ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ: "Ναι, είναι τελικός το παιχνίδι με τη Σουηδία"

Ο Τζον Φαν Σιπ στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του ματς με την Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 11 Οκτωβρίου 2021
Ο Τζον Φαν Σιπ στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του ματς με την Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 11 Οκτωβρίου 2021 INTIME

Ο Τζον Φαν Σιπ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση της Τρίτης (12/10, 21:45, COSMOTE Sport 1, OPEN και Live SPORT24) απέναντι στη Σουηδία ότι είναι πρόκληση για τους παίκτες του το γεγονός πως θα αγωνιστούν σ' ένα γεμάτο γήπεδο κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο, επισημαίνοντας ότι η Εθνική δεν πρόκειται να αλλάξει το αγωνιστικό στιλ της, παρόλο που είναι κρίσιμος ο αγώνας.

Ο Τζον Φαν Σιπ. στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Εθνικής με τη Σουηδία (12/10, 21:45, COSMOTE Sport 1, OPEN και Live SPORT24), ανέφερε ότι παρόλο που το παιχνίδι είναι τελικός, δεν προτίθεται να αλλάξει το στιλ παιχνιδιού του.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι παρόλο που υπάρχουν αρκετές απουσίες, είναι σε θέση να καλύψει τα κενά, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να οδηγηθεί εξ αρχής σε σχηματισμό 4-3-3, τοποθετώντας τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο στο κέντρο της άμυνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φαν Σιπ: Για το ότι μας ταιριάζει να είμαστε αουτσάιντερ και αν αυτό μας μειώνει την πίεση: "Δεν πιστεύω. Δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Απλά θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε. Για να κερδίσεις πρέπει να επιτεθείς. Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους ελεύθερους χώρους.

Οι Σουηδοί θέλουν πολύ τους βαθμούς, όπως και εμείς. Ξέρουμε ότι θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, σε σχέση με αυτό του Σεπτεμβρίου. Είναι πρόκληση για τους παίκτες μας που θα παίξουν σε ένα γεμάτο γήπεδο ενάντια σε έναν ποιοτικό αντίπαλο".

Για το αν θα δούμε δημιουργικότητα κάτι που έλειπε τα προηγούμενα δύο χρόνια: "Δουλεύουμε ως ομάδα, έχουμε καλό ομαδικό πνεύμα. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε έναν παίκτη να παίζει σε μια κορυφαία ομάδα. Όλοι οι παίκτες παίζουν ομαδικά και είναι καλοί ποδοσφαιριστές και μπορούν να συνεισφέρουν στο σύνολο. Δεν έχει σημασία αν τη μια φορά συνεισφέρει ο ένας την άλλη ο άλλος. Παίζουμε όλοι για το αποτέλεσμα".

Για το αν ήμασταν τυχεροί στο πρώτο ματς κόντρα στη Σουηδία: "Αν οι παίκτες ακολουθούσαν την ομάδα την προηγούμενη χρόνια, θα έλεγαν ότι η νίκη με τη Σουηδία δεν ήρθε κατά τύχη. Έχουμε προσπαθήσει να χτίσουμε ομάδα με καλούς παίκτες που έχουν μέλλον μπροστά τους. Προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και το δείξαμε κόντρα στη Σουηδία. Ίσως φάνηκε έτσι γιατί οι Σουηδοί προέρχονται από ένα καλό EURO. Είναι ένας τελικός το αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε και αύριο ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο".

Τι συγκεκριμένο είδε ο προπονητής κόντρα στη Σουηδία: "Το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε πίστη για το καλό αποτέλεσμα,. Δυσκολευτήκαμε στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά στη συνέχεια μπορέσαμε να δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Θέλουμε να το δείξουμε και αύριο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο".

Για το ότι το αυριανό παιχνίδι είναι τελικός: "Δεν θα επηρεαστεί το στιλ. Πάμε για να πάρουμε τη νίκη καθώς αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Θέλουμε να παίζουμε με τον τρόπο που έχουμε σχεδιάσει. Τα παιδιά προσπαθούν να παίξουν με αυτά τα στοιχεία που θέλουμε να τους μεταδώσουμε. Αύριο θα πάμε να παίξουμε, όπως στο πρώτο παιχνίδι τον Σεπτέμβριο".

Για το ότι ο Άντερσον επέλεξε να ανακοινώσει την ενδεκάδα: "Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στον ίδιο. Δεν θέλω να το σχολιάσω, ήταν επιλογή του. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας".

Για τις απουσίες δύο ποδοσφαιριστών κλειδιών: "Δεν έχουμε στην ομάδα δύο βασικούς. Τον Ζέκα και τον Τζαβέλλα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε Κουρμπέλη, ούτε Γαλανόπουλο, ούτε Ζέκα. Ο Σιώπης έπαιξε πολύ καλά. Και ο Τζαβέλλας είναι σημαντικός παίκτης. Μας λείπουν αλλά πρέπει να παίξουμε χωρίς αυτούς".

Για το πώς θα καλύψει τα κενά στο κέντρο της άμυνας: "Έχουμε επιλογές. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν στην αρχή, ενώ μπορούμε να παίξουμε εξ' αρχής με 4-3-3. Είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που έπαιξαν ο Χατζηδιάκος με τον Μαυροπάνο, θεωρώ ότι σε όλες τις θέσεις μπορούν να καλύψουν τα κενά που ενδεχομένως να προκύψουν".

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ