ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οίκος: Γιατί οι Ισπανοί έδωσαν ελληνικό όνομα στην υπόθεση με τα στημένα

Οίκος: Γιατί οι Ισπανοί έδωσαν ελληνικό όνομα στην υπόθεση με τα στημένα

Γιατί οι ισπανικές Αρχές έδωσαν ελληνικό όνομα ("Οίκος") στην επιχείρηση εξάρθρωσης οργάνωσης που έστηνε ματς με φερόμενο εγκέφαλο τον Ραούλ Μπράβο. Το Sport24.gr μεταφέρει τα ρεπορτάζ από την Ιβηρική για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η Μαδρίτη είχε κατακλυστεί από Άγγλους - οπαδούς της Λίβερπουλ και της Τότεναμ λόγω του μεγάλου τελικού στο Champions League στο "Wanda Metropolitano", αλλά ξεφυλλίζοντας τις ισπανικές εφημερίδες μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει κάποιος ότι άλλο θέμα μονοπωλούσε την αθλητική επικαιρότητα.

Μπορεί το dabate για την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε να συνεχίζεται στην Μπαρτσελόνα, μπορεί ο Σέρχιο Ράμος να έκλεισε το θέμα παραμονής του στη Ρεάλ που άνοιξε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, μπορεί η Ατλέτικο ακόμη ν' αναζητά τον αντικαταστάτη του Αντουάν Γκριεζμάν, αλλά η υπόθεση με τα στημένα ματς απασχολεί τον Τύπο της χώρας της Ιβηρικής.

Το Sport24.gr βρέθηκε στη Μαδρίτη και επισκέφθηκε τα γραφεία του μεγαλύτερου ραδιοφωνικού σταθμού "Cadena Ser" και μίας εκ των μεγαλυτέρων εφημερίδων της χώρας, "ΑS".

Η σύλληψη πρώην ποδοσφαιριστών και η απόδοση κατηγοριών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω στησίματος ματς προς στοιχηματικό όφελος αποτελεί "μαύρη κηλίδα" στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Μόλις την Τετάρτη (29/5) - την επομένη του σκανδάλου δηλαδή - η "Μarca" κυκλοφόρησε με μαύρο πρωτοσέλιδο. Ο 38χρονος πρώην μπακ των Ολυμπιακού (2007-2011), Άρη (2015-2017), Βέροιας (2016) και Ρεάλ Μαδρίτης - ήταν βοηθός του Πάκο Ερέρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τη σεζόν που τελείωσε - Ραούλ Μπράβο, αλλά κι ο 36χρονος πρώην μέσος του ΠΑΟΚ (2013-2014), Ίνιγκο Λόπεθ, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στον πρώτο. Αφενός γιατί θεωρείται ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης, αφετέρου γιατί είναι ο πιο γνωστός εκ των ποδοσφαιριστών.

"Ο Ραούλ Μπράβο είναι το πρόσωπο. Φανταστείτε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν και παίκτες που αγωνίζονται μέχρι και τώρα. Που μέχρι πριν από δύο εβδομάδες έπαιζαν σε ματς της Primera, όπως ο Μπόρχα Φερνάντεθ της Βαγιαδολίδ. Αλλά, όλος ο κόσμος έχει το βλέμμα του στον Ραούλ Μπράβο. Έπαιξε Ρεάλ Μαδρίτης, εθνική Ισπανίας, λογικό είναι", υποστηρίζει ο ρεπόρτερ της "AS" Χόρχε Γκαρθία.

Ο πρόεδρος της Ουέσκα έδωσε σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες 125.000 ευρώ στους Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα. Η συγκεκριμένη συναλλαγή για να δικαιολογηθεί χαρακτηρίζεται ως "δάνειο". Μάλιστα, δίπλα στο όνομα του ποσού γράφει μόνο τα μικρά ονόματα των δύο πρώην ποδοσφαιριστών δηλαδή, Ραούλ και Κάρλος.

Άλλωστε αυτοί οι δύο εναπλάκησαν σύμφωνα με ρεπορτάζ της ACB σε σκάνδαλο ναρκωτικών το 2003. Ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ισπανών δημοσιογράφων μόλις την Παρασκευή (1/6) το απόγευμα ο δικηγόρος του Ραούλ Μπράβο κατέβαλε την εγγύηση των 100.000 ευρώ.

Έτσι ο πελάτης του αναμένεται να μείνει ελεύθερος εντός των ημερών. Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ των ισπανικών media ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης έμπλεξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τον παράνομο στοιχηματισμό.

Αυτός ήταν ο λόγος που οι αστυνομικές Αρχές έδωσαν ελληνικό όνομα στην επιχείρηση εξάρθρωσης της. "Οίκος" ονομάζεται η επιχειρησιακή δράση της αστυνομίας.

"Η Αστυνομία δεν επέλεξε τυχαία ελληνικό όνομα. Το γεγονός ότι ο Ραούλ Μπράβο αγωνίστηκε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και φέρεται να είχε ύποπτη δραστηριότητα εκεί οδήγησε στην ονοματοδοσία", τόνιζαν Ισπανοί δημοσιογράφοι στο Sport24.gr.

Τι μέλλει γενέσθαι, όμως; Στην Ισπανία δεν εκφράζεται βεβαιότητα ότι θα έχουμε δίκη σύντομα. Άλλωστε, πολλές υποθέσεις που έχουν ξεκινήσει παραμένουν ακόμη σε κάποιο συρτάρι.

"Η ισπανική δικαιοσύνη κινείται ακόμη με αργούς ρυθμούς. Υπάρχουν υποθέσεις χρόνων που παίρνουν αναβολές επί αναβολών".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ