STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2-0

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2-0
INTIME SPORTS

Το φάντασμα του τραγικού Ολυμπιακού εμφανίστηκε στην Τρίπολη και έτσι ο ψυχωμένος Αστέρας πήρε εύκολα τη νίκη (2-0) με δύο δώρα του Μπάλας Μέγιερι. Στο -5 η κορυφή. Το κλειδί της αναμέτρησης, η ανασκόπηση και η ανάλυση του αγώνα, αλλά και τα στατιστικά.

Χειρότερο Ολυμπιακό ίσως δεν έχουμε ξαναδεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο (το δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου , ενώ μίλησε για τις δυσκολίες που προκύπτουν για τον τίτλο). Οι Πειραιώτες θύμισαν την ομάδα του 2009-2010 και πραγματοποιώντας μια άθλια εμφάνιση, γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν αμέτρητα λάθη, "έμειναν" στην Μασσαλία και απογοήτευσαν τους περίπου 4.000 οπαδούς της ομάδας που έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Τρίπολης, μένοντας στο -5 από την κορυφή.

Το σερί του Βαλβέρδε στην επαρχία έσπασε (8-0), ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από ακριβώς ένα χρόνο σε ματς πρωταθλήματος (27/11 είχε χάσει από την ΑΕΚ με 1-0 ), η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα είναι γεγονός και πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα στη μάχη για τον πρωταθλητή.

Πως φτάσαμε ως εδώ; Είναι απλό... Ο Ολυμπιακός είχε πολύ κακή κυκλοφορία (δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από τρεις πάσες), έκανε ένα σωρό παιδαριώδη λάθη (κυρίως ο Τοροσίδης και ο Μέγιερι που φταίει και στα δύο γκολ), είχε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, φρεσκάδας, πάθους, θέλησης και ήταν ασύνδετος (μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές). Με λίγα λόγια, άθλια εμφάνιση.

Μοιραίος, όπως σας προαναφέραμε ήταν ο Μπάλας Μέγιερι, που αρχικά έκανε το πέναλτι απ' το οποίο ήρθε το πρώτο γκολ του Αστέρα και στη συνέχεια άφησε άδεια την εστία του και έδωσε την ευκαιρία στον Περόνε να κάνει το 2-0. Δεν ήταν ο μόνος κακός του Ολυμπιακού (κανείς δεν έπαιξε καλά), αλλά σίγουρα τα λάθη του ήταν πιο σημαντικά και καθοριστικά για την έκβαση του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" αποδεικνύουν μέχρι στιγμής πως δεν μπορούν να τα πάνε καλά και σε Ευρώπη και σε Ελλάδα κι αυτό γιατί υπάρχει η κούραση, οι τραυματισμοί και τα συνεχόμενα παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται για κάποιες φάσεις του διαιτητή, με αποκορύφωμα μια κλωτσιά του Μπαρτολίνι πάνω στον Αβραάμ Παπαδόπουλο εντός περιοχής, το οποίο δεν έδωσε πέναλτι ο διαιτητής.

Για να μην αδικούμε όμως και τους μεγάλους νικητές, ο Σάκης Τσιώλης αξίζει συγχαρητήρια γιατί η ομάδα του εμφανίστηκε απόλυτα διαβασμένοι, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της, έπαιξε με πάθος, θέληση και πλάνο και τελικά ανταμείφθηκε μ' ένα σπουδαίο τρίποντο.

Δείτε το LIVE του αγώνα, όπως το επιμελήθηκε ο Στέλιος Χαρτζουλάκης

Ταυτότητα Αγώνα

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Διαιτητής: Δ. Κύρκος

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης, Δ. Τάτσης

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φορμίκα (68' Αλβάρες), Χουανίτο, Ράγιο, Μάρτινς, Χούλι (63' Πιπίνης), Μπρέσκα, Περόνε (81' Ουσέρο).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (22' Χολέμπας), Μαρκάνο, Μανιάτης, Μοδέστο (66' Φετφατζίδης), Μόνχε (46' Μόνχε), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ.

Σκόρερ: 42' Μάρτινς, 70' Περόνε

Κίτρινες: 39' Μιραλάς, 41' Μέγιερι, 89' Φουστέρ, 91' Χολέμπας / 46' Μάρτινς, 48' Χούλι, 53' Χουανίτο, 58' Χακόμπο, 74' Αλβάρες, 84' Πιπίνης.

Ανασκόπηση

Με μια μονάχα μια αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι στην Μασσαλία παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, βάζοντας στη θέση του Χολέμπας τον Μόνχε, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε μια επιθετική ενδεκάδα, βάζοντας μέσα Μάρτινς, Μπρέσκα και Περόνε. Δείτε αναλυτικά τις ενδεκάδες παραπάνω.

Το γήπεδο της Τρίπολης θύμιζε "Καραϊσκάκης", αφού περίπου 4.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις εξέδρες, ενώ πριν τη σέντρα του αγώνα, είχαν και coreo με το σήμα της ομάδας και ερυθρόλευκα χαρτάκια. Παρόλα αυτά, ο Αστέρας ως πραγματικός γηπεδούχος, μπήκε δυνατά και λίγο έλειψε να σκοράρει στο 6'. Ο Φορμίκα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπρέσκα έκανε το σουτ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μέγιερι.

Το δοκάρι των γηπεδούχων, αφύπνισε τους Πειραιώτες, που στη συνέχεια πάτησαν γκάζι, προσπάθησαν περισσότερο, όμως δεν κατάφεραν κάτι, εκτός από να έχουν την κατοχή της μπάλας. Η κυκλοφορία τους πάντως ήταν πολύ κακή και οι "ερυθρόλευκοι" έμοιαζαν επηρεασμένοι από το ματς της Τετάρτης και ανίκανοι να αλλάξουν πάνω από 2-3 πάσες. Υπήρχε ξεκάθαρο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή.

Η "ερυθρόλευκη" τραγωδία και το δώρο του Μέγιερι (1-0)

Και μέσα σ' όλα τα παραπάνω, προσθέστε και το πρόβλημα με τον Μέλμπεργκ, όπου τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Χολέμπας, με τον Μαρκάνο να περνά στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Ολυμπιακός δεν είχε βρει ρυθμό και ο Αστέρας ήταν άκρως επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Σε μια απ' αυτές ο Χούλι πήγε να πασάρει στον Μάρτινς, αλλά ο Μέγιερι πρόλαβε να μπλοκάρει.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, πραγματοποίησαν την πιο άθλια εμφάνισή τους, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, τα άκρα (κυρίως ο Τοροσίδης) δεν σταμάτησαν να βοηθούν τους... γηπεδούχους και ήταν δεδομένο πως θα το πληρώσουν. Αυτό έγινε στο 42' όπου ο Μέγιερι έκανε δώρο ένα πέναλτι στον Μάρτινς και εκείνος το μετέτρεψε σε γκολ. Ο Ούγγρος πορτιέρο δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα σ' ένα μακρινό σουτ και μετά ανέτρεψε τον άσο του Αστέρα. Το 1-0 ήταν γεγονός για τον ψυχωμένο Αστέρα και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν απελπισμένος με τα 29 λάθη των παικτών του και με τη γενικότερη εικόνα της ομάδας του και στην επανάληψη αποφάσισε να περάσει στη θέση του Μόνχε τον Πάντελιτς, προκειμένου να δυναμώσει τη γραμμή κρούσης του και να βοηθήσει τον Τζιμπούρ.

Πράγματι, η εικόνα των "ερυθρολεύκων" βελτιώθηκε κάπως, αν και τα λάθη δεν σταμάτησαν. Έτσι και ο Μπρέσκα σε μια αντεπίθεση παραλίγο να κάνει τη ζημιά στους φιλοξενούμενους. Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Ο Χακόμπο όμως νίκησε και τον Τζιμπούρ και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο Μέγιερι βοήθησε, ο Περόνε σκόραρε (2-0)

Με τα λεπτά να περνούν υπέρ του Αστέρα, ο Βαλβέρδε έκανε και τη τρίτη του αλλαγή στο 66', βάζοντας τον Φετφατζίδη στη θέση του Μοδέστο. Και ενώ οι Πειραιώτες έψαχναν το γκολ, οι Αρκάδες είναι αυτοί που το πέτυχαν με τη βοήθεια του Μέγιερι. Ο Περόνε έφυγε στην αντεπίθεση υπό την πίεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο πορτιέρο του Ολυμπιακού βγήκε δίχως λόγο εκτός εστίας και ο Αργεντινός φορ του Αστέρα πλάσαρε εύκολα σε άδεια εστία και έγραψε το 2-0.

Όλα πλέον ήταν πιο εύκολα για τους Αρκάδες, που είχαν τη ψυχολογία με το μέρος τους και "ροκάνιζαν" το χρόνο, έχοντας δύο γκολ προβάδισμα. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν δύο καλές στιγμές με τον Τζιμπούρ (79', 86'), αλλά τα τελειώματά του ήταν πολύ άσχημα και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι γηπεδούχοι πήραν μια παλικαρίσια νίκη.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Ο Μέγιερι δεν ήταν το κλειδί, αλλά το αντικλείδι για την ομάδα του. Ο Ούγγρος πορτιέρο με δύο παιδαριώδη λάθη, χάρισε ισάριθμα γκολ στον Αστέρα Τρίπολης και τον βοήθησε να πάρει το τρίποντο. Φυσικά δεν ευθύνεται μονάχα ο ίδιος, αλλά συνολική άθλια εμφάνιση του Ολυμπιακού. Και για να μην αδικούμε τον Αστέρα, κλειδί ήταν το διάβασμα του Τσιώλη και η αποφασιστικότητα και το πάθος των γηπεδούχων.

Συνέντευξη Τύπου

Για τους επιθετικούς προσανατολισμούς της ομάδας του μίλησε ο Σάκης Τσιώλης , ο οποίος τόνισε πως είναι υπερήφανος για τη πρώτη νίκη του κόντρα στον Ολυμπιακού. Τι ευχήθηκε στους Πειραιώτες.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβε τις ευθύνες του για την ήττα στην Τρίπολη, μίλησε για το χειρότερο ημίχρονο που έχει κάνει η ομάδα όσο είναι στον Ολυμπιακό, κάλυψε τον Μέγιερι, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για την κατάκτηση του τίτλου. Τι είπε για τραυματισμούς και πρωτάθλημα.

Στατιστικά

2

Γκολ

0

1

Ασίστ

0

9

Τελικές προσπάθειες

12

3

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

6

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

5

0

Κεφαλιές

4

5

Αποκρούσεις

5

29

Επεμβάσεις

11

21

Κλεψίματα

14

20

Φάουλ

10

8

Οφσάιντ

3

0

Κόρνερ

7

43

Λάθη

58

3/17

Γεμίσματα

11/41

Το φιλμ του αγώνα

6' Κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι από τον Μπρέσκα (Αστέρας Τρ.) Από σουτ του Μπρέσκα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος διώχνει με το κεφάλι, αλλά η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγκιερι, που στη συνέχεια μπλοκάρει.

11' Ο Μπαρτολίνι προλαβαίνει τον Μιραλάς, προτού γίνει επικίνδυνος για την εστία του Χακόμπο.

26' Ωραία η αντεπίθεση του Αστέρα, με τον Χούλι από αριστερά να δοκιμάζει να γυρίσει για τον Μάρτινς, αλλά ο Μέγκιερι επεμβαίνει και με διπλή προσπάθεια "καθαρίζει" τη φάση.

31' Καλή προσπάθεια του Μιραλάς από αριστερά, αποφεύγει έναν αντίπαλο, αλλά το σουτ του είναι αδύναμο και φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χακόμπο.

34' Προσπάθεια για γύρισμα του Χούλι από δεξιά, ο Μέγκιερι πέφτει σωστά και μπλοκάρει.

40' Πέναλτι για τον Αστέρα Τρίπολης μετά από φάουλ του Μέγκιερι στον Μάρτινς.

42' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛ για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Μάρτινς! Ο άσος του Αστέρα στέλνει την μπάλα αριστερά και το 1-0 είναι γεγονός.

55' Σουτ του Φουστέρ για τον Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Χακόμπο. Η μπάλα κοντράρει σε κάποιον παίκτη και καταλήγει στα χέρια του Χακόμπο.

58' Αντεπίθεση με τον Μπρέσκα να σουτάρει από μακριά και τον Μέγκιερι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

60' Κεφαλιά του Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό και εντυπωσιακή απόκρουση από τον Χακόμπο.

61' Νέα ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Κεφαλιά του Α. Παπαδόπουλου για τον Ολυμπιακό και νέα καλή απόκρουση από τον Χακόμπο.

70' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Περόνε! Αντεπίθεση με τον Περόνε να φεύγει από δεξιά μαζί με τον Αβραάμ. Ο Αργεντίνος εκμεταλλεύεται τη λανθασμένη έξοδο του Μέγκιερι και "κρεμάει" τον Ούγγρο με ένα πανέμορφο πλασέ.

78' Ο Μπαρτολίνι ανατρέπει μέσα στην περιοχή τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, αλλά ο διαιτητής δεν δίνει πέναλτι.

79' Άστοχο σουτ του Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό! Τεράστια ευκαιρία για τον Τζιμπούρ, που δεν μπορεί ακριβώς μπροστά από το τέρμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

86' Πολύ κακό το σουτ του Τζιμπούρ από αριστερά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ