριν από αγώνα στο Champions League με την Παρί | 14 Φεβρουαρίου 2022 @2022 FRANCOIS MORI/AP IMAGES

Η European Super League ετοιμάζεται να εμφανιστεί εκ νέου στο προσκήνιο, με τους ανθρώπους της να στέλνουν επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να δεσμεύονται μεταξύ άλλων πως αφήνουν στην άκρη τα μόνιμα μέλη και γίνονται μία ανοιχτή Λίγκα.

Η κόντρα της UEFA με τους αποστάτες της European Super League η οποία ξέσπασε στις αρχές του 2021 βρήκε νικήτρια την πρώτη και έτρεψε σε άτακτη φυγή τους δεύτερους, όμως φαίνεται πως η διαμάχη δεν έχει τελειώσει αλλά περιλαμβάνει αρκετά ακόμα κεφάλαια.

Οι Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ήταν οι τρεις μοναδικές ομάδες που δεν είχαν δείξει μεταμέλεια για τη στάση τους όπως έκαναν αντίθετα πολλά από τα ιδρυτικά μέλη της ESL και όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου, να προβάλλουν το νέο στρατηγικό πλάνο τους για το παρόν και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.

Εν αναμονή μάλιστα ενός αναθεωρημένου πρότζεκτ που θα παρουσιαστεί από τον Αντρέα Ανιέλι, οι άνθρωποι της ESL -που εναντιώνονται με την UEFA και επιθυμούν μία άλλη διοργάνωση από αυτή που υπάρχει τώρα με την ονομασία Champions League- έκαναν γνωστές τις θέσεις τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό το έκαναν μέσω μίας δισέλιδης επιστολής όπου ξεκαθαρίζουν κατηγορηματικά πως έχουν αποκλείσει το σχέδιο των "μόνιμων μελών", που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων έναν χρόνο πριν, και πως θα είναι μία ανοιχτή ποδοσφαιρική Λίγκα, που θα έχει μάλιστα ως πρόθεση να μειώσει τον αριθμο των αγώνων για να δώσει περισσότερο χρόνο στους παίκτες να παίρνουν ανάσες.

"Ακούσαμε τι λένε οι οπαδοί και είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν ανοιχτή πρόσβαση χωρίς να υπάρχουν σύλλογοι με μόνιμη θέση και η αθλητική αξία να βρίσκεται στον πυρήνα της διοργάνωσης.

Επομένως, καταργούμε την έννοια των μόνιμων μελών", αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι της ESL, υπογραμμίζοντας πως ένας από τους στόχους του νέου πλάνου είναι να μπει ένα τέλος σε αυτά που αποκαλούνται "αχρείαστα" ματς.

European Super League: Εγκαταλείπει το πλάνο των μόνιμων μελών και γίνεται ανοιχτή Λίγκα
European Super League: Εγκαταλείπει το πλάνο των μόνιμων μελών και γίνεται ανοιχτή Λίγκα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι 10 ομάδες που ενδέχεται να ανακοινώσουν άμεσα την επιστροφή τους στους κόλπους του European Super League είναι οι εξής: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους.

Κάτι που αν φυσικά επιβεβαιωθεί, θα μετατρέψει την European Super League σε έναν πολύ ισχυρό ανταγωνιστή της UEFA και πλέον ουδείς μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις για το ποια εκ των δύο πλευρών θα επικρατήσει.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ