ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκτός και ο Γκαλέτι

Εκτός και ο Γκαλέτι
Λεμονής

Εδώ και τώρα εξηγήσεις θα πρέπει να δώσουν στου Ρέντη για τους συνεχείς μυϊκούς τραυματισμούς

Ένα από τα "κλειδιά" ενόψει Τσέλσι, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, τέθηκε νοκ άουτ. Μα δεν είναι η πρώτη φορά. Ο ίδιος το 'χει ξαναπάθει. Ο Λεντέσμα δύο φορές, ο Λουα Λούα, ο Τοροσίδης, ο Σέζαρ, ο Στολτίδης, ο Κοβάσεβιτς έφτασε στα πρόθυρα και πόσους ξεχνάμε. Συνεχείς μυϊκοί τραυματισμοί και επειδή το ποδόσφαιρο είναι το ομορφότερο άθλημα, αρκεί να το ξέρεις, θα μας επιτρέψετε να σας κάνουμε μία μικρή ανάλυση, ώστε να καταλάβετε τι γίνεται και να βγάλετε και ασφαλέστερα συμπεράσματα:
-Μέσα σε ένα σκληρό άθλημα, είναι λογικό να χτυπήσεις. Από τις κλωτσιές και μόνο που πέφτουν, όλα είναι ρίσκο. Μπορείς να σπάσεις πόδι στην χειρότερη, να υποστείς ρήξη χιαστών. Να γυρίσεις δηλαδή γόνατα, να σου φύγουν αστράγαλοι, να γίνουν όλα όσα δεν θέλεις και δεν περιμένεις.

-Υπάρχουν όμως και οι μυϊκοί τραυματισμοί, αυτοί δηλαδή που έχουν σχέση με το κατά πόσο διατηρούνται στην σωστή κατάσταση οι μύες του ποδοσφαιριστή.

-Αυτοί που πρέπει να προσεχθούν περισσότερο είναι ο τετρακέφαλος (μπροστά στο μπούτι για τους αδαείς), ο δικέφαλος (από πίσω) και η γάμπα. Εκεί είναι οι πιθανοί... στόχοι ενός τραυματισμού.

-Για να τραυματιστείς εκεί θα πρέπει είτε να κάνεις μία απότομη κίνηση (δύσκολο), είτε να είσαι κουρασμένος και να δώσεις το κάτι παραπάνω, είτε να είσαι γυμνασμένος λιγότερο απ' όσο πρέπει.

-Υπάρχει όμως και μία άλλη κατηγορία, να μην κάνεις σωστή συντήρηση. Όπως επίσης, σημαντικό είναι και το πώς δούλευες στην προηγούμενη ομάδα σου.

-Για τους παίκτες του Ολυμπιακού, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για τις προηγούμενες ομάδες τους. Δηλαδή ο Γκαλέτι δεν έκανε προπόνηση στην Ατλέτικο ή ο Λουα Λουα στην Αγγλία;

-Αυτό που έχει προκύψει από το "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ, έχει να κάνει με την προετοιμασία. Οι περισσότεροι ρίχνουν τις ευθύνες σε εκείνο το διάστημα. Πραγματικά, αν δεν έχει δουλευτεί καλά ο παίκτης, είναι πιο εύκολο να λαβωθεί. Όμως...

-Υπάρχει και ένα όμως. Από τότε έχουν δώσει πολλά ματς οι Πειραιώτες και έχει περάσει καιρός. Με μία σωστή λειτουργία εντός Ρέντη, δεν θα υπήρχαν όλα αυτά.

Συνεπώς, το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ένταση και πίεση κατά την διάρκεια της εργασίας των ποδοσφαιριστών στο αθλητικό τους κέντρο. Είναι σίγουρο ότι και ο Λεμονής έχει προβληματιστεί. Βλέπετε, δεν είναι μόνο θέμα προπονητή, ή για να 'μαστε δίκαιοι, ο τελευταίος είναι ο προπονητής. Όταν δίπλα του μπαίνουν –και καλά- ειδικοί για την συντήρηση και εκγύμναση, λογικό είναι να τους έχει εμπιστοσύνη. Και έτσι πρέπει, αφού άλλα έχει να κάνει αυτός, εξίσου σημαντικά.

Η ουσία είναι στον Πειραιά, ότι δεν πάει άλλο, κάποιος θα πρέπει να βγει και να εξηγήσει, γιατί ο κόσμος αναρωτιέται. Και όταν ο κόσμος αναρωτιέται, μετά γεννιούνται βάσανα. Α και μην ξεχνάτε: Τα "πουτάνα ατυχία" και τα συναφή δεν υπάρχουν. Εδώ μιλάμε για... ορθοπεδική κλινική, έσπασαν όλα τα ρεκόρ. Η ατυχία νομίζετε το κάνει;

Χάνει τη ρεβάνς στο Λονδίνο ο Γκαλέτι
Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι υποβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, σε μαγνητική τομογραφία. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού αριστερού δικεφάλου μηριαίου μυός. Ο Αργεντινός μέσος υπολογίζεται ότι θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για διάστημα, περίπου, δύο έως τριών εβδομάδων. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν θα δώσει το "παρών" στον επαναληπτικό αγώνα με την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Προπονήθηκε ο Λούα Λούα
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας γυμνάστηκαν σήμερα στις 15:00. Ο Λούα Λούα προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα, ενώ βελτιωμένη είναι η κατάσταση των Ντομί, Τοροσίδη, Λεντέσμα. Ο πρώτος ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία, ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο και πισίνα. Ο Τοροσίδης έκανε θεραπεία και παράλληλα ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και πρόγραμμα στην πισινα, ενώ ο Λεντέσμα πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, θεραπεία και πισίνα.

Ο Ραούλ Μπράβο συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί και το οποίο περιλαμβάνει ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο και πρόγραμμα στην πισίνα. Ο Μπελούτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκούρασης που ακολουθούν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές, ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας.

Την Τρίτη οι "ερυθρόλευκοι" θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ηρακλή (Τετάρτη 27/2, 20:00 γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης"), με την προπόνηση που θα αρχίσει στις 18:00.

*Εκπρόσωποι της Μπόκα Τζούνιορς (σ.σ. ο εκπρόσωπος Τύπου και ο υπεύθυνος των ακαδημιών) που βρέθηκαν στη χώρα μας, με αφορμή συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, επισκέφθηκαν μετά από επιθυμία τους τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Οι άνθρωποι της Μπόκα Τζούνιορς είχαν συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή της πειραϊκής ομάδας, Ίλια Ίβιτς και τον προπονητή, Τάκη Λεμονή.






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ