EUROPA LEAGUE

"Εμφύλιος" στην Γλασκώβη

"Εμφύλιος" στην Γλασκώβη
ΣΕΒΙΛΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ

Σεβίλλη και Εσπανιόλ θα διεκδικήσουν το φετινό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στον τελικό που θα γίνει στην Γλασκώβη

Ο Κανουτέ και η παρέα του άφησαν εκτός την Οσασούνα (2-0), την ώρα που η Εσπανιόλ έπαιρνε την δεύτερη νίκη της επί της Βέρντερ Βρέμης (2-1). Οι Γερμανοί "αυτοκτόνησαν" με την αποβολή του Κλόζε στο 19'.
Σεβίλλη-Οσασούνα 2-0



Η Σεβίλλη πήρε αυτό που ήθελε επικρατώντας με 2-0 της Οσασούνα στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Πιο ώριμη από ποτέ καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της κάνοντας το νταμπλ 22 χρόνια μετά το κατόρθωμα της Ρεάλ. Μολονότι η Οσασούνα ήταν προετοιμασμένη να πουλήσει ακριβνά το τομάρι της για να κρατήσει το 1-0 του πρώτου αγώνα, δεν άντεξε την πίεση της Σεβίλλης που δίκαια πλέον συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Ο Λουίς Φαμπιάνο και ο Ρενάτο ήταν οι σκόρερ των κατόχων του τίτλου.

Το ματς
Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια με αυτή της Παμπλόνα μια εβδομάδα πιο πριν. Η Σεβίλλη νευρική δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και δύσκολα έφτανε στην περιοχή της Οσασούνα. Για περίπου τριάντα λεπτά, το παιχνίδι κύλησε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό θέλοντας προφανέστατα να κρατήσουν τα κεκτημένα του πρώτου ημιτελικού.

Το γκολ του Σολντάντο στη νίκη της Οσασούνα βάραινε τα πόδια των Σεβιγιάνων, οι οποίοι δε θύμιζαν σε τίποτα την υπερηχητική ομάδα των τελευταίων δύο χρόνων. Απόντος του σκόρερ του πρώτου αγώνα η Οσασούνα έμοιαζε ακίνδυνη επιθετικά. Η Σεβίλλη έπρεπε να το εκμεταλλευτεί αυτό.

Βραζιλιάνικη αφύπνιση μετά το 30'

Η ομάδα του Χουάντε Ράμος ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο της και ο Λουίς Φαμπιάνο που τόσα έχει ακούσει φέτος με μια Βραζιλιάνικη ενέργεια (δε θα έμπαινε αλλιώς γκολ), έφερε τη Σεβίλλη μπροστά στο σκορ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ήταν το 37ο λεπτό, όταν ο επιθετικός της ομάδας της Ανδαλουσίας δέχτηκε μια μεγάλη μπαλιά έξω από την περιοχή, έκανε ένα κοντρόλ με το κεφάλι, έκανε ένα δεύτερο κοντρόλ με το πό9δο ανάμεσα από δύο αμυντικούς, κέρδισε μια κόντρα και ψύχραιμα πλάσαρε κάτωα από τα πόδια του Ρικάρντο κάνοντας το 1-0.

Το πρώτο ημίχρονο είχε να μας επιδείξει άλλη μια ευκαιρία του κακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι Κανουτέ.

Δαιμωνιώδης ρυθμός στο β' μερος

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αντάξιο του Ισπανικού ποδοσφαίρου καθώς οι δυο ομάδες δε σταμάτησαν να ανεβοκατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του Σάντσεθ Πιθχουάν. Η Σεβίλλη έψαχνε το δεύτερο γκολ και η Οσασούνα δε μπορούσε παρά να ακολουθήσει αυτό το ρυθμό, όποτε έβρισκε ανοιχτό γήπεδο.

Στο 46' και στο 47' Ρενάτο και Κανουτέ έχασαν δυο καλές ευκαιρίες. Η ομάδα της Παμπλόνα βρήκε χώρο και άρχισε να ξεδιπλώνει και τις δικές της αρετές.

Brazil και... 2-0

Δυστυχώς όμως γι'αυτήν η Σεβίλλη το εκμεταλλεύτηκε και δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Ρενάτο στο 53'. Ο Ντάνιελ Άλβες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος έπιασε την άμυνα της Οσασούνα στον ύπνο νικώντας τον Ρικάρντο με εναέριο πλασέ βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του Σάντσεθ Πιθχουάν.

Η ειρωνία ήταν ότι ο Γουεμπό ένα λεπτό πριν έχασε μοναδική ευκαιρία όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Παρόμοια εξέλιξη παραλίγο να έχουν και δύο φάσεις τρία λεπτά αργότερα. Ο Γουεμπό και πάλι είχε κεφαλιά στο δοκάρι για την Οσασούνα και στην αντεπίθεση ο Φαμπιάνο με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στο 62' ο Βάλντο Λόπεζ έιχε ένα ωραίο μακρινό σουτ με καμπύλη που παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Πάλοπ, ο οποίος με γροθιές έδιωξε σε κόρνερ. Από το σημείο αυτό και μετά ο ρυθμός δεν έπεσε άλλα η Σεβίλλη πιο ώριμη από ποτέ ήξερ πως έπρεπε να αντιδράσει και με σχετική άνεση κράτησε το 2-0.

Το τελευταίο σφύριγμα του Γκρέιαμ Πολ, βρήκε τους ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης να έχουν γίνει ένα κουβάρι με τους οπαδούς τους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από τη διοίκηση του γηπέδου δόθηκε εντολή να κλέισουν τα φώτα και να δημιουργηθεί ένα μοναδικό θέαμα από τους πανηγυρισμούς των Σεβιγιάνων.

Σεβίλλη (Χουάντε Ράμος): Πάλοπ, Χάβι Ναβάρο, Ντάνιελ Άλβες, Αντριάνο (26' Ντούντα), Πόουλσεν, Λουίς Φαμπιάνο (73' Κερζάκοφ), Ρενάτο (88' Αϊτόρ Όθιο), Κανουτέ, Εσκουντέ, Πουέρτα, Μαρτί

Οσασούνα (Χοσέ Άνχελ Τζιγκάντα): Ρικάρντο, Ιζκέρντο (83' Μουμιόθ), Κοελάρ, Ραούλ Γκαρσία, Κρουσάγκα, Πουνιάλ (61' Βάλντο Λόπεζ), Χουανφράν (71' Ντελπόρτε), Γουέμπο, Νταβίντ Λόπεζ, Κοράλες, Νεκούναμ

Διαιτητής:Γρέιαμ Πολ (ΑΓΓ)
Βοηθοί: Ντάρεν Καν (ΑΓΓ), Πότζερ Ιστ (ΑΓΓ)

Κίτρινες: Εσκουντέ / Ντούντα, Κουελάρ, Νεκούναμ, Μουνιόθ

Βέρντερ-Εσπανιόλ 1-2

Η Βέρντερ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί στο 4ο λεπτό, όταν ο Ούγκο Αλμέϊδα εκμεταλλεύθηκε λάθος στην άμυνα της Εσπανιόλ, μπήκε "σφήνα" στους Τορεχόν και Ιραϊθόθ και με ψιλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας "φωτιά" στο "Βέζερστάντιον". Στο 19ο λεπτό, η Βέρντερ βρέθηκε με δέκα παίκτες μετά απο μια βλακώδη κίνηση του Μίροσλαβ Κλόζε. Ο Γερμανός επιθετικός απέφυγε τον αντίπαλο του και στην συνέχεια σωριάστηκε φαρδύς-πλατύς στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσει κάποιο σφύριγμα απο τον διαιτητή, όμως το μόνο που κέρδισε ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την δέχθηκε στο 2ο λεπτό!) και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η εξέλιξη επηρέασε τους γηπεδούχους που βγήκαν απο τον ρυθμό τους, ωστόσο οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να φθάσουν στην ισοφάριση. Μετά το 30ο λεπτό οι "πράσινοι" της Βρέμης βελτίωσαν την απόδοση τους, άρχιζαν να πιέζουν εκ νέου την εστία της Εσπανιόλ και είχαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Ούγκο Αλμέϊδα (33') και Γένσεν (41'), όμως δεν μπόρεσαν να φθάσουν σ' ένα ακόμη γκολ και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στ' αποδυτήρια με την Βέρντερ να προηγείται 1-0.

Πλήρωσαν το ρίσκο οι γηπεδούχοι
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Τόμας Σάαφ, θέλησε να ρισκάρει στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι αντικατέστησε τον Σίντλερ με τον Οβομογέλα. Όμως, αυτό το ρίσκο δεν βγήκε για την ομάδα της Βρέμης, καθώς στο 50ο λεπτό ο Ριέρα προωθήθηκε απο τ' αριστερά και γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Ράϊνκε έκανε λάθος υπολογισμό και έστειλε την μπάλα στα πόδια του Κόρο που δεν είχε κανένα πρόβλημα να την σπρώξει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα και να δώσει το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στους οπαδούς της Εσπανιόλ που ήταν στις εξέδρες.

Δέκα λεπτά αργότερα, οι Ισπανοί "κλείδωσαν" τη νίκη, όταν ο Λουΐς Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ απο τ' αριστερά και ο Λακρούθ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην γωνία του ανήμπορου Ράϊνκε, με αποτέλεσμα να διαμορφώσει το 2-1 υπέρ της Εσπανιόλ. Μετά το δεύτερο γκολ των Καταλανών, με εξαίρεση μια προσπάθεια του Ντιέγκο στο 64' οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο, με αποτέλεσμα το 2-1 να μείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Συνθέσεις
Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ):
Ράϊνκε, Πάσανεν. Νάλντο, Ντιέγκο, Κλόζε, Χουντ, Οβομογέλα (46' Σίντλερ), Γένσεν (70' Ουόμε), Φρινγκς (75' Μπάουμαν), Αλμέϊδα, Σούλτς.

Εσπανιόλ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Νταβίντ Γκαρσία, Λακρούθ, Ζαμπαλέτα (65' Μαρτίνεθ), Λουΐς Γκαρσία, Ριέρα (71' Ρουφέτε), Ίτο, Τορεγιόν, Κόρο, Χάρκε, Ταμούδο (79' Ζούλιαν).

Διαιτητής: Μπερτράντ Λαγέκ (Γαλλία)
Βοηθοί: Κριστιάν Τοισόν (Γαλλία), Ερίκ Ντανσό (Γαλλία)
Τέταρτος: Στεφάν Λανό (Γαλλία)

Κίτρινες: Αλμέϊδα (Βέρντερ) - Ζαμπαλέτα, Κόρο, Λουΐς Γκαρσία (Εσπανιόλ)
Κόκκινες: Κλόζε (2η κίτρινη / Βέρντερ)






















































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ