ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Δύσκολα τα πράγματα για το πρωτάθλημα"

Βαλβέρδε: "Δύσκολα τα πράγματα για το πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβε τις ευθύνες του για την ήττα στην Τρίπολη, μίλησε για το χειρότερο ημίχρονο, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για την κατάκτηση του τίτλου. Τι είπε ο Μέγιερι.

Η πρώτη ήττα στη φετινή Superleague φέρνει τον Ολυμπιακό στο -5 από τον Παναθηναϊκό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν δίστασε να πει την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή τα πράγματα είναι πλέον δύσκολα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ισπανός τεχνικός, τόνισε πως φταίει όπως κάθε προπονητής μετά από άσχημο αποτέλεσμα, δεν θέλησε να τα ρίξει στον Μέγιερι, ενώ είπε πως το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερο στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Αναλυτικά:

"Το σίγουρο είναι ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Ήμασταν αρκετά κακοί, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε δυσκολία να βγούμε μπροστά, και ο Αστέρας ενώ δεν είχε ευκαιρίες σε μια αντεπίθεση κατάφερε να βάλει γκολ. Το κυριότερο δε δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δε μπήκαμε στο παιχνίδι κι αυτό ήταν υπέρ του αντιπάλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε με κάποιες αλλαγές να βρούμε τρόπους, όμως δύσκολα μπαίναμε στην περιοχή του Αστέρα. Μετά το δεύτερο γκολ βιαζόμασταν και πλέον είχαμε πίεση. Πληρώσαμε το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε όπως δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε.

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή έχουν γίνει τα πράγματα δύσκολα για μας για το πρωτάθλημα, αυτή η ήττα ήρθε μετά από μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη που γέμισε αισιοδοξία τους οπαδούς μας. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να παλεύουμε για το πρωτάθλημα και να βάλουμε στο μυαλό μας τι πρέπει να κάνουμε όταν το ματς δε μας πηγαίνει.

"Δικό μου το φταίξιμο"

Το φταίξιμο είναι πάντα του προπονητή. Γιατί ξέρουν οι παίκτες πως θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο που έκαναν στη Μαρσέιγ αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι παίκτες δεν ήταν τόσο δυναμικοί όπως ήταν στη Γαλλία, όμως το φταίξιμο είναι του προπονητή. Η μεγάλη διαφορά των δύο παιχνιδιών είναι ότι στη Μαρσέιγ έπρεπε να περιμένουμε, ενώ εδώ έπρεπε να βγούμε εμείς στην επίθεση και δεν το καταφέραμε.

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για το Μέγιερι. Ο κόσμος στέκεται πολύ στα λάθη του τερματοφύλακα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπολόγισε καλά στο δεύτερο γκολ αλλά όλοι οι παίκτες κάνουν λάθη. Για το πρώτο γκολ δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει, μπορεί να έσκασε η μπάλα. Ο Μέγιερι είναι πολύ νέος και έχει αναλάβει ευθύνες, πολλοί παίκτες όμως έχουν κάνει σήμερα λάθη.

"Το χειρότερο ημίχρονο"

Όταν χάνεις μπορεί να σταθείς σε πολλούς τομείς ότι φταίνε, όπως η κούραση, οι τραυματίες, όμως όλα αυτά ακούγονται δικαιολογίες. Αν είχαμε παίξει καλά όμως και ας χάναμε θα λέγαμε ότι παίξαμε. Όμως κάναμε το χειρότερο ημίχρονο όσο είμαι προπονητής.

Μας έχουν προβληματίσει οι τραυματισμοί όμως δεν είναι όλοι ίδιοι ή όλοι μυικοί. Όμως δεν είναι και φυσιολογικό που έχουμε 3 εγχειρήσεις σε γόνατο. Όμως αυτό δεν έχει σχέση με σήμερα.

Ο Παναθηναϊκός είναι 5 βαθμούς μπροστά, είναι σημαντικοί βαθμοί, όμως τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και δε μπορούμε να πούμε τι θα συμβεί. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα γραμμένο. Στο Champions League έχουμε χάσει 2 παιχνίδια κι όμως τώρα παίζουμε για την πρόκριση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ