ΚΑΒΑΛΑ

Δεν έτυχε... πέτυχε

Δεν έτυχε... πέτυχε
Ντουγκλάο

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί η νίκη των "Αργοναυτών" μέσα στο ΟΑΚΑ με 0-2 δεν είναι καθόλου τυχαία

Αν κάποιος ψάχνει να βρει την γρήγορη απάντηση της νίκης της Καβάλας επί του Παναθηναϊκού, δεν έχει παρά να λάβει στα σοβαρά την ατάκα που πέταξε ο Άντ Ντε Μος στην συνέντευξη Τύπου. Τι είπε ο Ολλανδός;
" Από τη στιγμή που ο πάγκος (σ.σ. του Παναθηναϊκού) δεν απάντησε, μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλο γκολ". Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι ήταν αρκετά διαβασμένος για το ματς με το "τριφύλλι", κάτι που έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια της Καβάλας.

Ολοκληρωτική νίκη...

Γνωρίζοντας την ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού κυρίως στο κέντρο, ο 63χρονος τεχνικός ξεκίνησε το ματς έχοντας δυο κόφτες στα χαφ (Ντιέ - Ντομπρασίνοβιτς) και έναν παίκτη... μπαλαντέρ.

Όσο αφορά το κέντρο της άμυνας ο Ντουγκλάο έγινε σκιά του Σισέ σε όλο το ματς, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον Γάλλο φορ να βγει αρκετές φορές από την περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει κάτοχος της μπάλας.

Εκεί πάντως που ο Ολλανδός τεχνικός αξίζει συγχαρητήρια, είναι στην έμπνευση του να αλλάζει συνεχώς ρόλους στον Ντικρόκ. Ο Γάλλος αμυντικός είναι ο πιο σταθερός παίκτης των "αργοναυτών" μαζί με τον Ντουγκλάο μέχρι στιγμής, και το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα πως μπορεί να αντεπεξέλθει σε ό,τι του ζητηθεί.

Ξεκίνησε σαν δεξί μπακ, εξαφανίζοντας τον Λέτο. Στη συνέχεια πέρασε στον χώρο του κέντρου, με τον Γκβοζντένοβιτς να πηγαίνει στην θέση του και στο τέλος που οι γηπεδούχοι πίεσαν, επέστρεψε στην φυσική του θέση.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ντε Μος κατάφερε να εξουδετερώσει όλες τις αλλαγές του Νίκου Νιόπλια, ενώ βρήκε και τρόπο για να χτυπήσει στην κόντρα.

Το σχέδιο της νίκης...

Και όμως στην αρχή ο Ολλανδός έκανε ένα λάθος, το οποίο συνέβη και πάλι για δεύτερη σερί αγωνιστική. Αυτό ήταν πως ξεκίνησε το ματς με μοναδικό προωθημένο τον Γουίλσον Ορούμα, που έγινε εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού.

Το λάθος του διόρθωσε όμως πολύ γρήγορα, αφού πέρασε τον Έμπι Σμολάρεκ στη θέση του Γκβοζντένοβιτς στο 27ο λεπτό!

Όσο ο χρόνος κυλούσε και ο Νίκος Νιόπλιας άρχισε να κάνει... δώρα με την τακτική του, ο Ντε Μος αποφάσισε να κρατήσει στο γήπεδο τους γρήγορους Ονουάτσι - Σμολάρεκ και πέρασε τον Ντιόγο Ρινκόν στα τελευταία είκοσι λεπτά.

Ο Βραζιλιάνος μπορεί και να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, ενώ η ικανότητα του να μοιράζει το παιχνίδι βοήθησε, έτσι ώστε σε δυο αντεπιθέσεις να μπουν δυο ωραία γκολ.

Φονέας των γιγάντων...

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης δεν έχουν χαμογελάσει ακόμα με αντίπαλο την Καβάλα, που αν δεν έκανε μια μεγάλη κοιλιά στον δεύτερο γύρο, ίσως σήμερα και να έκανε όνειρα για Ευρώπη. Ακόμα υπάρχουν όμως οκτώ αγωνιστικές και με την παρουσία του Ντε Μος, όλα είναι πιθανά.


























TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ