ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Ο αντι-Τζαβέλλας σε διάταξη με τρεις στην άμυνα και το εναλλακτικό σχέδιο με την Σουηδία

Ο Τσιμίκας σε προσπάθειά του στον αγώνα με την Σουηδία στο ΟΑΚΑ
Ο Τσιμίκας σε προσπάθειά του στον αγώνα με την Σουηδία στο ΟΑΚΑ INTIME

Ο Τζον Φαν Σιπ σκέφτεται το 4-3-3, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Σουηδία στη Στοκχόλμη, αλλά δεν αποκλείεται να παρατάξει την Εθνική με τρεις στην άμυνα όπως και στο Μπατούμι. Στην τελευταία προπόνηση δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η κομβική εκτός έδρας αναμέτρηση της Εθνικής με τη Σουηδία (12/10, 21:45, COSMOTE Sport 1, OPEN και Live SPORT24) αποτελεί "τελικό" στη μάχη για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, όπως ανέφερε ο Τζον Φαν Σιπ στη συνέντευξη Τύπου. Άπαντες στο γαλανόλευκο στρατόπεδο θα κάνουν τα πάντα για να έρθει το πολυπόθητο τρίποντο που θα μας διατηρήσει ολοζώντανους για την 2η θέση και ενδεχομένως για την πρώτη που στέλνει απευθείας στα τελικά.

Βέβαια, ενδεχόμενη ήττα αφήνει την Εθνική στο -6 από την Σουηδία και στο -4 από την Ισπανία και οι πιθανότητες θα είναι πολύ λίγες έστω και για την 2η θέση. Γι' αυτό και οι διεθνείς μας θα κυνηγήσουν το τρίποντο ή έστω να μην ηττηθούν και να έχουν μαθηματικές ελπίδες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός γνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα, ενώ ξέρει ήδη ποια θα είναι η ενδεκάδα της Σουηδίας, αφού ήδη ανακοινώθηκε από τον Γιάνε Άντερσον.

Με το κλασικό 4-4-2 θα παραταχθούν οι Σκανδιναβοί και οι έντεκα είναι οι εξής: Όλσεν, Κραφτ, Λιντέλεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ίσακ, Κουάιζον.

Το πλάνο με τρεις στην άμυνα και το 4-3-3

Όσον αφορά στην διάταξη της Εθνικής Ελλάδας, στην τελευταία προπόνηση ο Φαν Σιπ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του και τα αφήνει όλα ανοικτά. Δεν έδειξε τίποτα, ώστε να δοθεί ένα... στίγμα του τι προτίθεται να κάνει. Προφανώς στο μυαλό του έχει ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα, αλλά από τη μια υπάρχει το πλάνο με τρεις στην άμυνα που χρησιμοποιεί στα τελευταία ματς και έφερε τα τρίποντα με Σουηδία στο ΟΑΚΑ (2-1) και Γεωργία στο Μπατούμι (0-2), αλλά ο ίδιος μίλησε και για σύστημα 4-3-3.

Σε περίπτωση που επιμείνει στο 3-5-2 ή 3-4-1-2, ο Βλαχοδήμος θα είναι στο τέρμα, με τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Σταφυλίδη να είναι μπροστά του, με τον τρίτο να παίρνει την θέση του τιμωρημένου Τζαβέλλα ως αριστερός στόπερ. Στα δυο άκρα θα βρεθούν οι Τσιμίκας και Ανδρούτσος, με τους Μπουχαλάκη και Σιώπη στον άξονα, τον Μπακασέτα λίγο πιο μπροστά και τους Μασούρα - Παυλίδη ή Δουβίκα. Ο Φαν Σιπ δεν αρέσκεται σε πολλές αλλαγές σε κοντινά παιχνίδια.

Αν αλλάξει διάταξη και πάει σε 4-3-3, τότε ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται στα γκολπόστ, με τους Χατζηδιάκο και Μαυροπάνο ως δίδυμο στόπερ, ο Τσιμίκας αριστερός μπακ, ο Ανδρούτσος στα δεξιά, οι Μπουχαλάκης και Σιώπης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Μπακασέτας να κινείται σε μέτρα πιο μπροστά τους και από εκεί και πέρα η μεσοεπιθετική τριάδα είναι ανοικτή. Ας μην αποκλείσουμε να δούμε τον Παυλίδη μπροστά και τους Μασούρα - Τζόλη ως εσωτερικούς. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Πέλκας που σκόραρε με τη Γεωργία, αλλά φυσικά και ο Δουβίκας στην κορυφή της επίθεσης.

Πάντως, επαναλαμβάνεται ότι στην τελευταία προπόνηση επί σουηδικού εδάφους ο Ολλανδός εκλέκτορας δεν θέλησε να αποκαλύψει τις τελικές του προθέσεις εν αντιθέσει με ό,τι έκανε ο Σουηδός ομόλογός του. Μίλησε μεν για διάταξη 4-3-3, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι θα παρατάξει την ομάδα στον αυριανό αγώνα.

Η Βαθμολογία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ