ΗΡΑΚΛΗΣ

ΑΕΚ-Ηρακλής 1-2

ΑΕΚ-Ηρακλής 1-2
αεκ ηρακλης

Με αντίπαλο την τύχη και τον αξιόμαχο Ηρακλή, η Ένωση γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-2 στο ΟΑΚΑ

Σ΄έναν συναρπαστικό αγώνα με πολλές ευκαιρίες, ένταση και πάθος ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο την ατυχία της ΑΕΚ και την επιθετική του αποτελεσματικότητα και κατέκτησε ένα σπουδαίο τρίποντο, αναγκάζοντας τους παίκτες του Λορένσο Σέρα Φερέρ όχι μόνο να δεχθούν τα πρώτα δύο τέρματα την φετινή σεζόν αλλά να γνωρίσουν και μια απρόσμενη ήττα.
Ο "Γηραιός" αιφνιδιάσε τους κιτρινόμαυρους ανοίγοντας το σκορ στο 9ο λεπτό με τον Έμερσον, όμως η Ένωση αντέδρασε άμεσα έχασε ευκαιρίες και τελικά ισοφάρισε στο 28' με τον Λυμπερόπουλο.

Η ΑΕΚ πίεσε για να φτάσει στην νίκη ο Λορένσο Σέρα Φερέρ πέρασε στην θέση του Δέλλα τον Τόζερ, αποδυναμώνοντας την άμυνα του και το πλήρωσε τελικά, καθώς οι παίκτες τουν Ιβάν Γιοβάνοβιτς πάγωσαν για δεύτερη φορά το ΟΑΚΑ κάνοντας το 2-1 με γκολ του Ροντρίγκο στο 82'.

Παρά την ήττα ο "δικέφαλος" παραμένει στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα όμως πλέον η διαφορά έχει μειωθεί στους 2 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και στους 3 από τον τρίτο Ολυμπιακό, ενώ την επόμενη αγωνιστική οι κιτρινόμαυροι θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο.

Όσο για τον Ηρακλή που πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα έφτασε στους 9 βαθμούς και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
Οι συνθέσεις των ομάδων
AEK (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μάχο, Ράμος, Άλβες, Δέλλας (67' Τόζερ), Αρουαμπαρένα, Ζήκος (77' Μανού), Ενσαλίβα (31' Ζούλιο Σέζαρ), Μαντούκα, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Ηρακλής (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Ραγκουέλ, Μαλαγκουένιο, Κατσαμπής, Ζμπόντσακ, Μαυρογενίδης, Ροντρίγκο, Πουρσανίδης (84' Μαρίνκοβιτς), Έμερσον, Νικολόπουλος (66' Μπένκο), Χλωρός (58' Τσίνεγκε).
Με μια ματιά
Οι παίκτες του Γηραιού μπήκαν δυνατά στον αγώνα και έδειξαν από νωρίς της προθέσεις τους, καθώς στο 5ο μόλις λεπτό ο Έμερσον έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα, για τον Χλωρό που βγήκε τετ α τετ με τον Μάχο, όμως το σουτ του κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.

Τα προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης συνέχιστηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, και στο 9ο λεπτό ο Έμερσον δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο το λάθος γύρισμα του Ράμος, έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, πλασάροντας υποδειγματικά τον Μάχο.

Οι παίκτες του Λορένσο Σέρα Φέρερ, ξεπέρασαν σχετικά γρήγορα το σοκ, από το γκολ του Έμερσον και πίεσαν ασφυκτικά τον "Γηραιό", χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 13ο λεπτό ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ριβάλντο, ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά, ο Αρουαμπαρένα έκανε πλασέ στην κίνηση όμως ο Πάρντο αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία διώχνοντας την μπάλα.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησαν να παγώσουν το ρυθμό του παιχνιδιού και το κατάφεραν μέχρι το 22ο λεπτό όπου ύστερα από σέντρα του Ράμος από τα δεξιά, ο Μαντούκα πήρε την κεφαλιά, ο Μπλάνκο από δεξιά πλάγια θέση έκανε την δεύτερη κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μάχο.

Το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης ήρθε τελικά έξι λεπτά αργότερα (28') για τον "δικέφαλο" όταν ο "σπεσιαλίστας" Ριβάλντο εκτέλεσε άψογα το φάουλ από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του "Γηραιού" και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο.

Στο 32ο λεπτό ο Δέλλας με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ καταλογίζοντας φάουλ.

Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, με τους παίκτες του Ηρακλή να μην καταφέρνουν να απειλούν την κιτρινόμαυρη εστία με εξαίρεση την έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Έμερσον στο 38', όπου η μπάλα είχε κατευθυνόταν στο αριστερό παραθυράκι του Μάχο, όμως ο αυστριακός γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (41') ο Μπλάνκο έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, όταν ύστερα από εξαιρετική ντρίμπλα ο Λυμπερόπουλος απέφυγε τον Κατσαμπή έκανε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, όμως η κεφαλιά του ανενόχλητου Μπλάνκο κατέληξε άουτ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να φαίνονται διαβασμένοι και να κλείνουν τους διαδρόμους στους κιτρινόμαυρους.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας στο δεύτερο μέρος ήταν από την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Ζούλιο Σέζαρ στο 52' να κάνει ένα μακρινό αριστερό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 69ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι έχασαν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ύστερα από γύρισμα του Σέζαρ από τα αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Λυμπερόπουλος έκανε σουτ στην κίνηση από κοντινή θέση όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα (77') ο Λυμπερόπουλος δεν κατάφερε και πάλι στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ύστερα από γρήγορη ενναλαγής της μπάλας από τους παίκτες της ΑΕΚ, ο Ζούλιο Σέζαρ έδωσε στον Μπλάνκο, ο Αργεντινός αμέσως τροφοδότησε τον Λυμπερόπουλο που κατάφερε να κερδίσει τις κόντρες έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Πάρντο.

Δέκα λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Ριβάλντο εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά ο Λυμπερόπουλος πετάχτηκε, έκανε κεφαλιά ψαράκι, όμως ο Πάρντο πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια.

Όταν μια ομάδα χάνει τόσες πολλές μεγάλες ευκαιρίες τις περισσότερες φορές τιμωρείτε από τον αντίπαλο, όπως έγινε και με την ΑΕΚ, καθώς στο 82ο λεπτό ο Μαυρογενίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά ο Ροντρίγκο πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Ένωσης, και έβαλε και πάλι τον Γηραιό μπροστά στο σκορ.

Ο δικέφαλος έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα (84') όταν ο Ριβάλντο ύστερα από ωραία μπαλιά του Αρουαμπαρένα, βρέθηκε μόνος του στην περιοχή έκανε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 87΄ο Μπλάνκο έχασε την ευκαιρία του αγώνα, καθώς μετά από σέντρα του Μανού από τα δεξιά ο Αργεντινός επιθετικός έκανε το πλασέ σε κενή εστία και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ η δεύτερη προσπάθεια του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ κατέληξε άουτ.

Οι προσπάθεια των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν δεν απέφερε τελικά καρπούς και ο Ηρακλής έφυγε από το ΟΑΚΑ με το τρίποντο της νίκης.
Συνέντευξη Τύπου
Λορένσο Σέρα Φερέρ (ΑΕΚ): " Η περίληψη του αγώνα είναι λίγο δύσκολο να γίνει, όταν η ομάδα σου παίζει καλά, έχει 15 ευκαιρίες για γκολ, αλλά το αποτέλεσμα είναι εναντίον σου. Αν ήταν μια κανονική μέρα για την ομάδα στο τελείωμα των φάσεων, θα είχαμε πετύχει 4-5 γκολ, εκμεταλλευόμενοι το 50% των ευκαιριών που δημιουργήσαμε.

Για μένα εκτός από κάποια συγκεκριμένα σημεία, είχαμε ένα καλό παιχνίδι και φτάναμε πολλές φορές στο αντίπαλο τέρμα. Δεν θυμάμαι άλλο παιχνίδι με τόσες ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο, πρέπει να το αποδεχτούμε και να συγχαρούμε τον αντίπαλο.

Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, διορθώνοντας κάποια πράγματα που μπορούμε και να σκεφτούμε την προετοιμασία του επόμενου παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό".







Ερ: Πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα, θα επηρεάσει τους παίκτες σας, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό;

Απ: "Εγώ εύχομαι και πιστεύω πως όχι. Σας είπα ότι παίξαμε αρκετά καλά. Είναι κάποια σημεία που πρέπει να διορθώσουμε, αλλά αυτό που επιθυμεί κάθε προπονητής είναι η ομάδα του να δημιουργεί 15 ευκαιρίες, όπως κάναμε εμείς σήμερα. Είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό και ήταν συνέπεια του ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Πρακτικά στο τέλος αγωνιζόμασταν με πέντε επιθετικούς, αλλά καμιά φορά η τύχη δεν είναι με το μέρος σου και τις ευκαιρίες μας, που ήταν ξεκάθαρες, δεν ήμασταν ικανοί να τις τελειώσουμε. Η ομάδα μας σήμερα ήταν εργατική, αν και κάποιες στιγμές της έλειπε το καθαρό μυαλό. Πάντως δεν κατεβάσαμε τα χέρια και προσπαθήσαμε ως το τέλος. Πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε".



Ερ: Έχετε κάποιες ενστάσεις για της λειτουργία της άμυνας;

Απ: "Εγώ δεν μπορώ να τα φορτώσω όλα στην άμυνα. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε δύο συγκεκριμένα λάθη, αλλά σε ένα παιχνίδι μια λάθος πάσα μπορεί να συμβεί. Αν είχε μπει μια από τις ευκαιρίες που χάσαμε, αυτό θα ήταν απλά ένα περιστατικό".



Ερ: Τι μπορεί να πει ένας προπονητής στους παίκτες όταν η ομάδα έχει χάσει 15 ευκαιρίες, αλλά παράλληλα και το ματς;

Απ: "Αυτό που τους είπα είναι, ότι ήταν ένα καλό παιχνίδια αλλά με κακό αποτέλεσμα. Κι άμα συνεχίσουμε στην ίδια δυναμική δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει τους παίκτες μου στον ψυχολογικό τομέα. Και θα διατηρήσουμε την ίδια γραμμή που είχαμε μέχρι τώρα. Για μένα η ομάδα έπαιξε καλά και κάθε δύο λεπτά φτάναμε στο τέρμα, με φάουλ, κόρνερ, σέντρα ή σουτ".

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Ηρακλής): "Προσπαθήσαμε πάρα πολύ και ανταμειφτήκαμε με νίκη που έχει τεράστια σημασία. Ηρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Ηρακλή που έσπασε μια μεγάλη παράδοση με την ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλά, είχαμε μια ευκαιρία και σκοράραμε. Μετά δεχτήκαμε πίεση γιατί γυρίσανε πολύ πίσω και το 1-1 ήρθε φυσιολογικά. Η ΑΕΚ είχε πολύ καλό ρυθμό γιατί είναι ομάδα καλή και ποιοτική.

Στο δεύτερο η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, αλλά ξέραμε ότι δεν μπορεί να πιέζει μέχρι το τέλος. Ετσι πετύχαμε το δεύτερο γκολ σ` ένα σημείο που κανονικά η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αντιδράσει, ωστόσο δώσαμε πολύ χώρο και ήμασταν τυχεροί που η ΑΕΚ δεν ισοφάρισε.







Ημασταν τυχεροί σήμερα, αλλά μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις την ΑΕΚ. Η αγωνιστική πειθαρχία και η αγωνιστικότητα μας έδωσαν τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είχαμε δει ότι κερδίζει ακόμη και αν δεν παίζει καλά.

Η νίκη αυτή θα βοηθήσει τους παίκτες να δουν το πρωτάθλημα από άλλη προοπτική".

Όλα τα λεφτά...
Το θέαμα που μας πρόσφεραν και οι δύο ομάδες, αλλά και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση που δεν είχε δείξει στους προηγούμενους αγώνες ο Ηρακλής, μια ομάδα που ξεκίνησε την χρονιά με τόσα πολλά προβλήματα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά και τα πολλά κενά στην κιτρινόμαυρη άμυνα που εκμεταλλεύτηκαν με το καλύτερο τρόπο οι παίκτες του Ηρακλή.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
(Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μάχο, Ράμος, Άλβες, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Ζήκος, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ηρακλής
(Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Ραγκουέλ, Μαλαγκουένιο, Κατσαμπής, Ζμπόντσακ, Μαυρογενίδης, Ροντρίγκο, Πουρσανίδης, Έμερσον, Νικολόπουλος, Χλωρός.
1' Έναρξη αγώνα
Σέντρα από τους παίκτες του Ηρακλή.
5' Ευκαιρία Ηρακλής Χλωρός
Εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Έμερσον που βγάζει τετ α τετ τον Χλωρό, όμως το σουτ του τελευαταίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάχο.
9' Γκολ Ηρακλής 'Εμερσον
Σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Έμερσον εκμεταλλεύεται με το καλύτερο τρόπο το τραγικό λάθος γύρισμα του Ράμος, μπαίνει στην μεγάλη περιοχή και πλασάρει υποδειγματικά τον Μάχο, παγώνοντας το ΟΑΚΑ.
13' Ευκαιρία ΑΕΚ Αρουαμπαρένα
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ριβάλντο, ο Δέλλας παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει στον Αρουαμπαρένα που κάνει την προβολή όμως ο Πάρντο σώζει την εστία του.
20' Σχόλιο
Οι παίκτες του Φερέρ, πιέζουν ασφυκτικά τον Ηρακλή προκειμένου να πετύχουν την ισοφάριση.
22' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Σέντρα από τα δεξιά του Ράμος, ο Μαντούκα παίρνει την κεφαλιά, δεύτερη κεφαλιά από τον Μπλάνκο όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
28' Γκολ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά από τον σπεσιαλίστα Ριβάλντο, ο Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας για τον δικέφαλο.
30' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Ωραία μπαλιά από τον Ριβάλντο, ο Λυμπερόπουλος κάνει κεφαλιά πάσα μέσα από την μεγάλη περιοχή, ο Μπλάνκο όμως από ευνοϊκή θέση δεν προλαβαίνει την στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
31' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Στην θέση του Ενσαλίβα πέρασε ο Ζούλιο Σέζαρ.
32' Ακυρωθέν γκολ ΑΕΚ Δέλλας
Ο Τραϊανός Δέλλας παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο, όμως ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ.
38' Ευκαιρία Ηρακλής Έμερσον
Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Έμερσον, η μπάλα πηγαίνει στο αριστερό παραθυράκι του Μάχο, όμως ο αυστριακός γκολκίπερ διώχνει σε κόρνερ.
38' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Νικολόπουλος
41' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Εξαιρετική ντρίμπλα από τον Λυμπερόπουλο που αποφεύγει τον Κατσαμπή κάνει σέντρα ακριβείας, όμως ο Μπλάνκο ανενόχλητος την στέλνει άουτ.
45' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Χλωρός
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Σουτ ΑΕΚ Ζούλιο Σέζαρ
Δυνατό αριστερόν σουτ του Ζούλιο Σέζαρ αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
54' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μαυρογενίδης
58' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Στη θέση του Χλωρού μπήκε ο Τσίνεγκε.
60' Σχόλιο
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει σε σχέση με το πρώτο μέρος με τους πάικτες του Ηρακλή να έχουν κλείσει τους διαδρόμους.
66' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Στην θέση του Νικολόπουλου περνάει ο Μπένκο.
67' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Τόζερ μπαίνει στην θέση του Δέλλα.
69' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Παράλληλη πάσα του Σέζαρ από τα αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Λυμπερόπουλος κάνει το σουτ στην κίνηση από κοντινή θέση όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
71' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ζμπόντσακ
75' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ράμος
75' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ραγκουέλ
77' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ωραίος συνδυασμός από τους παίκτες της ΑΕΚ, ο Ζούλιο Σέζαρ δίνει στον Μπλάνκο, εκείνος κατευθείαν για τον Λυμπερόπουλο που κερδίζει τις κόντρες κάνει το σουτ όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
77' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Στην θέση του Ζήκου περνάει ο Μανού.
77' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μπένκο
80' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Ριβάλντο εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά, ο Λυμπερόπουλος κάνει κεφαλιά ψαράκι όμως ο Πάρντο διώχνει με τα πόδια.
82' Γκολ Ηρακλής Ροντρίγκο
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Μαυρογενίδη ο Ροντρίγκο ανενόχλητος παίρνει την κεφαλιά και βάζει μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή.
84' Ευκαιρία ΑΕΚ Ριβάλντο
Εξαιρετική μπαλιά από τον Αρουαμπαρένα, ο Ριβάλντο ανενόχλητος από ευνοϊκή θέση κάνει το σουτ όμως η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
84' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Στην θέση του Πουρσανίδη ο Μαρίνκοβιτς
87' Δοκάρι ΑΕΚ Μπλάνκο
Σέντρα από τα δεξιά του Μανού, ο Μπλάνκο με πλασέ σε κενό τέρμα στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ενώ το δεύτερο σουτ του Αργεντινού καταλήγει άουτ.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +6 λεπτά
96' Λήξη αγώνα


















































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ