ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μια αγωνιστική στον Ολυμπιακό, 15 μήνες απαγόρευση στον Μοντεστό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
Μοντεστό EUROKINISSI SPORTS

Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για την υπόθεση με τον Φρανσουά Μοντεστό στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ενώ στον Κορσικανό επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 15 μήνες.

Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για την υπόθεση με τον Φρανσουά Μοντεστό στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ στον Κορσικανό επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 15 μήνες για τις απειλές προς τον παρατηρητή του αγώνα, Κωνσταντίνο Βρακά.

Θυμίζουμε πως η έκθεση του παρατηρητή της Ομοσπονδίας έκανε λόγο για επίθεση, με απειλητικές εκφράσεις από τον Γάλλο: "Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε 'τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς'. Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων".

Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ύψους 30.000 ευρώ, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ. Να τονιστεί ότι έγινε δεκτή η πρόσθετη παρέμβαση από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την συγκεκριμένη υπόθεση. Βέβαια, για την υπόθεση Μοντεστό μπορεί να ασκηθεί έφεση από τους Πειραιώτες και αναμένεται να το πράξουν.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα, έπεσε η ποινή του Ολυμπιακού για την υπόθεση του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ στο Φάληρο μετά την έφεση που άσκησε και θα εκτίσει μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και θα πληρώσει πρόστιμο 95.000 ευρώ. Εν ολίγοις, για τις δυο υποθέσεις το σύνολο είναι δυο αγωνιστικές χωρίς θεατές και 125.000 ευρώ πρόστιμο για την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ:

"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Συνεκδίκασε με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά των Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ», «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και κατά του Francois Modesto, καθώς και επί της πρόσθετης παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ.

ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ τη δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και τον τρίτο εγκαλούμενο, Francois Modesto, πειθαρχικώς ελεγκτέους για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ