ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Εμπαπέ: Η Ρεάλ θα επανέλθει τον Ιανουάριο, η Παρί παίζει την τελευταία παρτίδα της

Ο Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του στο Παρί - Λιλ
Ο Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του στο Παρί - Λιλ © 2021 THIBAULT CAMUS / AP IMAGES

Η Ρεάλ αφού έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αποκτήσει τον Κιλιάν Εμπαπέ τελικά αποσύρθηκε, με την Παρί Σεν Ζερμέν να αρνείται πεισματικά να παραχωρήσει τον Γάλλο σούπερ σταρ και να θέλει να εκμεταλλευτεί την τελευταία της ευκαιρία να πείσει τον 22χρονο να μείνει στο Παρίσι.

Το σκληρό πόκερ που έπαιξε η Ρεάλ με την Παρί Σεν Ζερμέν τις τελευταίες ημέρες με φόντο τον Κιλιάν Εμπαπέ δεν είχε αίσιο τέλος για την ομάδα της Μαδρίτης. Η αδιαλλαξία των Παριζιάνων να παραχωρήσουν τον Γάλλο σούπερ σταρ, παρά τα μυθικά ποσά που προσέφεραν οι "μερένγκες", ανάγκασε τους Ισπανούς να αποχωρήσουν, τουλάχιστον προσωρινά από την περίπτωση του 22χρονου.

Κάπως έτσι, η ονειρική τριπλέτα επίθεσης που ο Νασέρ αλ Κελαϊφί είχε ονειρευτεί και τελικά δημιουργήσει με Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, θα προλάβει να τη ζήσει ο κόσμος του ποδοσφαίρου.

Η απόσυρση της Ρεάλ

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, η κλεψύδρα αδειάζει και οι επιλογές της Παρί ολοένα και λιγοστεύουν. Οι Μαδριλένοι γνώριζαν εξαρχής ότι οι διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του γαλλικού συλλόγου θα είναι δύσκολες. Ωστόσο, αποφάσισαν να μπουν και να παίξουν. Το τελεσίγραφο που έδωσε στην Παρί έληγε τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Οι Παριζιάνοι θα έπρεπε να απαντήσουν στη βελτιωμένη πρόταση των 170 εκατ. ευρώ (συν 10 εκατ. με τη μορφή μπόνους) που κατέθεσε η Ρεάλ για τον Γάλλο, προκειμένου να προλάβει ο ισπανικός σύλλογος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο, σε περίπτωση που λάμβανε θετική απάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν τη "χρυσή τομή" ούτε τώρα, με τις μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις των Παριζιάνων να οδηγούν σε αδιέξοδο. Η διοίκηση των Παριζιάνων είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον 22χρονο για λιγότερα από 200 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, οι "μερένγκες" είχαν δύο επιλογές: ή να αυξήσουν την προσφορά τους και να ικανοποιήσουν τα "θέλω" των Παριζιάνων ή να αποσυρθούν και να περιμένουν να τον αποκτήσουν την επόμενη σεζόν ως ελεύθερο.

Έφτασε τα 200 εκατ. ευρώ η τελευταία πρόταση της Ρεάλ

Οι Μαδριλένοι φαίνεται πως αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα. Ο Φλερεντίνο Πέρεθ διεμήνυε στις αρχές Αυγούστου ότι ο σύλλογος δεν θα κινηθεί για άλλες μεταγραφές, όμως τελικά φέρεται να έφτασε να προσφέρει 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ντύσει στα λευκά το αστέρι της Παρί.

Το πρόβλημα όμως ήταν πως το οικονομικό κομμάτι δεν ήταν εκείνο που τελικά απασχολούσε τους Παριζιάνους, αφού σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αμπντελάχ Μπουλμά η Ρεάλ δέχθηκε τρίτη άρνηση. Συγκεκριμένα, ο Πέρεθ ήταν διατεθειμένος, προκειμένου να αποκτήσει τον 22χρονο φορ να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Παριζιάνων, οι οποίοι ζητούσαν για τον Γάλλο 200 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, ο ισπανικός σύλλογος το απόγευμα της Δευτέρας (30/8) φέρεται να κατέθεσε και τρίτη πρόταση στο ποσό που αξίωναν για τον Εμπαπέ οι Παριζιάνοι.

Ωστόσο, η απάντηση δεν ήταν αυτή που προσδοκούσε η Ρεάλ. Η Παρί απέρριψε κι αυτήν την πρόταση, αποδεικνύοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να καταφέρει να πείσει στο τέλος τον 22χρονο σούπερ σταρ να μείνει και να ανανεώσει με την ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν την προσφορά τους από τα 160 εκατ. ευρώ, η οποία και απορρίφθηκε από τον σύλλογο του Παρισιού, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν ανεβάζοντάς την στα 170 εκατ. ευρώ, συν 10 εκατ. μπόνους.

Ο Πέρεθ θα επανέλθει τον Ιανουάριο

Μπορεί οι "μερένγκες" να αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση του Εμπαπέ, ωστόσο, όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ του Sky Sports, Κάβεχ Σολεκόλ, πρόκειται για κάτι προσωρινό, αφού ο Πέρεθ αναμένεται να επανέλθει ξανά τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η Ρεάλ θα κάνει come back τότε, ώστε να υπογράψει ένα προσύμφωνο με τον παίκτη και εν συνεχεία να τον αποκτήσει δωρεάν το επόμενο καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με την Παρί. Ως γνωστόν, από 1η Ιανουαρίου ο Εμπαπέ είναι ελεύθερος να μιλήσει και να συμφωνήσει (για το καλοκαίρι του 2022) με την ομάδα της αρεσκείας του, χωρίς η Παρί να έχει λόγο πλέον.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως στην Ισπανία η AS υποστηρίζει πως η Ρεάλ είναι διατεθειμένη να περιμένει μέχρι και την Τρίτη το βράδυ, που είναι και η τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, σε περίπτωση που αλλάξει η στάση του παριζιάνικου συλλόγου.

Η Παρί παίζει την τελευταία της παρτίδα

Τους τελευταίους μήνες στο Παρίσι η ανανέωση του Εμπαπέ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Μπορεί ο Αλ Κελαϊφί να έχει πλέον στο σύλλογο έναν από τους κορυφαίος παίκτες της δεκαετίας, τον Μέσι, όμως έχει πολλάκις αποδείξει πόσο πιστεύει και πόσο θέλει τον Εμπαπέ στην ομάδα του.

Από την άλλη, ο 22χρονος φαίνεται πως έχει πάρει την απόφασή του κι αυτή δεν περιλαμβάνει την Παρί. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σολεκόλ, ο Γάλλος ξεκαθάρισε στους διοικούντες του συλλόγου πως ακόμα και να μην υπογράψει σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο στη Ρεάλ, αυτό δεν αλλάζει την απόφασή του να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του. Συγκεκριμένα, φέρεται να τόνισε πως αν δεν τον πουλήσουν τώρα, θα μετακομίσει στη Μαδρίτη ως ελεύθερος παίκτης, όταν το συμβόλαιό του ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι, έχοντας απορρίψει ήδη 6 προτάσεις ανανέωσης της Παρί.

Η στάση των Παριζιάνων φαίνεται πως έχει δυσαρεστήσει τον νεαρό σούπερ σταρ, ο οποίος νιώθει ότι ο σύλλογος θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα κόντρα στη θέλησή του, σύμφωνα με δημοσίευμα του αγγλικού Sky Sports. Την ίδια στιγμή βέβαια, ο Εμπαπέ φαίνεται ιδιαίτερα ήρεμος. Για την ακρίβεια ενώ η "μάχη" ανάμεσα σε Παρί και Ρεάλ ήταν ακόμα ανοικτή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε χαρακτηριστικά: "Είμαι ψύχραιμος". Κι αυτό, γιατί ο 22χρονος γνωρίζει πως και φέτος να μην μετακομίσει στη Μαδρίτη θα γίνει σε έναν χρόνο

Στην πραγματικότητα αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο Αλ Κελαϊφί είναι να καθυστερήσει το "διαζύγιο". Έστω κι αν στο τέλος ο Εμπαπέ καταλήξει κάτοικος Μαδρίτης, προηγουμένως ο ισχυρός άνδρας από το Κατάρ θα έχει τουλάχιστον τον χρόνο να κάνει μία ύστατη προσπάθεια να τον μεταπείσει να μείνει στο "Παρκ ντε Πρενς".

Δεν θα είναι βέβαια, η πρώτη φορά που θα το κάνει. Η άφιξη του Μέσι στο Παρίσι και οι φιλοδοξίες του γαλλικού συλλόγου για μία χρονιά με τίτλους, ίσως λειτουργήσει ευνοϊκά στην τελευταία παρτίδα που θα παίξει η Παρί.

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ