ΑΕΚ

Έφταιγε η κακιά στιγμή

Έφταιγε η κακιά στιγμή
μπλανκο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ψυχραιμία, μετά την πρώτη ήττα, το σύνθημα στην ΑΕΚ, ενόψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Ήταν μια ήττα που ενόχλησε. Ακριβώς επειδή η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι της ως τώρα στο πρωτάθλημα, ωστόσο αποχώρησε ηττημένη. Και ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ δεν ήθελε να βλέπει σκυμμένα κεφάλια λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
"Δεν θέλω να βλέπω κατεβασμένα κεφάλια και απογοήτευση. Ήταν όντως μια ήττα που μας κόστισε τρεις πολύτιμους βαθμούς, όμως έχουμε καταφέρει αρκετά ως σήμερα. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε 12 βαθμούς και ο Ολυμπιακός είχε 18. Μάλιστα είχε κάνει την πρώτη του ήττα από τον Ατρόμητο. Φέτος έχουμε συλλέξει στον ίδιο αριθμό αγώνων έξι βαθμούς παραπάνω και είμαστε μπροστά από τους άλλους" τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στην πρώτη προσπάθειά -θα ακολουθήσουν κι άλλες ομιλίες ως την Κυριακή- του να διατηρήσει το καλό κλίμα στα αποδυτήρια.

Προβληματισμός

Άλλωστε και στις μεταξύ τους αναλύσεις, οι ποδοσφαιριστές αποδίδουν την ήττα κυρίως στη δυστοκία. Και λέμε κυρίως γιατί σε επιμέρους συζητήσεις τους δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τον "πανικό" που κυρίευσε τον προπονητή και εν πολλοίς τον βραχυκύκλωσε εξωθώντας τον σε τραβηγμένες επιλογές. Όπως να το αφήσει την ομάδα με μόλις δύο καθαρόαιμους αμυντικούς (Αρουαμπαρένα και Άλβες) στα τελευταία 18 λεπτά του αγώνα αψηφώντας τον κίνδυνο της τιμωρίας στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις του Ηρακλή. Και τελικά το κακό έγινε…

Ανασυγκρότηση

Η επόμενη μέρα απαιτεί ψυχραιμία, αποφόρτιση και ψυχολογική προετοιμασία ενόψει ενός αγώνα που σε καμία περίπτωση δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα, ωστόσο θα αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια. Οι ποδοσφαιριστές θεωρούν ότι με ανάλογη εμφάνιση σαν αυτή του αγώνα με τον Ηρακλή θα φτάσουν στη νίκη. Το θέμα είναι να δημιουργείς ευκαιρίες και σε αυτό το κομμάτι η ΑΕΚ έχει δουλέψει πολύ καλά. Και έχει ποδοσφαιριστές που ξέρουν να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα.

"Εγώ φταίω"

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο ήταν ο πιο φορτισμένος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μετά το τέλος του αγώνα. Ο επιθετικός που στα προηγούμενα ματς αρκούνταν σε "μισή" φάση για να πετύχει γκολ, χθες έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και δεν μπορούσε να το χωνέψει. Μάλιστα μιμούμενος τον Γκουστάβο Μαντούκα, ζήτησε συγνώμη από τους συμπαίκτες του λέγοντάς τους ότι δεν του έχει συμβεί να χάσει ξανά τόσες ευκαιρίες σε έναν αγώνα! Εξυπακούεται ότι κανείς δεν δέχθηκε την ατομική ευθύνη, αντιθέτως όλοι τόνισαν ότι η ήττα από τον Ηρακλή ήταν καθαρά θέμα συγκυριών.

Η προπόνηση

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν ως βασικοί στο ματς με τον Ηρακλή ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας με τρέξιμο στο γήπεδο και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα εκτέλεσε ξεχωριστό πρόγραμμα με τον γυμναστή της ομάδας Αντώνη Κέζο. Όσοι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν χθες καθώς και οι Τόζερ και Μανού ακολούθησαν πρόγραμμα με κυκλοφορία μπάλας, σπριντ και εν συνεχεία έπαιξαν διπλό με την ομάδα των Νέων. Αύριο, Τρίτη, οι ποδοσφαιριστές έχουν ρεπό και θα προπονηθούν ξανά την Τετάρτη στις 10.30.

Διάταση ο Λυμπερόπουλος

Στη διάρκεια του αγώνα με τον Ηρακλή, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ένιωσε ενόχληση στην έξω πλευρά του αριστερού γόνατος μετά από απότομη πτώση σε διεκδίκηση της μπάλας. Η πρώτη εκτίμηση έδειξε ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και ο επιθετικός ολοκλήρωσε το παιχνίδι κανονικά.Το βράδυ της Δευτέρας, ο Νίκος Λυμπερόπουλος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία γόνατος στο IAΣΩ, η οποία επιβεβαίωσε μια απλή διάταση στη συνδέσμωση κνήμης – περόνης και καθησύχασε το ιατρικό επιτελείο όσον αφορά στη συμμετοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής.

Γεύμα προετοιμασίας

Μαζί θα γευματίσουν την Τετάρτη, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έπειτα από δική τους πρωτοβουλία, η οποία αποσκοπεί στο να διατηρηθεί το καλό κλίμα στην ομάδα παρά την ήττα από τον Ηρακλή.
























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ