ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Ουγγαρία: Με Τσιμίκα και Ζέκα η ενδεκάδα της Εθνικής

UEFA NATIONS LEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÍÄÑÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÍÄÑÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσιμίκας κερδίζει τη μάχη για το αριστερό άκρο της άμυνας, προβάδισμα Μπάρκα για την εστία, επιστρέφει ο Ζέκα στον άξονα. Δείτε ποιοι θα βρίσκονται στην ενδεκάδα της Εθνικής με την Ουγγαρία (12/10, 21:45).

Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό και πρόωρο, ο αγώνας με την Ουγγαρία έχει πάρει χαρακτήρα τελικού για την Εθνική μας ομάδα μετά την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στη "Groupama Arena" της Βουδαπέστης (2-1). Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, η πρωτιά στον όμιλο της "γαλανόλευκης" στη League C του Nations League απομακρύνεται και παράλληλα αυξάνεται η πίεση στον Μίχαελ Σκίμπε.

Ο Γερμανός προπονητής φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στους 10 από τους 11 του αρχικού σχήματος, με μοναδικό δίλημμα να αποτελεί το αριστερό άκρο της άμυνας. Βέβαια, στο δικό του μυαλό πιθανότατα δεν υπάρχει δίλημμα ούτε εκεί, έχοντας πάρει τις τελικές αποφάσεις του, αλλά συνηθίζει να κρατάει τους πάντες σε εγρήγορση και συχνά πυκνά να κάνει εκπλήξεις στον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Το 4-2-3-1 δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού είναι η διάταξη που έχει καθιερώσει στην Εθνική μας. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δεδομένες απουσίες που περιορίζουν τις λύσεις του προπονητή, αφού παίκτες όπως ο Μάνταλος και ο Τοροσίδης λογίζονται ως βασικοί και δεν θα τους έχει στην διάθεσή του. Οι Λαμπρόπουλος και Φετφατζίδης κλήθηκαν, αλλά αναμένεται να μείνουν στον πάγκο.

Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ

Στα γκολπόστ, ο Μπάρκας έχει το προβάδισμα για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα αντί του Πασχαλάκη, αλλά ας μην αποκλείσουμε και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις. Πάντως, ο πορτιέρε της ΑΕΚ φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο.

Οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος θα είναι στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Μπακάκης και αριστερά ο Τσιμίκας φαίνεται να κερδίζει τη μάχη έναντι του Γιαννούλη. Ο Τζαβέλλας θα μείνει στον πάγκο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφού ο κόουτς θέλει έναν πιο επιθετικογενή ακραίο μπακ.

Ο Ζέκα επανέρχεται στην ενδεκάδα της Εθνικής, έχοντας δίπλα του -κατά πάσα πιθανότητα- τον Κουρμπέλη, ο Φορτούνης θα κινείται πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος δεν απειλείται από κάποιον άλλον για την γραμμή κρούσης, ενώ στις δυο πτέρυγες θα είναι οι Πέλκας και Μπακασέτας.

Να τονιστεί, δε, πως ο Σκίμπε έχει κάνει διάφορες δοκιμές το τελευταίο διήμερο στον Άγιο Κοσμά, τόσο στα πρόσωπα όσο και στην διάταξη, θέλοντας να ανακατέψει την τράπουλα και να κρατήσει τους πάντες σε εγρήγορση, όπως άλλωστε συνηθίζει. Πάντως, οι περισσότερες θέσεις έχουν "κλειδώσει" και μένει να φανεί αν αφήνει κάποια έκπληξη για τον αγώνα!

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ