ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδος: Ο Πογέτ θέλει νίκες παράλληλα με την αγωνιστική βελτίωση

Ο Γκουστάβο Πογέτ
Ο Γκουστάβο Πογέτ EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική αναμετράται απόψε με το Μαυροβούνιο (21:00) στην Ποντγκόριτσα, ο Πογέτ θέλει να δει και άλλα πράγματα από την ομάδα, ετοιμάζει ορισμένες αλλαγές, ενώ στόχος είναι να έρθει και δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη, έστω και αν πρόκειται για φιλικό.

Η αποψινή μάχη της Εθνικής με το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα (COSMOTE SPORT 1HD, OPEN TV και LIVE SPORT24) αποτελεί ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε για τις επίσημες μάχες του Ιουνίου για το Nations League, αρχής γενομένης από τον αγώνα στο Μπέλφαστ με τη Βόρεια Ιρλανδία. Η γαλανόλευκη θα δώσει τέσσερις αγώνες μέσα σε 11 ημέρες και γι' αυτό πρέπει να είναι πανέτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά για να ανταπεξέλθει και να ανταποκριθεί με επιτυχία. Μην σνομπάρει κανείς αυτή τη διοργάνωση, ειδικά όταν μετράμε 2 στις 2 αποτυχίες και έναν... υποβιβασμό.

Να αποκτήσει σκληράδα, να πάψει να είναι σοφτ και αφελής

Ο Γκουστάβο Πογέτ αντιμετωπίζει την αναμέτρηση σαν επίσημη, για τον ίδιο έχει βαρύνουσα σημασία να δει τους παίκτες του να ακολουθούν κατά γράμμα το πλάνο του και να έχουν μια εικόνα ανάλογη αυτής που είχαν στο πρώτο ημίχρονο στο Βουκουρέστι με τους Ρουμάνους. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, στόχος του είναι τα 45 λεπτά να γίνουν 60 και προϊόντος του χρόνου ολόκληρος αγώνας.

Πρέσινγκ ψηλά, πίεση σε όλους τους χώρους, κοντά οι γραμμές, σωστό αμυντικό και επιθετικό τρανζίσιον είναι στοιχεία που θέλει να περάσει ο Ουρουγουανός, παράλληλα με τη νοοτροπία νικητή. Θέλει νίκες ακόμα και στα φιλικά, το έχει επισημάνει πολλές φορές. Τον ενδιαφέρουν οι επιτυχίες παράλληλα με την αγωνιστική βελτίωση, διότι έτσι χτίζεται το μέταλλο και σφυρηλατείται ο χαρακτήρας. Το στοίχημα του Πογέτ είναι η Εθνική να αποκτήσει σκληράδα, να πάψει να είναι σοφτ και αφελής, να θυμίσει τις καλές εποχές που αποτελούσε πονοκέφαλο, κακό σπυρί για κάθε αντίπαλο.

Ίδια διάταξη, αλλαγές σε πρόσωπα στην ενδεκάδα

Απέναντι στο Μαυροβούνιο αναμένεται να διατηρήσει τον ίδιο σχηματισμό, ο οποίος λειτούργησε καλά στη Ρουμανία με τετράδα στην άμυνα, τρεις στον άξονα και έναν καθαρόαιμο επιθετικό. Απλά θα πραγματοποιήσει ορισμένες αλλαγές, ώστε να δει και άλλους παίκτες. Τέσσερις ή πέντε αλλαγές προτίθεται να κάνει ο 55χρονος ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας σε σχέση με το φιλικό της 25ης Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι είναι off λόγω τραυματισμού ο Τζαβέλλας.

Ο Βλαχοδήμος αναμένεται να μείνει στα γκολπόστ, αποτελώντας την αδιαμφισβήτητη σταθερά του, εκτός αν θέλει να δει και τον Πασχαλάκη, ο οποίος είναι φορμαρισμένος αυτό το διάστημα. Ο Τσιμίκας στα αριστερά θα παραμείνει, ενώ δεξιά πιθανότατα θα επιστρατευτεί ο Λύρατζης έναντι του Ρότα, ο οποίος έκανε και την ασίστ στο γκολ του Μπουχαλάκη. Θέση στο κέντρο της άμυνας διεκδικεί ο Γούτας από τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο.

Στον άξονα, ο Αλεξανδρόπουλος είναι μια επιλογή που σκέφτεται ο κόουτς, ενώ ο Μπακασέτας θα πάρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φανέλα βασικού αντί του Μάνταλου. Μένει να δούμε αν ο κάπτεν της ΑΕΚ θα μετατοπιστεί στα άκρα, βγάζοντας κάποιον από τους Λημνιό και Πέλκα από την ενδεκάδα ή θα μείνει στον πάγκο. Και ο Δουβίκας είναι ένας παίκτης που ίσως τον δούμε -αν όχι από την αρχή- κάποια στην στιγμή στον αγώνα, ενώ στην επίθεση ο Παυλίδης διεκδικεί τη θέση του Γιακουμάκη, ο οποίος πέτυχε γκολ με τη Ρουμανία που κακώς δεν μέτρησε.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ