Στη Γενεύη ο Γεραπετρίτης για το ραντεβού με την UEFA

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται από σήμερα (3/2) στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA. Στόχος είναι να δοθούν τα "κλειδιά" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου χτυπάει στην Ελβετία. Εκεί μεταφέρεται το ενδιαφέρον, καθώς ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στη Γενεύη, όπου θα συναντηθεί σήμερα (3/2) με ανώτατα στελέχη της UEFA και αύριο (4/2) με τη FIFA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για ανάταξη και επανεκκίνηση.

Ο κ. Γεραπετρίτης, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ, είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να "τρέξει" το θέμα και να παρθούν γενναίες αποφάσεις, ώστε να επανέλθει η "κανονικότητα". Μαζί του δεν βρίσκεται ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος απέχει πλέον από τα ζητηματα του ποδοσφαίρου.

Στόχος του ταξιδιού είναι να συνταχθεί ένα "μνημόνιο" με τις διεθνείς συνομοσπονδίες και να αναλάβουν ουσιαστικά τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο έχει πιάσει πάτο και κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει και πιο χαμηλά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει και γι' αυτό και ανέλαβε πρωτοβουλίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ώστε να λυθεί το ζήτημα και να μην οδηγηθούμε σε Grexit.

Προσέξτε, δεν μιλάμε για συνεργασία όπως αυτή που υπάρχει από το 2016. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει τα "κλειδιά" του ελληνικού ποδοσφαίρου σε FIFA-UEFA, να αναλάβουν τα πάντα και να κάνουν απόλυτο κουμάντο με άτομα δικά τους, συν πρόσωπα κοινής αποδοχής από το εγχώριο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Μην ξεχνάμε ότι το Σάββατο (1/2) γνωστοποιήθηκε ότι υπήρξε ραντεβού του κ. Γεραπετρίτη με τον Ντέμη Νικολαΐδη και αντάλλαξαν απόψεις οι δυο τους, ενώ φαίνεται πως αποτελεί στρατηγική επιλογή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και άλλοτε πρόεδρος της ΑΕΚ, προκειμένου να παίξει κεντρικό ρόλο στη νέα εποχή. Μένει να αποσαφηνιστεί ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί και τι θα συναποφασίσουν οι δυο πλευρές.

Εξάλλου, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα πουν οι ξένοι για τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που άλλαξε τις ποινές για την πολυιδιοκτησία και το μετοχολόγιο, αφαιρώντας τον υποβιβασμό και βάζοντας αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο, διότι θα πρέπει να αλλάξει και ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ μεσούσης της σεζόν και το θέμα δεν είναι τόσο απλό.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS