EURO 2020

ΕΠΟ: Έντονη αντίδραση και ενημέρωση της UEFA για την κίνηση της Βόρειας Μακεδονίας

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απευθύνθηκε στην UEFA για την επιλογή της Βόρειας Μακεδονίας να απαλείψει τον προσδιορισμό "Βόρεια" στο έμβλημα της ομοσπονδίας της χώρας που θα φαίνεται στο Euro 2020.

Έντονη είναι η αντίδραση της ΕΠΟ στην πρόκληση της Βόρειας Μακεδονίας να απαλείψει το γεωγραφικό προσδιορισμό από τις εμφανίσεις που θα χρησιμοποιήσει στο Euro 2020.

Η γειτονική χώρα θα επιχειρήσει να παραταχθεί στη διοργάνωση με έμβλημα ομοσπονδίας στο οποίο υπάρχουν τα αρχικά "FFM", δηλαδή "Football Federation Macedonia", χωρίς να φαίνεται πουθενά το "North".

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι απέστειλε σχετική επιστολή προς την UEFA και χαρακτήρισε "λυπηρό έως εξοργιστικό" το ποστάρισμα του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, ο οποίος επίσης δεν σεβάστηκε τις διεθνείς συμφωνίες περί ονομασίας.

"Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους τη Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ' επέκταση εκτός πραγματικότητας", ανέφεραν στην ΕΠΟ.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ