CHAMPIONS LEAGUE

"Έμπειρη ομάδα ο ΠΑΟ"

"Έμπειρη ομάδα ο ΠΑΟ"

Δυνατή ομάδα που είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τη σύγκρουση των "πρασίνων" με τη Μπαρτσελόνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "El Pais".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού:

Για την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Έρκουλες:

"Είδα το Σάββατο λίγο από το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και λίγο από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, που νίκησε με πέναλτι τον Άρη. Μου φαίνεται ότι στο παιχνίδι με την Έρκουλες έλειπε η φρεσκάδα από την Μπαρτσελόνα.

Ίσως να ήταν συνέπεια του φιλικού της Ισπανίας στην Αργεντινή. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύει ο κόσμος να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια.

Οι αντίπαλοι μίας μεγάλης ομάδας έχουν έξτρα κίνητρο να τη νικήσουν. Η Έρκουλες εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, καθώς η Μπαρτσελόνα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα".

Για το γεγονός ότι ο ίδιος ως τεχνικός της Βιγιαρεάλ ήταν ο τελευταίος που έφυγε με θετικό αποτέλεσμα από το "Καμπ Νόου", πριν από την επίσκεψη της Έρκουλες.

"Στο δικό μας παιχνίδι δεν έπαιζε ο Μέσι και επιπλέον η Μπαρτσελόνα ήταν τότε σε τοπ φόρμα. Είναι διαφορετικά τα δύο παιχνίδια".

Για το πώς θεωρεί ότι θα παίξει ο Παναθηναϊκός:

"Δεν έχω δει πολλές φορές τον Παναθηναϊκό γιατί μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα. Ο Νίκος Νιόπλιας, που ήταν προπονητής των Ελπίδων, αντικατέστησε τον Χενκ Τεν Κάτε, που ήταν βοηθός του Ράικαρντ στην Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε με τον Μπουμσόνγκ και τον Γκοβού, αλλά και τον Λουίς Γκαρθία. Φαίνεται πως είναι δυνατή ομάδα και ικανή στις αντεπιθέσεις.

Θα παίξουν αμυντικά με στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα. Οι ελληνικές ομάδες είναι ανταγωνιστικές στις διεθνείς διοργανώσεις.

Έχουν καλή ψυχολογία σε αυτά τα ματς και ο Παναθηναϊκός επιπλέον διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Πέρυσι για παράδειγμα νίκησε με 3-2 τη Ρόμα στο Ολίμπικο. Είναι μία ομάδα έμπειρη και με χαρακτήρα".

Για το ποιοί παίκτες αποτελούν το σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού:

"Οι τρεις μέσοι, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο και Σιμάο, έχουν πολλή δουλειά. Ο Τζόρβας είναι διεθνής τερματοφύλακας, ενώ Μπουμσόνγκ και ο Καντέ είναι καλοί αμυντικοί.

Θα τους λείψουν οι ακραίοι μπακ, ο Σπυρόπουλος και ο Σεϊταρίδης, αλλά θα βρουν λύσεις. Οι ακραίοι χαφ (Γκοβού, Λέτο, Νίνης) εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους και ο Καραγκούνης ηγείται και συνεχώς μιλά στους συμπαίκτες του.

Επίσης είναι πολύ καλοί στις στημένες φάσεις και επικίνδυνοι στα φάουλ και τα κόρνερ. Παράλληλα ο Σισέ είναι ένας δεινός εκτελεστής, πάντα κοντά στο γκολ".


Για το ποιά είναι τα προγνωστικά του για την αναμέτρηση:

"Η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί. Είναι πολύ δύσκολο να την περιορίσεις σε όλο το ματς, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να αντέξει την πίεση.

Επιπλέον έχουν μεγαλύτερο κίνητρο μετά την ήττα από τηΝ Έρκουλες. Η Μπαρτσελόνα θα κάνει το παιχνίδι της και ο Παναθηναϊκός θα περιμένει.

Δεν υπάρχει πολύ μυστήριο, οι δύο ομάδες είναι καταδικασμένες να παίξουν με συγκεκριμένο τρόπο".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ