STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-1: Είχε δύο MVP και έγραψε την πρώτη νίκη για το 2020

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-1: Είχε δύο MVP και έγραψε την πρώτη νίκη για το 2020
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ το 2020. Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν 3-1 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ με τους Λιβάγια και Βέρντε να κάνουν σούπερ παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αλλά δεν αιφνιδίασαν την προβληματική άμυνα της Ένωσης.

Η ΑΕΚ με θέματα στην άμυνα σπατάλησε ένα ημίχρονο για να καθαρίσει από νωρίς το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι κιτρινόμαυροι, πάντως, στο δεύτερο μέρος με τις δύο αλλαγές του Μάσιμο Καρέρα (Βέρντε και Σιμόες), βρήκαν ουσία στο παιχνίδι τους και νίκησαν τους Αγρινιώτες με 3-1.

Σούπερ ο Μάρκο Λιβάγια που σκόραρε δύο φορές στο ματς, ενώ ο Ντανιέλε Βέρντε που έγινε αλλαγή στο β' μέρος έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Παναιτωλικού και βοήθησε την ΑΕΚ ν' αποκτήσει κυριαρχική εικόνα και να πάρει το πρώτο της τρίποντο για το 2020 και με δύο δύσκολους αγώνες ν' ακολουθούν με Αστέρα στο Κύπελλο και ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα.

ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΤΟΧΗ, ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, γεγονός που δεν προκάλεσε εκπλήξεις αφού η Ένωση έχει να δώσει την Τετάρτη ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα και την Κυριακή ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, λοιπόν για τους κιτρινόμαυρους του 2020 δεν ήταν ιδανικό.

Η ΑΕΚ ναι μεν έχει την κατοχή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσε να αναπτυχθεί δεν απέφερε καρπούς. Παράλληλα, ο Παναιτωλικός ήταν κλεισμένος στα καρέ του και επιχειρούσε δειλά δειλά να πάρει μέτρα στο γήπεδο και ν' αυξήσει το τέμπο της πίεσης του. Το πρώτο μέρος, γενικότερα, δεν ήταν καλό με τις δύο ομάδες να μοιάζουν ασύνδετες και χωρίς ένταση.

ΓΚΟΛ ΜΕΣΩ VAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Και εκεί που η ΑΕΚ έψαχνε τρόπο να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Κνετ, κατάφερε να βρει γκολ με τη βοήθεια του VAR. Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς σύμφωνα με την απόφαση των διαιτητών ανατράπηκε στην περιοχή του Παναιτωλικού και κατόπιν διαβουλεύσεων υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ της ομάδας του.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάρκο Λιβάγια που ήταν εύστοχος απέναντι στον κίπερ των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 1-0 στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κροάτης με το συγκεκριμένο τέρμα έφτασε τα πέντε στο πρωτάθλημα (σ.σ. τα έκανε έξι στη συνέχεια), συνεχίζοντας να κάνει μία ικανοποιητική σεζόν για τον ίδιο. Βέβαια, παρότι η ΑΕΚ προηγήθηκε δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα της και τιμωρήθηκε λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Όπως αναφέραμε παραπάνω, λοιπόν, η ΑΕΚ από την αδυναμία της να δημιουργήσει φάσεις και να απειλήσει τον προτελευταίο Παναιτωλικό στη βαθμολογία το πλήρωσε. Στο 42ο λεπτό ο Παναιτωλικός βγήκε όμορφα μπροστά, ο Ταχάρ σέντραρε στην κιτρινόμαυρη περιοχή με τους αμυντικούς του Καρέρα να μην αντιδρούν σωστά.

Εκμεταλλευόμενος τις λάθος τοποθετήσεις των γηπεδούχων ο Ντίας, έπιασε το πλασέ μπροστά από τον ανήμπορο ν' αντιδράσει Βασίλη Μπάρκα και ισοφάρισε σε 1-1. Και σαν να μην έφτασε αυτό για την ΑΕΚ, ο Παναιτωλικός παραλίγο να βρει και δεύτερο γκολ! Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κέβιν βρέθηκε μόνος στην περιοχή των Βράνιες - Οικονόμου, όμως το σουτ στην κίνηση που έπιασε έδιωξε ο Βασίλης Μπάρκας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΡΑ

Στο δεύτερο μέρος ο Μάσιμο Καρέρα πέρασε τον Ντάνι Βέρντε στο ματς και ο Ιταλός έστειλε μήνυμα πως όταν είναι στα up του μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εικόνα της ομάδας. Ο Ιταλός μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι (παρέα και ο Αντρέ Σιμόες), σημειώνοντας φοβερή εμφάνιση. Ο Βέρντε ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Παναιτωλικού και έδωσε πνοή στην ΑΕΚ η οποία απέναντι στην κλειστή άμυνα του Παναιτωλικού είχε σοβαρά θέματα στο κομμάτι της δημιουργίας.

Ο ΛΙΒΑΓΙΑ MVP ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το 1-1 της ΑΕΚ έγινε 3-1... Πώς; Στο 56' ο Βέρντε εκτέλεσε κόρνερ και ο Μάρκο Λιβάγια σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με κεφαλιά. Και στο 83ο λεπτό ο Κροάτης είχε την ευκαιρία να γράψει χατ-τρικ, αλλά το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος το θυσίασε για χάρη του Ιταλού συμπαίκτη του.

Στη στιγμή του ματς, ο Βέρντε ζήτησε από τον Λιβάγια να χτυπήσει εκείνος το πέναλτι, διότι ήθελε να το αφιερώσει στο νεογέννητο παιδί του. Ο πατέρας Λιβάγια δεν το σκέφτηκε για πολύ ώρα και άφησε τον συμπαίκτη του να κάνει το 3-1 στο 83ο λεπτό.

Γενικότερα, η ΑΕΚ δεν έδειξε καλό πρόσωπο με κακές σκέψεις στην άμυνα. Ωστόσο, με την είσοδο του Βέρντε και την αποτελεσματικότητα του Λιβάγια μπόρεσε να πάρει την πρώτη της νίκη για το 2020. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της απουσίας του Ολιβέιρα αγωνίστηκε ο Γιακουμάκης που στο 64' με κεφαλιά είχε δοκάρι μετά από την ωραία επέμβαση του Κνετ.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ