ΑΕΚ

Φερέρ: "Η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο"

Φερέρ: "Η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο"
φερερ

Νοοτροπία νικητή έχει η φετινή ΑΕΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Σέρα Φερέρ σε Ισπανική εφημερίδα

Η καταλανική εφημερίδα "Sport" ανακρίνει τον ευτυχισμένο Σέρα Φερέρ, που μιλά για τα 18 εκ. ευρώ που δαπανά ο Ολυμπιακός, την ίδια στιγμή που η "Ένωση' έχει στη διάθεση της μόλις 1, το παράδειγμα Ριβάλντο, το "ταπεινό κλαμπ της ΑΕΚ', τον Παπασταθόπουλο που θα καταλήξει σε μεγάλη ομάδα και τις…10 αθλητικές εφημερίδες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης βλέπει την ομάδα του να κινείται σαν υπερταχεία στην αρχή του πρωταθλήματος και είναι ευτυχισμένος: " Δεν έχουμε κανένα παράπονο. Αρχίσαμε πολύ δυνατά, με την ομάδα να είναι προσηλωμένη και να έχει μεγάλο κίνητρο για να πετύχει. Δεν υπάρχει μυστικό. Έπρεπε να εκμεταλλευθούμε τα χαρακτηριστικά κάθε ποδοσφαιριστή και να αρχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά. Η ομάδα έχει νοοτροπία νικητή, οι παίκτες κοιτάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό φέρνει τα καλά αποτελέσματα".

"Παράδειγμα για όλους ο "Ρίμπο"

Ο Ριβάλντο παραμένει σημείο αναφοράς στην Ισπανία και ο Σέρα Φερέρ δεν φείδεται επαίνων για τον Βραζιλιάνο μέσο: " Παρότι είναι 35 ετών είναι υπόδειγμα ποδοσφαιριστή. Όχι μόνο για το τι μπορεί να συνεισφέρει αλλά και για αυτά που μεταδίδει στην ομάδα. Το υποστηρικτικό πνεύμα του είναι σημαντικό για όλους, ειδικά όταν προέρχεται από έναν παίκτη της κατηγορίας του".

Φυσικά ο Ισπανός τεχνικός δεν τρέφει φρούδες ελπίδες ότι έχει στη διάθεση του τον Ριβάλντο του 2000: " Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν είναι 25 ετών αλλά 35. Παρά ταύτα έχει την διάθεση και την ενέργεια ενός ποδοσφαιριστή που μόλις ξεκινά την καριέρα του. Η εμπειρία του και το ταλέντο του μας δίνουν μεγάλη ποιότητα και πολλές επιλογές. Πάνω από όλα όμως είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους".

Στην Ισπανία προκάλεσε περιέργεια πως η ΑΕΚ κατάφερε να τον αποκτήσει: " Εκμεταλλευθήκαμε το γεγονός ότι έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Τον γνώριζα από τη θητεία μας στην Μπαρτσελόνα. Μιλήσαμε δύο με τρεις φορές και παρότι δεν ήταν εύκολο να έλθει σε εμάς γιατί είμαστε ένα ταπεινό κλαμπ, καταφέραμε να τον πείσουμε".

Ήταν και η πιο σημαντική μετεγγραφή μιας ομάδας, της οποίας αποκαλύπτει ο Φερέρ το μπάτζετ είναι 15 φορές μικρότερο από του πρωταθλητή Ελλάδας: " Επενδύσαμε σε μετεγγραφές σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δαπάνησε 15 με 18 εκατομμύρια ευρώ".

Όταν ο Ισπανός δημοσιογράφος θέλησε να "αρπάξει" ένα σχόλιο του Φερέρ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο Ισπανός κλείστηκε στο καβούκι της εσωστρέφειας του: " Προτιμώ να μην πω τίποτα για αυτό το θέμα. Φανταστείτε πόσο εύκολα μπορεί να παρερμηνευθούν πράγματα, μιας και υπάρχουν δέκα αθλητικές εφημερίδες στην Αθήνα! Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Η σεζόν μόλις άρχισε και στο τέλος θα πρέπει να είμαστε πρώτοι".

Στην ΑΕΚ μπορεί να μην υπάρχει Ισπανός παίκτης αλλά στο ρόστερ της υπάρχει ένας… "Βάσκος". Ο Αρουαμπαρένα: " Μου κόστισε πολύ για να τον πείσω αλλά τελικά αποδέχτηκε την πρόταση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Είναι σπουδαίος επαγγελματίας και έχει αποδεχτεί πλήρες το πρότζεκτ μας".

Αν και η αποκάλυψη της σεζόν είναι ο Ισμαέλ… "Ζορό" Μπλάνκο. Η φήμη του εξαπλώθηκε σαν επιδημική ασθένεια και στην Ισπανία: " Αγωνιζόταν σε μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Αργεντινής, την Κολόν και προσαρμόστηκε πολύ καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά για αυτόν και είναι ένα από τα σημεία αναφοράς μας, σαν τον Λυμπερόπουλο, αν και αυτή τη χρονιά δεν έχει καταφέρει να δείξει ακόμη την ικανότητα του στο σκοράρισμα".

Είναι από τις λίγες φορές που ο Φερέρ μιλά προσωπικά για τους παίκτες του και δεν διστάζει να αποκαλύψει ένα όνομα που κάθε Ισπανός τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να έχει στην ατζέντα του: " Ο Παπασταθόπουλος είναι ένας 19χρονος κεντρικός αμυντικός και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξει σε μεγάλη ομάδα. Η πολιτική μας είναι να χρησιμοποιούμε ποδοσφαιριστές 18, 19, 20 ετών και υπάρχει ποιότητα".

"Το ποδόσφαιρο είναι πάθος"

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αρέσει στον "μίστερ" και σε κάθε ευκαιρία το εκθειάζει, όχι όμως και την τεχνικά κατάρτιση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών: " Υπάρχει πολύ πάθος στα γήπεδα. Έτσι αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο, με πάθος. Αν ο ποδοσφαιριστής εκπέμπει πάθος, τότε ο οπαδός θα ξαναγυρίσει και όλα θα είναι καλά. Η τεχνική κατάρτιση των παικτών δεν είναι καλή παρότι δουλεύουν πολύ".

Η ζωή στην πρωτεύουσα πάντως είναι καλή για τον λάτρη της τέχνης, Φερέρ: " Όλα είναι πολύ εύκολα στην Αθήνα. Ο πρόεδρος και οι συνεργάτες τους τα έκαναν όλα εύκολα για εμένα. Έχω μεταφραστή, οδηγό. Ανησυχώ μόνο για τους παίκτες μου. Η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο. Είναι μια μεσογειακή χώρα. Εγώ λατρεύω την τέχνη και εδώ έχει πολλά πράγματα να δω".
























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ