ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδος: Με 4-3-3 και έως πέντε αλλαγές κόντρα στο Μαυροβούνιο

Ο Τάσος Μπακασέτας σε αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας
Ο Τάσος Μπακασέτας σε αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας INTIME

Η Εθνική Ελλάδας φιλοξενείται από το Μαυροβούνιο (28/3, COSMOTE SPORT 1HD, OPEN TV, LIVE SPORT24) σε φιλικό παιχνίδι, με τον Γκουστάβο Πογέτ να διατηρεί το 4-3-3, αλλά να σχεδιάζει αλλαγές προσώπων.

Μετά τη νίκη απέναντι στη Ρουμανία, η Εθνική Ελλάδος έχει μπροστά της δεύτερο δυνατό τεστ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Μαυροβούνιο (28/3, COSMOTE SPORT 1HD, OPEN TV, LIVE SPORT24), στον τελευταίο αγώνα πριν από την έναρξη του Nations League τον Ιούνιο.

Στόχος της Εθνικής και σε αυτό το παιχνίδι είναι φυσικά η νίκη. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα η επιτυχία, ακόμη και σε φιλικές αναμετρήσεις, καθώς πρέπει να οικοδομήσει την ανάλογη νοοτροπία. Αυτό άλλωστε ξεκαθάρισε και ο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Ρουμανία. "Όπως είπα πριν από το παιχνίδι, ήταν σημαντικό να κερδίσουμε, να έχουμε την νοοτροπία του νικητή" είχε δηλώσει συγκεκριμένα.

Την Κυριακή με προπόνηση στην Ποντγκόριτσα, η Εθνική ολοκλήρωσε την προετοιμασία της. Ο Πογέτ δεν έχει άλλα προβλήματα, πλην του Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο μηρό. Στο ματς κόντρα στη Ρουμανία είχε μείνει στον πάγκο, δίχως να χρησιμοποιηθεί.

Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ αναμένεται απέναντι στο Μαυροβούνιο να διατηρήσει τον σχηματισμό, τον οποίο χρησιμοποίησε και στο Σταντιονούλ Στεάουα. Δηλαδή, η Εθνική θα παραταχθεί με 4-3-3, το οποίο κατά συνθήκη μετατρέπεται και σε 4-2-3-1. Ωστόσο, από εκεί και πέρα ο Ουρουγουανός τεχνικός εξετάζει αλλαγές σε πρόσωπα.

Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Το δίδυμο Μαυροπάνος-Χατζηδιάκος ενδέχεται να σπάσει με τον Γούτα να διεκδικεί μία θέση. Ο Κώστας Τσιμίκας θα διατηρήσει τη θέση του στα αριστερά της άμυνας, όμως είναι πιθανό ο Λύρατζης να αντικαταστήσει τον Ρότα στην άλλη πλευρά.

Η έκπληξη του προηγούμενου αγώνα ήταν η χρησιμοποίηση του Μάνταλου ως βασικού, με τον Μπακασέτα να βρίσκεται στον πάγκο. Αυτό μάλλον θα αλλάξει στο Μαυροβούνιο, με τον ποδοσφαιριστή της Τράμπζονσπορ να ξεκινάει το παιχνίδι. Μένει να δούμε βέβαια, εάν ο παίκτης της ΑΕΚ θα αγωνιστεί στα άκρα ή θα είναι αναπληρωματικός.

Πάντως, δύσκολα θα υπάρξει διαφοροποίηση στα επιθετικά άκρα, με τον Λημνιό και τον Πέλκα να είναι φαβορί να ξεκινήσουν. Πιθανότατα, ωστόσο, να γίνει αλλαγή στη θέση του κεντρικού επιθετικού, με τον Παυλίδη να αγωνίζεται αντί του Γιακουμάκη. Τέλος, δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί και Αλεξανδρόπουλος στον άξονα. Κόντρα στη Ρουμανία είχε περάσει ως αλλαγή στο 81' αντικαθιστώντας τον Πέλκα.

Είναι απολύτως φυσιολογικό ο Γκουστάβο Πογέτ να προχωρήσει σε αλλαγές σε ένα φιλικό παιχνίδι. Ο Ουρουγουανός προπονητής θα καθίσει για δεύτερη φορά στον πάγκο της Εθνικής και είναι λογικό να θέλει να τσεκάρει όλο το υλικό που έχει στη διάθεσή του. Ο χρόνος που έχει είναι λίγος και θέλει να έχει την ομάδα του όσο το δυνατόν πιο έτοιμη, ενόψει του αγώνα απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στις 2 Ιουνίου για το Nations League.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ