EURO 2020

Euro 2020: Οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας εμφανίστηκαν με έμβλημα χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό στις φόρμες

Παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας πριν από το παιχνίδι με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Αρένα Νατσιονάλα", Βουκουρέστι | Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
Παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας πριν από το παιχνίδι με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Αρένα Νατσιονάλα", Βουκουρέστι | Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 © 2021 MARKO DJURICA/ASSOCIATED PRESS

Οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας έκαναν προθέρμανση πριν από τον αγώνα με την Αυστρία φορώντας φόρμες με το έμβλημα της ομοσπονδίας και τα αρχικά FFM, χωρίς να υπάρχει πουθενά προσδιορισμός "North".

Η Βόρεια Μακεδονία παρατάχθηκε στην αναμέτρηση κόντρα στην Αυστρία για τον 3ο όμιλο του Euro 2020 με έμβλημα ομοσπονδίας που περιλαμβάνει λανθασμένη ονομασία, χωρίς να λαμβάνει υπ'όψιν τις διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, όπως είχε προαναγγείλει η ομοσπονδία της, οι διεθνείς παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο της "Αρένα Νατσιονάλα" φορώντας φόρμες οι οποίες είχαν πάνω τους το έμβλημα της ομοσπονδίας με τα αρχικά FFM, που σημαίνουν "Football Federation Macedonia". Όπως γίνεται κατανοητό, έχει απαλειφθεί απ' τα αρχικά η λέξη Βόρεια ("North").

Euro 2020: Οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας εμφανίστηκαν με έμβλημα χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό στις φόρμες
© 2021 MARKO DJURICA/ASSOCIATED PRESS

Η ελληνική πλευρά γνώριζε για τις προθέσεις της Βόρειας Μακεδονίας και είχε επικοινωνήσει με την UEFA τόσο μέσω του προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, μέσω του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και μέσω του υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ