STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τρεις αγωνιστικές στον Ολυμπιακό για την υπόθεση Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ολυμπιακός, Πλατανιάς EUROKINISSI SPORTS

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο τιμώρησε με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών την ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά την εκδίκαση της υπόθεσης με την ΠΑΕ Πλατανιάς, σε σκεπτικό 18 σελίδων.

Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμώρησε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ τον Ολυμπιακό, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης με αντίδικο την ΠΑΕ Πλατανιάς και την καταγγελία που είχε κάνει η ομάδα των Χανίων για το παιχνίδι του Φαλήρου.

Αναλυτικά η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου:

"Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14562/16-05-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00». Επιβάλλει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές ημέρες".

Η καταγγελία της ΠΑΕ Πλατανιάς έκανε λόγο για ξυλοδαρμό παικτών και ανθρώπων της αποστολής που είχε ταξιδέψει στον Πειραιά για το παιχνίδι, ο αθλητικός εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη και είχαν καταθέσει όλοι όσοι μετείχαν της αποστολής του Πλατανιά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Το σκεπτικό της απόφασης αναλύεται σε 18 σελίδες, ενώ η απόφαση αιτιολογείται ουσιαστικά ως εξής:

"Από τα ανωτέρω, επομένως, συνάγεται ότι η ένταση της μετελθούσης σωματικής βίας επί των προρρηθέντων μελών της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ήταν ήπια και σε κάθε περίπτωση όχι τέτοια, ώστε να προκληθεί σε οιονδήποτε εμπλεκόμενο έστω και ελαφρά σωματική βλάβη.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι δεν έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση των αγνώστων δέκα (10) περίπου ανδρών, που υπήρξαν και οι φυσικοί αυτουργοί της λεκτικής και σωματικής βίας". Ως παίκτες που δέχθηκαν επίθεση κατονομάζονται οι Χρυσοβαλάντης Μαλανδράκης, Αντώνιος-Στυλιανός Κοκκαλάς, Βάντερσον και Γιορέντε.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο αποφάσισε την τιμωρία των "ερυθρολεύκων" με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, που θα ισχύσει τη νέα σεζόν. Η ποινή πάντως είναι εφέσιμη και οι Πειραιώτες προτίθενται να ασκήσουν έφεση.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει την επιτροπή εφέσεων και για την τιμωρία που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα μετά τα γεγονότα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, δικαιώθηκε εν μέρει και τελικά οι 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών έγιναν 1, μαζί με ένα πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ. Παράλληλα οι Πειραιώτες έχουν τιμωρηθεί με 1 ακόμη αγωνιστική μετά τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έχοντας ασκήσει έφεση.

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εν μέρει δικαίωση του Ολυμπιακού από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ
Στο χέρι του Πέδρο Μαρτίνς να "χωρίσει" με την Γκιμαράες
"Η Γουότφορντ ετοιμάζει πρόταση 6.3 εκατ. ευρώ για Ελαμπντελαουί"
Πορτοκαλί διαρροή για τη νέα φανέλα του Ολυμπιακού
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ