ΕΛΛΑΔΑ

Στην Γενεύη ο Γεραπετρίτης, δεν προχωράει η λύση διοικούσας επιτροπής

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Εκλογή Βουλευτών", την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Εκλογή Βουλευτών", την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Μετά από το ραντεβού με ανθρώπους της UEFA, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επικοινωνία και με στελέχη της FIFA, την ώρα που το σενάριο της προσωπικής διοικούσας επιτροπής στο ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει να χάνει έδαφος.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να έχει συζητήσεις με ανθρώπους της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να βρεθεί μία λύση και το ελληνικό ποδόσφαιρο να αλλάξει οριστικά σελίδα, αφήνοντας πίσω μία περίοδο έντονης βίας και σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων.

Στο πλαίσιο αυτού του βαρύ φορτίου που έχει επωμιστεί, ο Υπουργός Επικρατείας βρέθηκε στην Νιόν όπου την Δευτέρα μίλησε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν ( αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για επίσκεψη στην Ελλάδα) ενώ την Τρίτη, η περιοδεία του είχε νέο σταθμό.

Αυτός ήταν η Γενεύη, με τον κύριο Γεραπετρίτη να έχει επικοινωνία με στελέχη της FIFA αλλά όχι τον ίδιο τον Τζάνι Ινφαντίνο, με τον Νο 1 παράγοντας της FIFA να βρίσκεται σε ταξίδι στην Πολωνία και τον έμπιστο άνθρωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναμένεται μάλιστα πολύ σύντομα να μεταβεί ξανά στην Γενεύη για να του απευθύνει προσωπική πρόκληση να έρθει στην Ελλάδα.

Στην επικοινωνία που είχε την Τρίτη με ανθρώπους της FIFA, στην ατζέντα του ήταν τα χειραγωγημένα ματς αλλά και ζητήματα βίας, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως το σχέδιο για λύση διοικούσας επιτροπής, με επικεφαλής τον Ντέμη Νικολαιδη, δεν προχωράει.

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην παρούσα φάση, όλα συνηγορούν στο γεγονός πως οδεύουμε για εκλογές στην ΕΠΟ Ιούνιο ή Ιούλιο, όπως ήταν δηλαδή προγραμματισμένο και καθορισμένο, και είχε μάλιστα προαναγγελθεί στην πρόσφατη συνάντηση των Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και ανθρώπους των UEFA/FIFA.

Αυτό πάντως που προκύπτει από τις μέχρι τώρα κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που θέλει να απενεργοποιήσει οριστικά τη βόμβα που απειλεί να ανατινάξει τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι πως έχει ως σχέδιο τη δημιουργία ενός ποδοσφαρικού μνημονίου, με τα κλειδιά να πηγαίνουν στην UEFA και στην FIFA, χωρίς να δημιουργείται προσωρινή διοικούσα επιτροπή για να βοηθήσει στην υλοποίησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στη Γενεύη ο Γεραπετρίτης για το ραντεβού με την UEFA
ΕΠΟ: Ζητά συνάντηση με FIFA/UEFA για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης
Έστειλε μήνυμα για συνεργασία με την κυβέρνηση ο Ινφαντίνο
Έρχεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ