ΙΣΠΑΝΙΑ

ABC: "Μπράβο και Αράντα είχαν εμπλακεί και σε υπόθεση με ναρκωτικά το 2003"

Real Madrid Raul Bravo, left, player duels for the ball with Atletico de Madrid Sergio Aguero player during their Spanish league soccer match at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Sunday, Oct. 1, 2006. (AP Photo/Jasper Juinen)
Real Madrid Raul Bravo, left, player duels for the ball with Atletico de Madrid Sergio Aguero player during their Spanish league soccer match at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Sunday, Oct. 1, 2006. (AP Photo/Jasper Juinen) AP PHOTO/JASPER JUINEN

Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα που βρέθηκαν στη δίνη του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες στην Ισπανία, είχαν δει τα ονόματά τους να αναμειγνύονται και με υπόθεση ναρκωτικών το 2003.

Οι τελικοί του Champions League και του Europa League είναι το Νο 1 θέμα συζήτησης στην ποδοσφαιρική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, ωστόσο στην Ισπανία έχουν και ένα ακόμα θέμα που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα τους και αυτό δεν είναι άλλο από το σκάνδαλο με στημένους αγώνες σε ματς της Primera και της Segunda Division.

Η ισπανική αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει το κύκλωμα προχωρώντας επίσημα σε συλλήψεις παικτών, παραγόντων αλλά και γιατρών ομάδων (όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν μάλιστα την Πέμπτη στο δικαστήριο της Ουέσκα για να απολογηθούν), ενώ όπως έγινε γνωστό μεταξύ των συλληφθέντων ήταν οι Ραούλ Μπράβο και Ινίγκο Λόπεθ που έχουν αγωνιστεί και στην Ελλάδα αλλά και ο Κάρλος Αράντα.

Ο Ραούλ Μπράβο κατηγορείται μάλιστα ως εγκέφαλος της οργάνωσης ενώ μετά την άρνησή του να καταθέσει για τα στημένα στην Ισπανία, όπως και ο Κάρλος Αράντα, το δικαστήριο της Ουσκα αποφάσισε -μετά τη σχετική εισήγηση του εισαγγελέα- την προφυλάκισή τους.

Σαν μην έφταναν μάλιστα όλα αυτά που αμαύρωναν το ισπανικό ποδόσφαιρο ( χαρακτηριστικό το μαύρο πρωτοσέλιδο της Marca την Τετάρτη) έρχεται μία υπόθεση από το μακρινό παρελθόν για να κάνει ακόμα πιο άβολη τη θέση του Ραούλ Μπράβο αλλά και του Κάρλος Αράντα.

Την υπόθεση αυτή την φέρνει ξανά στο προσκήνιο η ισπανική εφημερίδα "ABC", υπενθυμίζοντας μία άλλη επιτυχία της τοπικής αστυνομίας: όταν είχε διαλύσει οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά το 2003 στην Μαδρίτη.

Πώς συνδέονται οι δύο ποδοσφαιριστές με εκείνο το κύκλωμα; Όχι άμεσα αλλά έμεσα, αφού πριν από 16 χρόνια Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα είχαν προσαχθεί για να καταθέσουν για εκείνη την υπόθεση, από τη στιγμή που ο επικεφαλής του κυκλώματος είχε συλληφθεί οδηγώντας το αυτοκίνητο του Ραούλ Μπράβο ενώ ένα άλλο αυτοκίνητο της σπείρας ανήκε στον Αράντα.

Τότε -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας- ο Μπράβο (ο οποίος αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν 2003-04 στην Λιντς, ως δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης) υποστήριξε πως ναι μεν το αμάξι ήταν ιδιοκτησίας του αλλά το είχε δώσει πρακτικά στο φίλο του για να το πουλήσει.

Συνέχεια δεν δόθηκε, από τη στιγμή που δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τους δύο παίκτες, με την ίδια την Ρεάλ Μαδρίτης να ζητάει από την πλευρά της από τις Αρχές να μη δημοσιοποιήσουν την εμπλοκή του Μπράβο με την υπόθεση για να μην χαλάσει το ίματζ του συλλόγου.

Σημειώνεται πως τότε η ισπανική αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων που τους θεωρούσε επικεφαλής του κυκλώματος διακίνησης, βρίσκοντας πάνω τους 8,5 κιλά κοκαΐνης και 4.000 χάπια έκσταση καθώς και όπλα, πλαστά έγγραφα και χρήματα.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το VIDEO της σύλληψης του Ραούλ Μπράβο για τα στημένα ματς
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ